oorbus 13.06.2003 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 ludzie!!!odkopalem fundamenty!!prawie ich nie ma!!!gosc chyba wykopal row, i bez szalunku zalal to wszystko betonem.nie omieszkal nawrzucac kamieni i tego typu roznosci. zero izolacji!!!a piwnice pewnikiem potem wykopal!!!i mam w piwnicy wode!!!jak to naprawic?ludzie kochani pomozcie!!oorbus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 13.06.2003 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 roboty jest duzo ale spoko - wszystko da sie uratowac. mialem podobna sytuacje. jesli masz piwnice to latwo ci ocenic w jakim stanie sa fundamenty. jesli nie pekaja to zabierz sie za izolacje - znjadz przyczyne wody w piwnicy, odkop fundamenty, zrob drenaz itd .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 13.06.2003 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 no tak,woda jest gruntowa ( czy podskorna-nie znam sie na tym az tak)kierownik budowy zalecil:kawalkami odkopywac fundamenty, po czym je wzmocnic taka opaska betonowa grubosci ok 15cm , potem dac izolacje p-wilgociowa.wewnatrz piwnicy folia+opaska z betonu takze ( taka wanna sie zrobi)nie wiem, qpa roboty z tym dzieki oorbus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.06.2003 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 sorry, za niegentelmenskie podejscie, ale musze wykopac ten watek wyzej, moze ktos mi doradzi?? HELP!!!!OORBUS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pan Tomas 14.06.2003 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2003 Najpirw znajdź tego co ci to zrobił i wmuruj go żywcem w brakujące ogniwo fundamentu.Ale poważnie,zrobili ci najgorszą rzecz jaką mogli.Teraz musisz na spokojnie poradzić się kogoś naprawdę doświadczonego(nas raczej nie, bo budujemy każdy w innych warunkach gruntowych,wodnych itp).Z tego co wiem,trzeba odkopać,wzmocnić,odwodnić(drenaż +ew.wanna w piwnicy),ale musi to nadzorować ktoś kto to już robił(nie teoretyk). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts