Nikita 13.06.2003 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Wymieniamy instalację ogrzewczą - ocinamy góre domu od dołu i na górze robimy nowe ogrzewanie.Kupiliśmy piec Vailant Turbo Max Plus - będzie wisiał w łazience.I tu moje pytanie - w czym poprowadzić instalację co do grzejników - miedź czy rury wielowarstwowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 13.06.2003 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Pomiędzy dobrze wykonaną instalacją miedzianą, a "plastikową" nie ma większych różnic (z lekkim wskazaniem na miedź). A w użytkowaniu to już wogóle. Ceny też są zbliżone. Wybór jest więc trochę "polityczny". Ja wybrałem Hepwortha ze względu na prostotę montażu - instalacje robię sam. Jeśli masz zamiar zlecić firmie to nie ma to większego znaczenia. Zauważyłem, że koszt M+R jest w zasadzie taki sam bez względu na technologie (wykluczam pewne "wynalazki"): Hepworth (droższy materiał, tańsza robocizna)Miedź z kształtkami (trochę tańszy materiał, droższa robocizna)Miedź gięta (tani materiał, najdroższa robocizna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikita 13.06.2003 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Dzięki wielkie, muszę sprawdzic to, co zaproponował hydrozagadka - jakieś białe rurki wielowarstwowe i chyba coś niemieckiego (na kartonie było po niemiecku...) Sorry ale jestem zupełnym laikiem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 14.06.2003 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2003 Zapewne chodzi o rury UNIPIPE firmy UPONOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts