Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wytyczenie budynku

kret

Recommended Posts

Wczoraj zostawiłem zaliczkę - za 3 dni wytyczenie; w cenę wchodzi wpis do dziennika budowy, wznowienie granic działki (6 punktów), wyznaczenie domu - wyszło 16 punktów (jakieś osie i rozbicie ław) gość daje paliki , ja ze swej strony mam tylko dostarczyć deski - po 2 na narożnik.

Czyli jest Ok i extra tanio !!! :D

Z 250 pln jeszcze dawales zaliczke ?- sprawdz kolego ! czy ten geodeta nie robi chaly aby przy inwentaryzacji powykonawczej budynek byl tam gdzie jest jego wytyczenie pierwsze. Niech poda Ci namiary na odebrane budynki do zamieszkania z jego tyczeniem.

• 5 months później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
Gość sx1100

Dziwię się, że za 250,- gość chce to zrobić. Może ma jakichś wyrok do odsiadki i mu wisi czy zrobi to dobrze czy źle ;-)

A tak na poważnie to na Twoim miejscu przypilnowałbym go dość ostro, tak aby cena (rażąco niska) nie była odzwierciedleniem jakości wykonanej usługi. Niech przy Tobie rozciągnie taśmę i sam zrób z niej odczyty. Szkoda by było, jak przyjdzie do odbioru, przesuwać garaż albo sypialnię ... bo wyszła u sąsiada ;-) Tym bardziej, że piszesz, że masz zatarte punkty graniczne!

I nie zapomnij o wpisie do dziennika budowy i koniecznie szkicu z tego co geodeta zrobił. Papier musi być!