kate_k82 29.03.2007 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 chciałabym się przywitać jestem kasia i zamierzam robić remont starego domu jak najtańszym kosztem. Wiem co się mówi odnośnie remontu starego domu ale ja nie mam innej opcji. i oczywiście w sprawach remontu jestem zielona stąd moje może mało profesjonalne pytanie. pierwsze co chcę zrobić to wymiana podłogi w jednym z pokoi. Stan starej wygląda tak: płyty wiórowe przybite na deskach a pod deskami grunt. i moje pytanie jak się robi nową podłogę od podstaw?? wiem że trzeba zrobić wylewkę tyklo nie mam pojęcia jak i czy można zrobić wylewkę bezpośrednio na gruncie. co z izolacją bardzo bym prosiła o wskazówki jak tą podłogę wykonać krok po kroku, dodam że chcę zaoszczędzić na fachowcach i dlatego nie chcę brać firmy czy ktoś może mi pomóc??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mstrogow 29.03.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 ja proponuje nastepujace rozwiazanie- wyznacz poziom gotowej podłogi ,wywal starą,usuń warstwe gruntu ok 15 cm .teraz nowa podłoga :1 warstwa 15 cm kamienia -otoczaków rzecznych dobrze ubić,2 warstwa chudy beton,3 warstwa papa termozgrzewalna 2x z zakładką na ściany i teraz w zaleznosci jakie bedzie wykonczenie mozna dac legary izolacje i dechy lub parkiet albo izolacja folia wylewka płytki,parkiet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts