Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wytyczenie budynku

kret

Recommended Posts

Zapytaj sie jeszcze co jest w cenie , a co dopłacasz i ile . W okolicy rzeszowa ta taki domek cena bylaby w granicach 600-9000 . a tyczenia zaczynaja sie od 450-500 i w gore. Sa i tacy co robia za 250 ale robia to byle jak i nie wszystko , czyli cos jest zwalone, jednym slowem " co tanie to drogie "

Zapytaj sie jeszcze co jest w cenie , a co dopłacasz i ile . W okolicy rzeszowa ta taki domek cena bylaby w granicach 600-9000 . a tyczenia zaczynaja sie od 450-500 i w gore. Sa i tacy co robia za 250 ale robia to byle jak i nie wszystko , czyli cos jest zwalone, jednym slowem " co tanie to drogie "

Pytałem jeszcze w dwóch biurach geodezyjnych i tam też zgodzili się na 250zł a jeden chciał 300zł - tłumaczą to tym, iż jest duże bezrobocie a jeść coś trzeba - jak się będą "cenić" to nikt do nich nie przyjdzie, widocznie u nas w rejonie takie ceny !!

Nawet oficjalny geodeta Urzędu Miasta chce 50zł za 4 główne narożniki i po 30 zł za następne czyli dużo taniej niż piszecie !

To rzeczywiście baaardzo mało!!!Dziwie się że opłaca im się jechać, paliwo przecierz też kosztuje, a ludziom trzeba coś zapłacić (bo samemu się tego nie zrobi min dwie osoby)A przecierz podatek od tej roboty też trzeba odprowadzić więc co zostanie...Sam jestem geodetą i chociarz w tej chwili zajmuje się trochę czymś innym to robiłem tego typu prace geodezyjne osobiście...Sam sprzęt jest też bardzo drogi i szczerze mówiąc to dziwie się co to za geodeci bo za taką cene to wolałbym siedzieć w domu i oglądać telewizje bo po podliczeniu kosztów nie wiem czy wyrobiłbym sie na zero (chyba raczej byłbym troszke na minusie :) )

Pozdrawiam...

Ps. no ale może są dobrzy tylko takie stawki u was.....dziwne...

buduję w Białej Podlaskiej - jakieś 2 km od centrum miasta;

co do dojazdu to geodeta ma właśnie około 2 km więc koszty paliwa ma małe, co do podatku to żadnego nie odprowadza - ŻADEN nie zaproponował rachunku (nawet urzędowy :lol: )

Wczoraj zostawiłem zaliczkę - za 3 dni wytyczenie; w cenę wchodzi wpis do dziennika budowy, wznowienie granic działki (6 punktów), wyznaczenie domu - wyszło 16 punktów (jakieś osie i rozbicie ław) gość daje paliki , ja ze swej strony mam tylko dostarczyć deski - po 2 na narożnik.

Czyli jest Ok i extra tanio !!! :D