Paty 06.04.2007 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 oxa a może nie podawaj żadnych atybiotyków , jeżeli to nie sa choroby bakteryjne tylko wirusowe, przecież on z watroby beda mieli strzępy zrób im wymazy z gardeł, z uszu - może to gronkowiec ?i przede wszystki badanie kału na obecnosc glisty- to jest bardzo częsta przyczyna spróbuj starych metod bańki, terz sa bezogniowe, te syropy o których inni pisza, broń sie przed antybiotykami jak możesz w Nowej Dębie jest bardzo dobry pediatra , sława na podkarpaciu nazywa sie Józefczuk, znajdź w książce telefonicznej numer szpitala to Cie z nim połączą i umówisz sie na wizyte, do niego jeżdżą ludzie z całej Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 06.04.2007 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 oxa a może nie podawaj żadnych atybiotyków , jeżeli to nie sa choroby bakteryjne tylko wirusowe, przecież on z watroby beda mieli strzępy zrób im wymazy z gardeł, z uszu - może to gronkowiec ?i przede wszystki badanie kału na obecnosc glisty- to jest bardzo częsta przyczyna spróbuj starych metod bańki, terz sa bezogniowe, te syropy o których inni pisza, broń sie przed antybiotykami jak możesz w Nowej Dębie jest bardzo dobry pediatra , sława na podkarpaciu nazywa sie Józefczuk, znajdź w książce telefonicznej numer szpitala to Cie z nim połączą i umówisz sie na wizyte, do niego jeżdżą ludzie z całej Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 06.04.2007 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Wymazy pobrane i nic, infekcje wirusowe, u nich niestety przechodzą w bakteryjne, lub uszy i wtedy dopiero antybiotyk, i tak staję na głowie, by do tego nie dopuścic. Pasożytów nie ma, badanie kału mieli parę razy. Ile razy w roku można stawiac bańki? Naprawdę próbowałam wielu rzeczy i dalej szukam. czego przykładem był nawet ten post na forum. Dzięki za odpowiedzi, i czekam na jeszcze Może coś komuś do głowy wpadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicola77 07.04.2007 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 OXA ! według mojej wiedzy i tego co czytałam migdałki usuwa się zimą a potem dla lepszego gojenia podaje się dziecku lody .Ja ze swoim synem tak właśnie zrobilam. Zresztą lody mój syn je również zimą (tak nam polecił lekarz laryngolog) .Pozdrawiam i życzę wesołych świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 07.04.2007 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Po wycięciu migdałów zakazali jedzenia lodów do wygojenia, min. tydzień Wesołych świąt dla forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elajak 11.04.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Oxa to macie problem z maluchami, trzymam kciuki zeby się uspokoiło w koncu. ja mam sposób który dziala na moje dziewczynki, albo czosnek z miodem i cytryna albo chrzan zalany przegotowana wodą. chrzan ma wlasciwości jak antybiotyki a jest naturalny i działa.może to pomoze Twoim dzieciom. chrzan zetrzec na tarce albo zmiksowac na drobno zalać przegotowana wodą. tak pól szklanki chrzanu na szklanke wody i dawac pic jak tylko zaczyna się cos dziać. dobry tez jest sok z czarnego bzu a właściwie z kwiatów czarnego bzu, niedlugo beda kwitły wiec mozna zrobic i dawać do picia, ja robie dziewczynkom herbatki z sokiem i naprawde nie choruja. kwiatki chyba 40 koszyczków zalać gorącą wodą dać cukru szklanke i dwie cytryny-moze byc bez cytryny ozna dodac kwasek chodzi o zlagodzenie slodkiego smaku. przez trzy dni trzymac w zamknietym słoiku, potem odcedzić zagotowac i zlac do butelek. lekarzy staram sie odwiedzac jak nie daje rady sama,dlatego bardzo wspólczuję Wam tego chorowania. trzymajcie sie cieplutko. napisałam sie ze hej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 14.04.2007 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Mam skierowanie na chlorki dla małego, niby tylko celem wykluczenia, ale jestem prze-ra-żo-na Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 16.04.2007 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Mam skierowanie na chlorki dla małego, niby tylko celem wykluczenia, ale jestem prze-ra-żo-na Co to znaczy chlorki? Mój cały weekend chorował, a dziś poszedł do przedszkola. Jestem zielona ze strachu o niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 16.04.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 chlorki? Próba potowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 16.04.2007 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 chlorki? Próba potowa? ano pocieszcie mnie, :roll:mam nadzieję, że nic nie wyjdzie, ale to jeszcze tyle czasu, nerwy mnie zjedzą Kto wie jaka jest skutecznośc (?) badań przesiewowych, nie przyszło do mnie zadne zawiadomienie po porodzie, ale nie wiem, na ile są skuteczne w wyłapywaniu. W rodzinie też nic nie słychac o jakimś przypadku...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 16.04.2007 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Mój cały weekend chorował, a dziś poszedł do przedszkola. Jestem zielona ze strachu o niego. Chyba się trochę uspokoiło, jeśli chodzi o infekcje, może nie załapie, chociaż mój skończyła antybiotyk w święta, a dziś ciąga nosem, ale wiem z pewnego źródła, że dzieci choruje mniej, więc nie martw się na zapas (jak to łatwo powiedziec) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 16.04.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 moja córka miałam robioną próbę potową po pobycie w szpitalu na zapalenie płuc. Lekarka przy dawaniu skierowania powiedziała nam, że to tylko kontrolnie, bo mała się doskonale rozwija i nie podejrzewa, że coś może być. Wyniki prawidłowe, próby uczuleniowe prawidłowe...a mała cały czas pokasłuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 16.04.2007 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Kiedy robiliście próby? Mała kaszle sucho, czy nie? Ile minęło od zapalenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 16.04.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 próby robiliśmy w lutym, mała jakiś czas po wyjściu ze szpitala nie kaszlała, teraz znowu kaszle. Ma suchy kaszel. Jest pod opieka alergologa i pediatry...nic nie wykryli....cały czas dostaje pulmicort w nebulizatorze, 08.05 i dziemy na kontrolę do alergologa to zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 16.04.2007 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Mój maluch był prawie rok na pulmicorcie, nie powiem chorował mniej, po testach (9 podstawowych punktów) pani alergolog stwierdziła, że przy tak niewielkim uczuleniu na kurz, nie musi brac żadnych leków, ta zima była fatalna suchy kaszel i duszności naokrągło, od stycznia jest na singularze i claritinie, kaszel się wyciszył, chociaż przy katarze ma,(a katar prawie cały czas), miał pobieraną krew pod kątem alergii, zobaczymy co wyjdzie, pod koniec tygodnia będę wiedziec, lekarka chce sprawdzic nietolerancję białek może i ma rację, z reguły nie daję mu mleka, wczoraj - całkiem zdrowy - wypił kakao, dziś nos jest zatkany. Oby to było "tylko" to. Aha, w listopadzie miał zapalenie płuc, może i u Was zaostrzyło się po tym. Daj znac po wizycie co stwierdzili, może to będzie jakaś wskazówka i dla nas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 16.04.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 a ja w przyszłą środę jadę ją zaszczepić na pneumokoki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 16.04.2007 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 a ja w przyszłą środę jadę ją zaszczepić na pneumokoki.. sugestia lekarza, czy Twój pomysł? Ile ma Twoja lala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 16.04.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Bardziej zalecenie lekarki niż sugestia. Mała w czerwcu kończy 3 lata, chodzi do żłobka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzowamama 16.04.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Podaję namiary do poradni immunologicznej w Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie, może ktoś skorzysta...022-815-72-21Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elajak 09.05.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 czytam Wasze wypowiedzi i mam nadzieje ze moje maluchy omina takie kłopoty.wspólczuje bardzo ciaglych chorób i badań. trzymajcie sie dziewczyny! trzymam kciuki żeby Wasze pociechy były zdrowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts