marekt 06.04.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Witam,A jeśli już mam rury i puszki do gniazd Borysowskiego, a chciałbym mieć Beama?? Borysowski zabił mnie ceną. Czy jeśli wykuje te puszki, to do niebieskich rur Airtecnica (czy jakoś tak) da się podlączyć płytki montażowe Beam'a z ich gniazdami? Pozdrawiam,MarekTom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 06.04.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 W taki sposób oczywiście że można i to bez problemu chyba że masz już pomalowane ściany to trochę szkoda ale jest jeszcze jeden sposób mniej inwazyjny dość dobrze było to pokazane na stronie Huskiego ale nie pamiętam adresu W ten sposób będziesz mógł zamontować większość gniazd jakie Ci się spodobają nie tylko Beam Zawsze powtarzam że instalacja tylko z rur białych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadiusz 06.04.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Podlacze sie do pytania ale odnosnie Beam/Electrolux. Dowiadywalem sie o cene i z 4-5 gniazdami koszt calosci (instalacja+jednostka centralna) to 4-4.5 tys PLN. Facet powiedzial za 4.5tys PLN jest Electrolux w najwyzszej polki. Czy ktos z Was uzywa Electroluxa? Jestescie zadowoleni czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadiusz 06.04.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Podlacze sie do pytania ale odnosnie Beam/Electrolux. Dowiadywalem sie o cene i z 4-5 gniazdami koszt calosci (instalacja+jednostka centralna) to 4-4.5 tys PLN. Facet powiedzial za 4.5tys PLN jest Electrolux w najwyzszej polki. Czy ktos z Was uzywa Electroluxa? Jestescie zadowoleni czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 06.04.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Beam to dobra firma a cena w porządku jak na instalatora autoryzowanego Husky jeszcze lepszy ale niestety około 500 zł droższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadiusz 06.04.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Podlacze sie do pytania ale odnosnie Beam/Electrolux. Dowiadywalem sie o cene i z 4-5 gniazdami koszt calosci (instalacja+jednostka centralna) to 4-4.5 tys PLN. Facet powiedzial za 4.5tys PLN jest Electrolux w najwyzszej polki. Czy ktos z Was uzywa Electroluxa? Jestescie zadowoleni czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 20.06.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 ...stanęło na dwóch opcjach Vacu maid cykloniczny lub Husky ...który polecacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 20.06.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Husky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 20.06.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 może jestem mało oryginalny ale mam - dissan http://www.disan.com.pl Rezi jesteś zadowolony z tego odkurzacza? Zamierzam kupić takowy tylko się zastanawiam czy warto. Fajne to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 21.06.2007 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Husky ...lubię odpowiedzi typu "husky, bo..." No więc dlaczego Husky a nie Vacu maid ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 26.07.2007 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 A czy ktoś ma borysowskiego? Jak się sprawuje i jaka cena, albo gdzie te ceny sprawdzić bo nie mogę nigdzie znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiktoria 26.07.2007 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Czy ktos sie spotkal z rozwiazaniem z ponizszej reklamy? To akurat wycinek z magazynu australijskiego, ale tu odkurzacze centralne sa znacznie mniej znane i ktocej funkcjonuja niz w Polsce/Europie. Moze kogos zainteresuje Sam pomysl wydaje mi sie swietny, choc na pewno koszty wyzsze (my juz na szczescie istalacje zrobilismy i nie kusi ). Kazdy punkt ma swoja wlasna wyciagana rure, wystarczy tylko koncowke podlaczyc - jak dla mnie wyglada to bardzo zachecajaco, zwlaszcza, jesli dom pietrowy, a rura tylko jedna i trzeba sie z nia tarabanic http://wiki.melbourne.pl/dziennik/odkurzacz_centralny.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_ka 08.10.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Witam, ja jeszcze raz zapytam o długość rurociągu, byłem ostatnio w hurtowni aby zakupić materiały do instalacji i chwilkę porozmawiałem ze sprzedawcą i na sam koniec rozmowy dał mi do myślenia, gdyż powiedział, że długość rurociągu która jest wypisywana przy jednostkach to długość całkowita a nie długość najdłuższego odcinka. Swoja odpowiedź motywował tym, że reszta gniazdek musi zostać przyssana a co ze tym idzie zmniejsza się siła ciągu na "otwartym" gniazdku. Proszę o wypowiedź tych którzy maja już jednostki i jak to sie ma do rzeczywistości. PSPotwierdził że 90st to 1m a 45st to 0,5m Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 08.10.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Podlacze sie do pytania ale odnosnie Beam/Electrolux. Dowiadywalem sie o cene i z 4-5 gniazdami koszt calosci (instalacja+jednostka centralna) to 4-4.5 tys PLN. Facet powiedzial za 4.5tys PLN jest Electrolux w najwyzszej polki. Czy ktos z Was uzywa Electroluxa? Jestescie zadowoleni czy nie? Jestemw szoku U nas za 3 gniazda (dom120m) instalator Beam-elektrolux powiedział 900zł z materiałem (oczywiście bez jednostki -ale to koszt ok2000zł). Po przejrzeniu strony producenta zdecydowaliśmy się na zakup zestawu montażowego na 3 gniazda za 330zł. Instrukcja jest dokładna i czytelna -więc instalację będzie robił hydraulik przy okazji CO i wod-kan. Taniocha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 08.10.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Roboty instalacyjne przy odkurzaczu centralnym to kilka oddalonych w czasie etapów, uzależnionych od postępu robót budowlanychNajlepiej jeśli umówimy się na konkretne ceny tych etapów.Etap 1 - rurki (i przewody sterownicze) w podłodze parteru.Etap 2 - wyprowadzenie rurek na ściany i na piętro.Etap 3 - oprawienie gniazd w tynku.Etap 4 - zainstalowanie jednostki centralnej (odkurzacza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 09.10.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Zdecydowaliśmy sie na Husky-ego. Instalacje w wylewkach kładlismy sami. Proste jak barszcz... Zawsze kilka stów w kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts