sylwia13 29.03.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Czy ktoś użytkuje wkład firmy FERLUX - COSMOS 800, KDF - EKO 90 PRISMA ? Może jakieś inne polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 29.03.2007 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 I mam ulotkę jeszce jednego wkładu SEGUIN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 30.03.2007 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Czyżby nik o takich wkładach nie słyszał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WM 08 30.03.2007 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Poszukaj renomowanych firm, jeżeli myslisz o ogrzewaniu ciepłym powietrzem. Wazne jakiej mocy chcesz zastosować wkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 02.04.2007 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Wydaję mi się, że to nie są jakieś byle jakie firmy. Wkłady kosztuję ok 6tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WM 08 02.04.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Przejrzałam internet pod wzgledem podanych wkładów kominkowych. Te, które przytaczasz, są za małej mocy aby ogrzały mieszkanie za pomocą DGP. 9 czy 12 kW to nie jest wystarczająca moc. To, że kosztują dużo to wcale nie znaczy o renomie firmy. Zwóć uwagę na moc i średnicę przyłącza (nie wszystkie kominy mają wystarczająco dużą średnicę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 03.04.2007 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Mam potrzeba 16kw. A te wkłady tyle mają, bo już je oglądałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 03.04.2007 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Jeszcze muszę znaleść wkłady JOTULA, bo cena podobna a dużo o nich piszą dobrych rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WM 08 03.04.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 A interesowałaś się Tarnavą (nie Tarnawą)? Ceny niższe od Jotula, a jakość OK. Na forum znalazłam wielu zadowolonych użytkowników Tarnavy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 03.04.2007 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Tarnavą jeszcze nie, ale ktoś ostatnio pisał, że łuszczy się w środku Po przeglądzie formu najwięcej zwolennkików mają wkłady JOTULA I TARNAVY. Muszę się dowiedzieć czy w moim mieście są w sprzedaży te wkłady, bo jak na razie to nikt mi ich nie zaproponował No i przeczytałam, że wkłady JOTULA mają 10 letnią gwarancję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapatut 03.04.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 No i przeczytałam, że wkłady JOTULA mają 10 letnią gwarancję. Tarnava też ma 10 lat gwarancji a cena jak połowa Jotula pewnie, np. 14kW Tarnava komfort widzialem na allegro po około 2600 z dostawą do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 03.04.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Witam Jestem zainteresowana wkładami kominkowymi, właśnie muszę podjąć decyzję który i wydaje mi się, że prędzej zwariuję. Na początku był Jotul ale wybił mi go z głowy mój małż bo nie mają wlotu powietrza z zewnąrz. Później Tarnava ale im dłużej na nią patrzyłam tym bardziej mi się nie podobała. Dalej były dylematy czy musi być popielnik czy nie. A w tej chwili zastanawiam się nad Sparthermem, Fonte Flamme no i właśnie KFD (symboli nie pamiętam). Boże, ten wybór to droga przez męke!!!! tym razem smutno pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 04.04.2007 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Wkłady SEGUIN mają możliwośż za montownia dodatkowo komorę dopalania spalin co daje dodatkowo ok2kw. Też mamy mętlik w głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WM 08 04.04.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Tarnava ma kilka wzorów. Wlot powietrza do kominka oraz średnica przewodu kominowego przeważyły w naszym przypadku o wyborze Tarnavy. Dodatkowe dopalanie (zawijanie płomieni) jest już od razu. Popielnik uważamy za bardzo potrzebny z dwóch powodów: łatwiej sprzątać i dodatkowe dostarczanie powietrza przy rozpalaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 04.04.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Na początku był Jotul ale wybił mi go z głowy mój małż bo nie mają wlotu powietrza z zewnąrz. 510 na pewno ma. Właśnie zerknąłem, że panorama też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monument 04.04.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 właśnie mam ten sam problem,który kominek ma możliwość podciągnięcia powietrza z zewnątrz i jest w rozsądnej cenie-pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 04.04.2007 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Witam! Dobrze mówią o polskich z doprowadzeniem powietrza - Hajduk, Tarnawa lub Tarnava ciut droższa,Merkury. Tak na marginesie teoretycznie większość wkładów w średnim i wyższym przedziale cenowym, powinna wytrzymac 10-15 lat intensywnej eksploatacji. Potem i tak do wymiany, chyba że się mylę? Chociaż są tacy użytkownicy, którzy każdy wkład załatwią na cacy o wiele szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 04.04.2007 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 WitamKrisker masz rację nie wszystkie Jotule są takie same ale ja nie potrzebuję więcej niż 12kw i chciałam zmieścić się w 5tyś. W jotulu podoba mi się harmony 12kw a ten model nie ma wlotu powietrza z zewnątrz.A może ktoś powie coś więcej na temat tej firmy KFD. Czekam na wasze opinie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 05.04.2007 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Z tego co ja się dowiadywałam o KFD to nie wiem czy wszystkie modele ale EKO90 ma duży popielnik, system kurtyny powietrznej zapobiegający brudzeniu się szyby, dopalanie spalin co zwiększa sprawność. Wiem, że Rezi ma tej firmy wkład. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekSz 10.04.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Jotul ma wlot powietrza z zewnatrz, wiem bo mam harmony panorama. Wlot doprowadzasz w okolice kominka i dalej powietrze doprowadzasz do górnej częsci nad drzwiczkami co rozprowadza powietrze z góry po szybie Jotul jest drogi ale działa super - sam go używam dorywczo ale ostatnio grzałem cały dzień bez najmniejszych problemów. Dla mnie bardzo wazna była mozliwośc eksploatacji bez zamkniętych drzwiczek i do tego harmony nadaje sie po prostu rewelacyjnie pozdrawiam Witam Krisker masz rację nie wszystkie Jotule są takie same ale ja nie potrzebuję więcej niż 12kw i chciałam zmieścić się w 5tyś. W jotulu podoba mi się harmony 12kw a ten model nie ma wlotu powietrza z zewnątrz.A może ktoś powie coś więcej na temat tej firmy KFD. Czekam na wasze opinie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts