Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

optymalizacja strony www

Majka

Recommended Posts

pewnie znajdzie siae tutaj paru maniaków stron internetowych.

Może poradzilibyście, jak zrobić, aby roboty łatwiej trafiały na moja stronę. I do tego sie nie buntowały, że coś jest źle. :oops:

narazie cos jest kiepsko :(

Title: Title relevancy to page content is fair.

The Title relevancy to page content is 43%.

Description: Description relevancy to page content is fair.

The Description relevancy to page content is 54%.

Keywords: This tag contains too many keywords.

This tag contains 46 keywords. This is too many for what we would consider a 'robot friendly' web page. The maximum number of keywords we recommend for this tag is 20.

Keyword relevancy to page content is terrible.

The keywords relevancy to page content is 20%.

Robots: Found no robots meta tag.

This tag is not really required but can help spiders to index the web page.

Author: Found no author meta tag.

This tag is not really required but can help for your (company) name recognizing.

Odniesienie Title, by paginować zawartość ma 43% lat.

Opis: Odniesienie opisu, by paginować zawartość jest piękne.

Odniesienie Description, by paginować zawartość ma 54% lat.

Kluczowe słowa: Ta etykietka zawiera zbyt wiele kluczowych słów.

Ta etykietka zawiera 46 kluczowych słów. To jest zbyt dużo dla czego rozważylibyśmy" robot przyjazny" strona sieci. Maksymalny numer kluczowych słów, które polecamy dla tej etykietki ma 20. lat

Odniesienie kluczowego słowa, by paginować zawartość jest straszne.

Odniesienie kluczowych słów, by paginować zawartość ma 20% lat.

Roboty: Nie znalazła żadna etykietka meta robotów.

Ta etykietka naprawdę nie jest wymagana ale może pomóc pająkom umieścić w indeksie stronę sieci.

Autor: Nie znalazła żadna etykietka meta autora.

Ta etykietka naprawdę nie jest wymagana ale może pomóc dla twojego (przedsiębiorstwo) imienia rozpoznającego.

to na osłode ,żeby nie było mowy typu no tak, w sam raz trafiłam na ciebie

.Dosłowne tłumaczenie problemu z języka engielskiego na poooolski. :D :wink:

przetłumaczyć, to sobie przetłumaczyłam. Co nie znaczy, że zrozumiałam. Nie tylko pewne określenia mi są obce ale i nie wiem, jak się zabrać do naprawy strony.

na początku jak wpisałam nazwę strony w google site: ......... to pokazały sie 4 linki. Teraz juz jest trochę lepiej /jest ich 12ście/.

Mogę np. stworzyc subdomeny, ale czy to coś da

:roll:

Zgłaszaja sie różne firym, które za dość wielką kasę moga zająć sie pozycjonowaniem mojej strony. Żadna z nich nie napisała, że najpierw zajmie sie jej optymalizacją :-?

Poza tym, nie zlecę nikomu takiej roboty, dopóki nie poznam zasad 8)

Może poradzilibyście, jak zrobić, aby roboty łatwiej trafiały na moja stronę. I do tego sie nie buntowały, że coś jest źle.

A ta strona długo już wisi ? Daj adres, rzucę okiem na kod to może będę w stanie coś doradzić.

Zgłaszaja sie różne firym, które za dość wielką kasę moga zająć sie pozycjonowaniem mojej strony. Żadna z nich nie napisała, że najpierw zajmie sie jej optymalizacją :-?

Poza tym, nie zlecę nikomu takiej roboty, dopóki nie poznam zasad 8)

W pewnym sensie pozycjonowanie polega na optymalizacji kodu. Optymalizacji właśnie pod tym względem. Jednakże wiele rzeczy autor może zrobić sam...

Może poradzilibyście, jak zrobić, aby roboty łatwiej trafiały na moja stronę. I do tego sie nie buntowały, że coś jest źle.

A ta strona długo już wisi ? Daj adres, rzucę okiem na kod to może będę w stanie coś doradzić.

fajnie. Ale wyślę ci na priwa, bo nie chce mieszać przyjemności /muratorowej/ z pracą :wink:

No to zaczynam...

Wakacje Marzen: TUI, Neckermann, Scan Holiday, Interhome...

To co powyżej znajduje się w nagłówku Waszej strony, czyli między znacznikami

Pierwszy tag to tytuł.

w Waszym przypadku raczej niefortunny i za długi. Skróciłabym go do tekstu „wakacje marzeń” Resztę przeglądarki mogą potraktować jako spam i w związku z tym zerować współczynnik PageRank, który ustawia stronę na liście w przeglądarce (im wyższy tym bliżej początku).

Następny tag, słowa kluczowe

Tu się mogą znaleźć teksty typu „Autoryzowany agent najlepszych biur podróży”i w ogóle trochę szerszy opis.

Dalej masz informację: „Robots: Found no robots meta tag.”, czyli brak taga informującego roboty jak mają indeksować. Tag wygląda w ten sposób:

W miejsce trzykropka trzeba wstawić odpowiednią metodę.

Następnie masz informacje: „Author: Found no author meta tag.”, czyli brak taga zawierającą informacje o autorze.

Przydałby się jeszcze taki zawierający datę:

Jest jeszcze wiele tagów zaczynających się od

Pozostało jeszcze kilka spraw. Dostałaś informację: ”Keyword relevancy to page content is terrible. The keywords relevancy to page content is 20%.”, Oznacza to ni mniej ni więcej, tylko tyle, że słowa kluczowe zamieszczone w tagu dzwoń: bel bel bel

[/code]

Ta konstrukcja chyba nie jest przewidziana przez żadną znaną mi specyfikację HTML i prawdę mówiąc nie wiem co ma oznaczać. Powinno być:

dzwoń: span

, bo nie ma sensu otaczać znacznikiem akapitu (

) tekstu, który sie mieści w jednej linijce.

Podobnie tu:

Home						

Powinno być:

Home

To oczywiście błędy w składni i nie muszą mieć wpływu na indeksowanie strony, ale jednak są to błędy i gdybyście ten kod potraktowali walidatorem http://validator.w3.org/ to wyskoczy ich bardzo wiele...