Doki 13.06.2003 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Ja buduje ostatni segment w szeregowcu. Na granicy dzialki stoi mur (pustak 14 cm, przerwa z 6 cm welny mineralnej, pustak 14 cm), do ktorego sasiad sie dobudowuje. Idzie mu niezle, robil wlasnie strop parteru. Patrze, a tu na scianie u mnie mokra plama o wymiarach 3 na 2 metry, nawet na fundamentach piwnicy slady wilgoci. Zglosilem pretensje (jak miby mam pomalowac taki tynk?), a on na to, ze o co mi chodzi, po prostu wykuli mur po swojej stronie, zeby polozyc belke (dwuteownik), no i potem polewali wylany strop woda, a w dodatku w nocy byla burza i troche wody wlalo sie do przerwy. Ja na to, ze pewnie wykuli za duzo, no i pewnie wstawili belke za daleko i przeszli przez welne na moja strone. Jak to mozliwe, ze dostalo sie tam tyle wody, ze przemoczylo welne, pustak i tynk. A on: panie, welna nie zatrzyma wody! Gadanie. Owszem, welna nasiaka, ale nie az tak latwo, a wyjeta z wody, szybko obcieka.Pytania: czy moje podejrzenia sa bezpodstawne? Czy nie bedzie z tego dalszych problemow? Czy mam mu urwac jaja, czy wystarczy naprawic tynk na jego koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 13.06.2003 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 urwij mu jaja nie pomoże to ścianie (będzie dłuuuuuuuuugo schnąć) poza tym wełna namoknięta traci swije właściwości sprężyste zapewne w przyszłości "siądzie" ale jak mu urwiesz będzie wiele zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 13.06.2003 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Faktycznie, wełna wyjęta z wody kiedyś wyschnie, tylko ciekawe jak on chcę tą wełnę wyjąć z mokrej sciany Ściana będzie bardzo długo schła, przydałoby się to osuszanie jakos wspomóc, bo prędzej czy później moze się zrobić pleśń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.06.2003 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Dlatego nie buduję szeregowca. Jaj możesz urwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 13.06.2003 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 No i masz odpowiedź dlaczego nie buduje się bliźniaka. Ale tak naprawdę postrasz trochę sąsiada bo tak to twoja budowa będzie narażona na przykre niespodzianki.Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doki 17.06.2003 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2003 Dzis u sasiada wykuli cegle pod stropem i przy podlodze, czyli u dolu i u gory zamoczonej plamy. Pomacalem przez dziure: welna jesc calkiem sucha. Jestem dobrej mysli, najgorsze chyba za mna, przy takiej pogodzie nawet za jakis miesiac moge zaczac gruntowac te sciane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts