Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

LCD nad kominkiem???

Recommended Posts

W pokoju z kominkiem nie polecam ŻADNEGO telewizora.

Jeśli musi być to proszę rozważyć rzutnik pod sufitem i opuszczany na żądanie ekran na przeciwległej ścianie. Jak nie oglądamy TV (lub filmu z płyty, kasety) to spełniamy warunek estetyczny: brak telewizora w pobliżu kominka. A jak nam się zachce to pilocikiem pyk i mamy wielki ekran (cale według życzenia!!), doskonałą jakość-także pracuje w HDTV!

Potrzebny jest dobry dostawca treści telewizyjnej i stosownego tunera oraz antena satelitarna. To zwłaszcza jest atrakcyjna propozycja dla tych co budują lub już zamieszkują swoje domy na wsi bądź na przedmieściach.

Ja mam w tej chwili Cyfrę+ oraz N-kę. Telewizja N jest całkiem ok i bardziej przyszłościowa - a gdy oglądamy coś w HDTV to obrazik jak żyleta. Paluszki lizać!

pzdr.

-romwis

Witam!

Spotkałem się ostatnio z taką propozycją, żeby płaski telewizor powiesić nad kominkiem. Całkiem zgrabnie to wygląda, ale czy to się sprawdzi w praktyce?

Zgrabniej będzie z białą hawtowaną serwetką wiszącą nad górna krawędzią telewizora i na tym gustowny flakonik ze sztucznymi kwiatami lub szklana ryba :wink: :D

Najgorsze z możliwych rozwiązań to kominek - szczególnie ten z płaską szybą i ekran na jednej ścianie w kącie widzenia bezpośrednim czyli ok. 30stopni. Człowiek chce skupić wzrok na jednym elemencie a stale przeskakuje z kominka na ekran i odwrotnie. A wtedy ani to przyjemność oglądania ani radosc z kominka. Krótko mówiąc: kwiatek do korzucha :roll: .

Witam!

Spotkałem się ostatnio z taką propozycją, żeby płaski telewizor powiesić nad kominkiem. Całkiem zgrabnie to wygląda, ale czy to się sprawdzi w praktyce?

Obraz nad kominkiem, to dość częsta dekoracja. w tym wypadku będzie to obraz ruchomy. Nie przejmowałbym się opiniami o złym smaku, a argumenty o kłopotach ze skupieniem uwagi są wydumane. Myślę, żę ze względów praktycznych rozwiązanie to znajdzie wielu naśladowców.

Witam!

Obraz nad kominkiem, to dość częsta dekoracja. w tym wypadku będzie to obraz ruchomy. Nie przejmowałbym się opiniami o złym smaku, a argumenty o kłopotach ze skupieniem uwagi są wydumane. Myślę, żę ze względów praktycznych rozwiązanie to znajdzie wielu naśladowców.

Też tak sobie myślę...

Ale co z ciepłem buchającym z kominka???

nie zaszkodzi?

Wychodzi na to że większość przedmówców albo ogląda Tv tylko w zimie , albo jak MAJĄ kominki to palą w nich cały rok - skoro w sierpniu kominek rozprasza ich uwagę . Co do temperatury - o ile przez obudowę kominka - (dobrze wyizolowaną) - nie bedzie promieniować ciepło - to należy się obawiać momentu otwierania drzwi kominka - i tu nie tylko ze względu na temperaturę ale także na dymek który lubi czasem wyskoczyć w górę . I te sadze mogą potem osiadać wewnątrz TV - a elektronika chyba tego nie lubi.

Witam.

Co prawda to nie moje realizacje, ale zamieszczę:

1. Fajny bo gazowy

http://foto2.m.onet.pl/_m/691a8cd731d044fd1d6478f07757fe9a,10,19,0.jpg

2. A ten bez komentarzy, chociaż życzył bym sobie takiego zlecenia :wink:

http://foto0.m.onet.pl/_m/01a9066f4bfba708951619c8fbab3648,10,19,0.jpg

Pozdrawiam.

W niedalekiej przyszlości LCD będą w kominku. Z obrazem plomieni.

A może już są ?

Che che, na pewno są już obrazy. Wiszą np w siedzibie Microsoft. Fajnie to wygląda. Kominki - czemu nie. Zwarzywszy,ze istnieją juz drukarki drukujące zapach. Jakby to połączyc to .....

Co do pomysłu lcd nad kominkiem - słowo "fuj" jest jak najbardziej na miejscu. to tak jakby sobie w szafie w domu powiesić fotkę nagiej kobiety, mając zonę.

• 2 weeks później...