ziomek 29.03.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Będzie montowany piecyk w piwnicy[kotłownia],gościu powiedział,że musze wybić dziure w murze na dodatkowy nawiew,żeby był odpowiedni ciąg.Czy on dobrze gada przeciesz to nie kominek,pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 29.03.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 A czy ty myślisz, że tylko w kominku tak się pali, że spalanie wymaga tlenu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 29.03.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Oczywiście że dobrze gada, jaj zrobioną zetke do kotłowni z rury fi 200 , kurna co sie na kułem betonu ,przy murowaniu piwnic nie przyszło mi na myśl by się poradzić kominiarza co i jak no i potem 3 dni kucia ściany 40cm jak se pomyśle że jeszcze bede kuł na kanalizacje to mi włosy dęba stają , pozostawiony otwór minął sie z powołaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robeli 30.03.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Oczywiście ma rację musi być wentylacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 30.03.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Oczywiście ma rację musi być wentylacja Nie tyle wentylacja, co kanał którym piec będzie mógł zassać powietrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotru7 30.03.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Jest też inne wyjście bez kuciaJak jest okno w kotłowni to wstawić porządny nawietrzak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziomek 30.03.2007 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Jest okno prawie przy samym piecu,są też dwa kanały wentylacyjne obok kanału dymnego ,pare metrów dalej brama garażowa.To po co ja tą piwnice ocieplałem,żeby teraz robić otwór o średnicy 100mm2,przeciesz przez taki otwór w ścianie będzie dobrze pizgało,pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 30.03.2007 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Jest okno prawie przy samym piecu,są też dwa kanały wentylacyjne obok kanału dymnego ,pare metrów dalej brama garażowa.To po co ja tą piwnice ocieplałem,żeby teraz robić otwór o średnicy 100mm2,przeciesz przez taki otwór w ścianie będzie dobrze pizgało,pozd Ano...jak się nie przewidzi to później są problemy. Jeśli nic nie zrobisz to jeśli w tym pomieszczeniu masz wentylację to ci się ona cofnie... Nie wiem czy nie będziesz miał problemy z dopalaniem się do końca, z cugiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts