dzidzia 29.03.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 WitamJestem na etapie stan surowy otwarty bez dachu dom podpiwniczony na ławach.Ostatnie prace skonczylismy we wrzesniu teraz zaczelismy robic dach .Przez ten okres czasu jak wiadomo każdy dom osiada ale nam osiadł nierowno mamy roznice w poziomie 3 cm.Mam pytanie czy po położeniu dachu(dachówka ceramiczna) dom jeszcze osiądzie ?Czy przez te pół roku które nic nierobilismy dom juz osiadł na dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andriej 29.03.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Mój kiero mówi, że dom po przykryciu dachem osiada do 5 lat. Nie dotyczy terenów kopalnianych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzidzia 29.03.2007 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Mój kiero mówi, że dom po przykryciu dachem osiada do 5 lat. Nie dotyczy terenów kopalnianych. Mam nadzieje ze niebedzie to 3cm na rok po 5 latach bedzie to 15cm a wtedy moj syn w pokoju bedzie miał zjeżdżalnie P.S Na szczescie nie ma żadnych peknięc ani rys na bloczkach betonowych , na spoinach czy na phorotermie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 29.03.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Witam Jestem na etapie stan surowy otwarty bez dachu dom podpiwniczony na ławach. Ostatnie prace skonczylismy we wrzesniu teraz zaczelismy robic dach . Przez ten okres czasu jak wiadomo każdy dom osiada ale nam osiadł nierowno mamy roznice w poziomie 3 cm. Mam pytanie czy po położeniu dachu(dachówka ceramiczna) dom jeszcze osiądzie ? Czy przez te pół roku które nic nierobilismy dom juz osiadł na dobre. Jeśli mnie pamięć nei myli to miałaś kierownika i wykonawce chyba po tkactwie a nie budownictwie. http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1222180&highlight=#1222180 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1225800&highlight=#1225800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 29.03.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Geno- mój problem z budową jest chyba Ci znany- więc zapytam z okazji porządków świątecznych zauważyłam @#$%^ , że listwy przypodłogowe zaczynają wisieć nad panelami w rogu jednego skrajnego pokoju; przerwa, @#$%^ , wynosi 0,5 cmkogo mam &*()*? pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 29.03.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Geno- mój problem z budową jest chyba Ci znany- więc zapytam z okazji porządków świątecznych zauważyłam @#$%^ , że listwy przypodłogowe zaczynają wisieć nad panelami w rogu jednego skrajnego pokoju; przerwa, @#$%^ , wynosi 0,5 cm kogo mam &*()*? pzd to ci osiadła posadzka nie konstrukcja domu ( w sensie ław i ścian ścian) albo odwrotnie ściany się podniosły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 29.03.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Geno- mój problem z budową jest chyba Ci znany- więc zapytam z okazji porządków świątecznych zauważyłam @#$%^ , że listwy przypodłogowe zaczynają wisieć nad panelami w rogu jednego skrajnego pokoju; przerwa, @#$%^ , wynosi 0,5 cm kogo mam &*()*? pzd Tak jak pisał I.W., przyczyna -złe zagęszczenia podbudowy lub -zniszczony grunt rodzimy przed wykonaniem podbudowy - źle dobrany rodzaj podbudowy itd. Winić to chyba tego co wykonywał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 30.03.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Dziękuję Wam za szybką odpowiedź według mnie jest źle zagęszczony piasekjak teraz zmusić wykonawcę, żeby to naprawił?z czym taki remont się będzie wiązał? pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 30.03.2007 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Tzn co, ma przyjść i zamocować listwy 5mm niżej ? Bo podłóg chyba nie chcesz zrywać i kuć wylewek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 30.03.2007 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Tzn co, ma przyjść i zamocować listwy 5mm niżej ? Bo podłóg chyba nie chcesz zrywać i kuć wylewek jak to nie: przyjdzie rozpierdzieli pół pokoju narobi chlewu w całej chałupie, wsypie wiaderko pospółki, zagęści zagęszczarką (taką z 300kg, którą wjedzie po gresie za dwie stówki, oczywiście poszerzając otwór drzwi wejściowyc bo na szerokości nie przelezie), zrobi ponownie warstwy podłogowe i pójdzie ale przedtem powie : pardon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 30.03.2007 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 I po tym poznać fachurę. Prostak nie powiedziałby : pardon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 30.03.2007 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 dom ma 1,5 roku; D06 Z Muratora ile jeszcze może osiąść posadzka w pokoju? nawiezionego piasku- pomiędzy fundamentami (poza rodzimą warstwą) - jest grubości około 50 cm; na tym płyta ok.10 cm, potem 10 cm twardy styropian i wylewka betonowa ok. 7 cm tak naprawdę Marcinie, to myślałam o kuciu... pzd[/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 30.03.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Nie ma sensu kuć, obserwuj, czy nie będzie się to pogłębiało. Kuć zawsze zdążysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 30.03.2007 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 może to są listwy tzw wstępujące? a na parkiecie porobiły się większe odstępy pomiędzy klepakmi?przecież tam też powinno się rozłazić więcej niż w innych miejscach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 30.03.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Barbossa powtórne montowanie drzwi wewnętrznych już przeżyłam- tylko 6 sztuk bo panom fachowcom , za pierwszym razem zapomniało się o piance montażowej firma zapłaciła rekompensatę za malowanie, sprzątanie i zakup farb- zodiakalny baran jestem więc, co do kucia- kwestia do przedyskutowania..... pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 30.03.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 na podłodze powstały garby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 30.03.2007 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 listwy z gatunku zstępujących powinny być w tym przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 30.03.2007 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Każdy ma jakiś problem. Mnie przykładowo listwy przypodłogowe obgryza królik miniaturka , o ten : http://www.tkdami.net/~mwalaszczyk/kroliczek/krolik000.jpg Nie wiem co gorsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 30.03.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 na podłodze powstały garby to znaczy, że są miejsca gdzie "poszło" w górę? może parkiet spuchł od wilgoci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 30.03.2007 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 A co ten królik taki naburmuszony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts