Forest-Natura 06.08.2003 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 Witam.Do firm nie przywiązuję większej wagi.Zawsze poprostu sprawdzam zaprawę (w składach budowlanych zawsze mają jakiś naderwany worek) czy nie jest to po chamsku wymieszany piach i cement (a zdażyło mi się widzieć nawet zaprawę, która nie była dobrze wymieszana!)Ale jakoś tak wychodzi że używam tych renomowanych firm (powszechnie reklamowanych). Ich zaprawy są droższe o 50 groszy (albo i nie) więc nawet się nie zastanawiam. Z firm mniej znanych (lokalnych) dobra jest zaprawa murarsko-tynkarska (cementowo-wapienna) firmy Rolas (Górny Śląsk).Co do kominów - wkładkę polecam (stalową) w kominach starch domów i...tych stawianych w pięknych latach 70/80 (domyślcie się dlaczego).Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 07.08.2003 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2003 Czy można wymurować komin z oczyszczonej cegły rozbiórkowej, starej , mazurskiej? Nie pruskiej, bo ta jest większa. Wiem, że cegła cegle nierówna, ale jak organoleptycznie może to sprawdzić taki laik jak ja. Pozdrawiam, Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 08.08.2003 01:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2003 Zrób małe ognisko i obłóż je cegłami.Jeśli nie popękają - są ok. do tego celu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 08.08.2003 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2003 Zrób małe ognisko i obłóż je cegłami. Jeśli nie popękają - są ok. do tego celu. Dzięki, tak zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts