ravik3 18.04.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 No własnie od dzisiaj już chyba nie szukam:)!! znależliśmy porotherm 25 wreszcie! co prawda cena tak jak mówiłam nie ma nic wspólnego z tymi z zeszłego roku ael cóż... Jak już zobaczę pustaki na działce to wtedy będę miała pewność że są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśkaszymon2003 18.04.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Witam-właśnie kończe domek stan surowy zamknięty oto projekt http://www.archipelag.pl/projekty-domow/mila-1/ z robocizną i materiałami- 120 tysiaków/super zajebiście drogo/ zaczeliśmi już z fundamentami stan surowy w styczniu i to jeszcze trochę udało nam się niektóre rzeczy kupic taniej co się dzieje, że to takie wszystko drogie albo niczego nie mozna dostać???? ile może wynieść teraz łącznie-prąd kanalizacja ogrzewanie / piec na węgiel/ tynki podłogi /panele/ 2 łazienki /terakota glazura kible wanna prysznic /bez luksusów/ żeby normalnie zamieszkać jak myślicie? zmieszczę się w 60 tysiakach???) ja wątpie ale może ktoś mnie pocieszy":( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 18.04.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Witam-właśnie kończe domek stan surowy zamknięty oto projekt http://www.archipelag.pl/projekty-domow/mila-1/ z robocizną i materiałami- 120 tysiaków/super zajebiście drogo/ zaczeliśmi już z fundamentami stan surowy w styczniu i to jeszcze trochę udało nam się niektóre rzeczy kupic taniej co się dzieje, że to takie wszystko drogie albo niczego nie mozna dostać???? ile może wynieść teraz łącznie-prąd kanalizacja ogrzewanie / piec na węgiel/ tynki podłogi /panele/ 2 łazienki /terakota glazura kible wanna prysznic /bez luksusów/ żeby normalnie zamieszkać jak myślicie? zmieszczę się w 60 tysiakach???) ja wątpie ale może ktoś mnie pocieszy":( 1. ladny domek 2. nie przeklinaj 3. 60 moze bedzie na styku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcynka 19.04.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 My tez kurcze obudziliśmy się z budową.... Szkoda gadac. Na szcęście suporeks zakupiliśmy. Wczoraj przywieżli na plac budowy. Zapłacilismy 10 zł brutto. Więc z tego co czytam to chyba nieźle. Ale jak pomyślę gdzie reszta to mnie ciarki przechodzą. Zaznaczam ze to cena warszawska.Murarza mam ze świętokrzysakiego dogadaliśmy 10 tyś za stan surowy. Projekt delikatny c 131a. Więc rozglądając się po warszawskim rynku to jak za darmo.Pozdrawiam wszystkich budujących w tym nieszcęsnym kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 22.04.2007 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 No własnie od dzisiaj już chyba nie szukam:)!! znależliśmy porotherm 25 wreszcie! co prawda cena tak jak mówiłam nie ma nic wspólnego z tymi z zeszłego roku ael cóż... Jak już zobaczę pustaki na działce to wtedy będę miała pewność że są My jestesmy w takiej samej sytuacji. Porotherm 25 (11zł brutto) oraz 11,5 (9,65zł brutto) juz zapłacony z góry!!! Czekamy aż nasze wyczekiwane 49 palet pojawi sie na działce Teraz polowanie na bloczki fundamentowe (w piatek były po 4,026zł u producenta ). Ceny zeszłego tygodnia z Warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fato 22.04.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Czekamy aż nasze wyczekiwane 49 palet pojawi sie na działce Teraz polowanie na bloczki fundamentowe (w piatek były po 4,026zł u producenta ). Ceny zeszłego tygodnia z Warszawy Ja dałem już zaliczkę na bloczek fundamentowy i w przyszłym tygodniu będe go miał po 1,90 plus transport ok 3km. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 22.04.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 fato daj proszę namiar skąd te bloczki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
levior 22.04.2007 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 fato tez bylbym zainteresowany tymi bloczkami poprosimy o namiary. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 22.04.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Ja dałem już zaliczkę na bloczek fundamentowy i w przyszłym tygodniu będe go miał po 1,90 plus transport ok 3km. Pozdrawiam super cena ja mam po 2,20 + transport 20km w jedna strone razem wychodzi mi 2,58 za sztuke taniej nie znalazlem ale widze ze Twoja cena to rewelacja sprawdz czy maja wszystkie katy proste i wymiary identyczne bo w moich to roznie bywa - majster jednak nie narzeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fato 22.04.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Niektórzy będą mieli daleko ::) bloczki są w woj. świętokrzyskim - powiat kielecki - gmina Chmielnik jak ktoś będzie chciał dokładny namiar proszę pisać są też inne ceny po 2,2 po 2,5 ale ja znalazłem najtaniej 1,90 zł i bloczki są dobre sam miałem okazję się przekonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WMM 15.06.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 No cóż odświeżam ten temacik w kwestii postów choćby RAVIKA, i nie będę złośliwy pytając kto ma rację co do cen materiałów budowlanych. To teraz RAVIK ja Ci prorokuję, bo właśnie przejazdem byłem służbowo w naszym kraju za zachodnią granicą. Moje proroctwo to cena porotermu pod koniec 2007 r. 6 złotych za sztukę (max !!!), z budową domu jest jak z graniem na giełdzie panikarze szybciutko uciekają ze stratami, twardzi gracze wrzucają na luzik i jadą na wakcje. Ja wytrzymałem na luziku tą nagonkę medialną wiedząc, że 700 cegielni zostało zlikwidowanych z powodu nieopłacalnośći w ciągu ostanich 3 lat, część z nich już wraca do pracy bo zaczęło się opłacać, chyba nie twierdzicie już że nie ma materiałów na składach mam nadzieję, tylko, że cena na narazie cena zabija, a sami wiecie jak to z materiałami jest, jak już na placu są heh. Gratuluję tym "szybkim" co już materiały kupili, tacy na rynku też są potrzebni, nawet powiedziałbym że oni są solą tego rynku, reszcie którzy nerwowo wytrzymali gratuluję zimnej krwi, śmietankę spijecie gwarantuję. PS. Przepraszam troszkę złośliwy jestem, ale Ravik swoimi postami krwi mi napsuł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateo 15.06.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 WMM zgadzam się z Tobą całkowicie.Musimy jednak zrozumieć tych którzy mieli różne powody by kupić materiał po zawrotnej cenie (nagrane ekipy, słabe nerwy itp). Zrozum mnie dobrze - ja też wstrzymałem się z budową do następnego roku, ale może się okazać, że Ci którzy kupili cegłę wcześniej dużo na tym zyskają (mam na mysli prognozowany wzrost materiałów wykończeniowych) ponieważ uda im się zakończyć budowę wcześniej. Należy myśleć długoterminowo i całościowo. Za 2 lata (prawdopodobnie) zakończą się procedury przetargowe odnośnie EURO 2012 i ruszy potężna fala inwestycji - z tego też należy zdawać sobie sprawę. Najważniejszym doradcą przy tak poważnej inwestycji jest po prostu spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 15.06.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 No cóż odświeżam ten temacik w kwestii postów choćby RAVIKA, i nie będę złośliwy pytając kto ma rację co do cen materiałów budowlanych. To teraz RAVIK ja Ci poprorokuję, bo właśnie przejazdem byłem służbowo w naszym kraju za zachodnią granicą. Moje proroctwo to cena porotermu pod koniec 2007 r. 6 złotych za sztukę A co dałeś na mszę i masz już pewność że ceny spadną? Bo jak na razie tego nie zauważyłem... Podaj jeszcze po ile prorokujesz cement. Taniej niż 800zł/t ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WMM 15.06.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Niestety nie dotyczy cementu, przykro mi, tutaj wszyscy będą mieli pod górkę, a tak z ciekawości bunkier budujesz bo się tak o cement dopytujesz jakby to był naważniejszy składnik ? Cenę za tonę to wziąłeś chyba razem z wagonem co nim go dowożą.Znowu straCH, wykończeniiówka podrożała o max 10% i nie podrożej więcej bo jej zastosowanie w budownictwie jest niszowe wbrew pozorom, sam pomyśl, lustrami i WC będziesz stadiony wykładał? Terakotę na drogi położysz? Zgadzam się że nas po kieszeni klepie najbardziej wykończeniówka, ale w skali globalnej jest innaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 15.06.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 jeżeli we Wrocławiu cement w kwietniu był po 400zł teraz jest po 700zł to po spadkach pod koniec roku, bedzie kosztował raczej więcej niż 800/t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WMM 15.06.2007 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Cement w Białymstoku 540 zł/t i mozna się targować jak chcesz więcej, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Konrad 15.06.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Dzis w Czestochowie cement po 480zl/tona, przy kilku tonach 450 zl Chorwacki max 29x19x19 - 4,8 zl/szt, jak caly samochod to po 4,20/szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 17.06.2007 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Cement w Białymstoku 540 zł/t i mozna się targować jak chcesz więcej, i co? przywiozą mi do Wrocławia gratis 2 palety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateo 17.06.2007 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Nie przywiązą Ci do Wrocławia chyba, że będziesz miał takie życzenie i dodatkowo za to zapłacisz. Chodzi o to że okres wysokich cen pomału odpływa. Oczywiście nie będą to spadki do poziomu sprzed 2 lat ale na szczęście dla nas wszystkich rynek sam reguluje ceny. Takie są prawa ekonomii. Poczekaj jeszcze chwilę i cement też przestanie iść w górę a nawet stanieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wodnik szuwarek 17.06.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Staniej materiał, ale raczej utrzyma się na tym samym poziomie... Ale robocizna nie stanieje, więc nie krytykowałbym tak tych którzy kupowali materiały w czasie górki cenowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts