marcinor 28.03.2007 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Witam!Spotkałem się ostatnio z taką propozycją, żeby płaski telewizor powiesić nad kominkiem. Całkiem zgrabnie to wygląda, ale czy to się sprawdzi w praktyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 28.03.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 fuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 28.03.2007 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 W niedalekiej przyszlości LCD będą w kominku. Z obrazem plomieni.A może już są ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 28.03.2007 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Wiem wiem... Ale gdzieś ten telewizor musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 29.03.2007 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Straszny pomysł! Ja uważam, że nawet obok kominka, w niedalekim sąsiedztwie to nieporozumienie. Albo patrzysz w ogień albo w telewizor, przecież w takim układzie nie można się skupić ani na jednym ani na drugim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 29.03.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 A nad telewizorem akwarium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turcin 29.03.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 I oczko wodne z altaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romwis 29.03.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 W pokoju z kominkiem nie polecam ŻADNEGO telewizora. Jeśli musi być to proszę rozważyć rzutnik pod sufitem i opuszczany na żądanie ekran na przeciwległej ścianie. Jak nie oglądamy TV (lub filmu z płyty, kasety) to spełniamy warunek estetyczny: brak telewizora w pobliżu kominka. A jak nam się zachce to pilocikiem pyk i mamy wielki ekran (cale według życzenia!!), doskonałą jakość-także pracuje w HDTV! Potrzebny jest dobry dostawca treści telewizyjnej i stosownego tunera oraz antena satelitarna. To zwłaszcza jest atrakcyjna propozycja dla tych co budują lub już zamieszkują swoje domy na wsi bądź na przedmieściach. Ja mam w tej chwili Cyfrę+ oraz N-kę. Telewizja N jest całkiem ok i bardziej przyszłościowa - a gdy oglądamy coś w HDTV to obrazik jak żyleta. Paluszki lizać!pzdr.-romwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 29.03.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Witam! Spotkałem się ostatnio z taką propozycją, żeby płaski telewizor powiesić nad kominkiem. Całkiem zgrabnie to wygląda, ale czy to się sprawdzi w praktyce? Zgrabniej będzie z białą hawtowaną serwetką wiszącą nad górna krawędzią telewizora i na tym gustowny flakonik ze sztucznymi kwiatami lub szklana ryba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_buduje_domek 29.03.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 W pokoju z kominkiem nie polecam ŻADNEGO telewizora. Taaaa, zdecydowanie najlepiej mieć osobne pokoje: telewizyjny, kominkowy, wypoczynkowy i jadalny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 29.03.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Jak kupowałam LCD to był puszczany filmik reklamowy pokazujący moc tv i właśnie był to ogień z kominka. Jak dla mnie bomba, nawet już się zastanawiałam skąd wykombinować takie dvd. Nie jestem fanką przytulnego ciepełka a atmosferę kominka można łatwo osiągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romwis 29.03.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Aaa -widzę, że Koleżanka jest zwolenniczką tworzenia nastrojów metodami innymi niż wynikające z wypróbowanych przez nasze babcie zabiegów tradycyjnych.I jaka jest propozycja? Pozbawić kominek ciepła - niech daje tylko światło, np. z płyty DVD. Pora umierać!pzdr.-romwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leesou 29.03.2007 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Najgorsze z możliwych rozwiązań to kominek - szczególnie ten z płaską szybą i ekran na jednej ścianie w kącie widzenia bezpośrednim czyli ok. 30stopni. Człowiek chce skupić wzrok na jednym elemencie a stale przeskakuje z kominka na ekran i odwrotnie. A wtedy ani to przyjemność oglądania ani radosc z kominka. Krótko mówiąc: kwiatek do korzucha . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 30.03.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Witam! Spotkałem się ostatnio z taką propozycją, żeby płaski telewizor powiesić nad kominkiem. Całkiem zgrabnie to wygląda, ale czy to się sprawdzi w praktyce? Obraz nad kominkiem, to dość częsta dekoracja. w tym wypadku będzie to obraz ruchomy. Nie przejmowałbym się opiniami o złym smaku, a argumenty o kłopotach ze skupieniem uwagi są wydumane. Myślę, żę ze względów praktycznych rozwiązanie to znajdzie wielu naśladowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 30.03.2007 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Witam! Spotkałem się ostatnio z taką propozycją, żeby płaski telewizor powiesić nad kominkiem. Całkiem zgrabnie to wygląda, ale czy to się sprawdzi w praktyce? Obraz nad kominkiem, to dość częsta dekoracja. w tym wypadku będzie to obraz ruchomy. Nie przejmowałbym się opiniami o złym smaku, a argumenty o kłopotach ze skupieniem uwagi są wydumane. Myślę, żę ze względów praktycznych rozwiązanie to znajdzie wielu naśladowców. Też tak sobie myślę... Ale co z ciepłem buchającym z kominka??? nie zaszkodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg_pu 30.03.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Wychodzi na to że większość przedmówców albo ogląda Tv tylko w zimie , albo jak MAJĄ kominki to palą w nich cały rok - skoro w sierpniu kominek rozprasza ich uwagę . Co do temperatury - o ile przez obudowę kominka - (dobrze wyizolowaną) - nie bedzie promieniować ciepło - to należy się obawiać momentu otwierania drzwi kominka - i tu nie tylko ze względu na temperaturę ale także na dymek który lubi czasem wyskoczyć w górę . I te sadze mogą potem osiadać wewnątrz TV - a elektronika chyba tego nie lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 30.03.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Witam. Co prawda to nie moje realizacje, ale zamieszczę: 1. Fajny bo gazowy http://foto2.m.onet.pl/_m/691a8cd731d044fd1d6478f07757fe9a,10,19,0.jpg 2. A ten bez komentarzy, chociaż życzył bym sobie takiego zlecenia http://foto0.m.onet.pl/_m/01a9066f4bfba708951619c8fbab3648,10,19,0.jpg Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 30.03.2007 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 O taki głos mi chodziło Jest ryzyko, że nie zadziała to tak jak nalezy Ładnie to wygląda ale tak myślałem, że coś będzie nie tak. Pozdrawiam kominkowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 30.03.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 W niedalekiej przyszlości LCD będą w kominku. Z obrazem plomieni. A może już są ? Che che, na pewno są już obrazy. Wiszą np w siedzibie Microsoft. Fajnie to wygląda. Kominki - czemu nie. Zwarzywszy,ze istnieją juz drukarki drukujące zapach. Jakby to połączyc to ..... Co do pomysłu lcd nad kominkiem - słowo "fuj" jest jak najbardziej na miejscu. to tak jakby sobie w szafie w domu powiesić fotkę nagiej kobiety, mając zonę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 14.04.2007 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Co do pomysłu lcd nad kominkiem - słowo "fuj" jest jak najbardziej na miejscu. to tak jakby sobie w szafie w domu powiesić fotkę nagiej kobiety, mając zonę. Przecież można taką fotkę sobie powiesić, pod warunkiem, że na focie będzie osobista żona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts