olidat 29.03.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 możecie się podzielić doświadczeniami? wiem, że jest co najmniej kilka marekktóre proponują te rozwiązania. No i co jest ważne? Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 29.03.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Jeżeli chodzi o samą jednostkę centralną to w zasadzie każdą można podłączyć do zrobionej już instalacji ale problem jest z gniazdami i tu radzę instalację zrobić z rur białych a co będzie na nich napisane to ma mniejsze znaczenie Instalacja z rur białych jest instalacja uniwersalną i pasuje do niej większość gniazd na rynku inaczej jest w przypadku firmy Borysowski ( instalacja niebieska) poza własnymi gniazdami nic nie pasuje Odpowiadając na pytanie firmy Husky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 29.03.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 A z tańszych Beam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olidat 29.03.2007 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 dzięki za info, może jeszcze ktoś ma cos do powiedzienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 29.03.2007 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 No może tylko tyle że najważniejsze jest prawidłowo wykonana instalacja Przy instalacji wykonanej przez osobę bez doświadczenia nawet Husky może nie pociągnąć albo pociągnąć z dużo mniejszą siłą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 29.03.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 No może tylko tyle że najważniejsze jest prawidłowo wykonana instalacja Przy instalacji wykonanej przez osobę bez doświadczenia nawet Husky może nie pociągnąć albo pociągnąć z dużo mniejszą siłą niezły: moge sie przypomnieć ? :D pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 29.03.2007 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 ja zakładałem beam`a - jestem bardzo zadowolony, instalację robiłem sam z oryginalnych komponentów beam`a. Jest jedna kwestia ważna, na którą zwracali mi uwagę panowie z beam`a, a mianowicie do instalacji nalezy wykorzystac oryginalne białe rury, gdyż w skład tworzywa wchodzi jeszcze grafit, który umożliwia swobodne przemieszczanie kurzu, a przy zwykłych PVC nie są w stanie tego zapewnic, co może zagrozić zapchaniem przepływu.Ale czy tak jest naprawdę, nie wiem. Mam jednostkę podstawową typu chyba "165", która na dom parterowy o powierzchni 105m2 sprawdza sie bez zarzutu.Polecam stronę http://www.beam.pl /firma ze Szczecina, która służy na telefon każdą poradą/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djbobo 30.03.2007 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Moze ktos jeszcze napisze jaki ma odkurzacz i na co uwazac przy kupnie i instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 30.03.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Polecam fotki z montażu http://www.cvcdirect.co.uk/doityourselfcenl.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Idziu5 30.03.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 śmiało mogę polecić BEAMa nie jest drogi i ma spory wybór osprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 30.03.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Mam Vaccu-Maid Split (2-częsciowy - silnik oddzielnie).Kiedys mi się zatkał po pracy parkieciarza. Oprócz trocin były kawałki drewna.Spec od odkurzania jak się dowiedział, że mam split doradził : niech pan się może odważy przepłukać wodą.Do kubełka nalałem wody w ilości 1/2 pojemności zbiornika na kurz i wessałem do rury.Przetkało. W zbiorniku na kurz zebrała sie cała woda. Do silnika nic nie doszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 31.03.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Polecam fotki z montażu http://www.cvcdirect.co.uk/doityourselfcenl.html Instalacja wykonana prawidłowo ale czy to są zdjęcia Twojej instalacji czy może strona reklamowa producenta Wszystko jest OK. ale ja będę bronił zasady instalacja powinna być wykonana z rur białych to naprawdę oszczędza dużo czasu i nerwów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abb 04.04.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Ja mam za sobą I etap systemu Borysowski koszt 6 pkt był 1900 z ich materiałem.Czy to dobry system?Może ktoś go używa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 04.04.2007 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 może jestem mało oryginalny ale mam - dissan http://www.disan.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna_zaj 05.04.2007 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Kilka dni temu zamontowano mi JC Vacu Maid.Jak na dzien dzisiejszy jestem niezadowolona,poniewaz moj stary odkurzacz lepiej ciagnie niz ten wynalazek. Dzisiaj przychodza spece poprawiac ponownie ,ciekawa jestem co z tego wyniknie,ja zas sie zastanawiam jaka jest tego przyczyna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 05.04.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Niestety ale to prawda że odkurzacz centralny może mieć mniejsze ssanie od zwykłego wyjca zależy to od dwóch rzeczy pierwsze jakiej mocy mieliśmy tradycyjny odkurzacz a druga sprawa to wielkość instalacji i rodzaj i moc jednostki centralnej Odkurzacze centralne po prostu sprzątają lepiej i robią to ciszej i do takiego rodzaju odkurzacza należy się przyzwyczaić To że tradycyjny odkurzacz potrafi wciągnąć dywan to o niczym nie świadczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_ka 05.04.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Witam,Mam pytanie odnośnie długości rur i ilości gniazd. Co do gniazd to chyba jest ona uwarunkowana modelem jednostki, zresztą jak i długość rur. Ale nie wiem czy chodzi o całkowitą długość wszystkich rur czy "aktualnie" używaną, i czy do długości tej trzeba doliczyć jeszcze długość węża. Mam nadzieję, że nie zakręciłem za mocno. Pozdrawiam Seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 05.04.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Raczej chodzi o dajdłuższy odcinek. Kolano 90st liczy się jako 1mb a 45st jako 0,5mb. Nie uwzględnia się rury giętkiej, przy czym te odległości nie wylicza się z dokładnością do 1m. Każda jednostka ma pewien zakres i raczej nie warto oscylować w końcowych dopuszczalnych granicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 06.04.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Prosze napiszcie na jakiej wysokości od posadzki montuje sie gniazda do rury ssącej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 06.04.2007 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Najlepiej na takiej, jak masz gniazdka elektryczne - żeby było ładnie U mnie np. jest ok. 30cm od podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts