adwalk 29.03.2007 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Zapraszam do komentowania mojej dziury w ziemi.Adam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 29.03.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Zaczyna się obiecująco. Ważne, że masz odpowiedni dystans do budowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madalena 04.04.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Witam! Z ciekawością czytam Twój dziennik budowy, poniewaz od jakiegos czasu mieszkam juz w swoim DOMU MODELOWYM. . Trzymam kciuki i czekam na dalsze wiadomosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 04.04.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Życzę Wam jak najszybszego zamieszkania w domku, żadnych opóźnień My własnie szukamy działki. Jedyna możliwa do kupienia w pewnej gminie, to taka jak Wasza. Środek pastwiska, zero mediów i dojazdu. Szukamy dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 18.04.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Twój dziennik to na razie dobra lekcja jak zachowac cierpliwośc, czyt. nie oszalec podczas budowy. Postaram się z równie stoicim spokojem relacjonowac moje opóźnienia... Oby jak najmniej opóźnień było na twojej budowie i abyś mógł zmieni tytuł dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adwalk 19.04.2007 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Początkowe opóźnienia były planowe.Nie mieliśmy za co budować.Mieszkanie służbowe, ale 64 m2 na trzy osoby nie potrzebowaliśmy więcej.Potem gdy urodziła sie druga córka zrobiło się ciaśniej.Nie chcieliśmy uciekać zupełnie na wieś i brak sensownej działki blokował nas przez ostatnie lata.A potem już walka z nasza ziemią.Teraz może coś pójdzie do przodu. Nawet powoli, ale idzie.Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 19.04.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Witam! Zajrzałam, przeczytałam i jestem pod wrażeniem ..Twojej "rozbrajającej" cierpliwości ...Naprawdę pozazdrościć. Mam nadzieję, że już wkrótce "polecisz" jak burza i o dotychczasowych opóźnieniach szybko zapomnisz - czego gorąco życzę! Może jakieś zdjęcia się pojawią ??? Pozdrawiam! Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adwalk 20.04.2007 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Zdjęcia czekają by je przeformatować i powklejać - ciągle brakuje na to czasu - w orginalnym formacie mają po 2 megabajty - zaśmieciły by wszystko zupełnie.Ale obiecuję - będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 06.05.2007 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 no to witaj w klubie_budujących_na_agregacie_czyli_bez_prądu POWODZENIA... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adwalk 08.05.2007 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Budowanie na agregacie niestety trwa. Prąd docelowy będzie ... - wg ostatnich wieści od monpolisty może za rok? Z mojej osobistej oceny tak szybko to byłby cud. Budujemy we trójkę tymczasowe przyłącze - jedyne 200 m od transformatora i bedziemy żyć na prowizorce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 09.05.2007 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 adwalk tak z ciekawości to jaki to zakład energetyczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adwalk 09.05.2007 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Zaspokajam ciekawość. Mój ulubiony koncern ENERGA. Z kwiatków energetycznych W ubiegłym tygodniu listem poleconym przysłali mi urokliwe pismo, że mogę odebrać zapłacone w 2003 roku 120 zł - zaliczkę za przyłącze wyłudzoną wtedy przez ENERGĘ (pieniądze w piśmie zostały opisane jako niezafakturowane ) List podpisała ta sama miła pani, która owe 120 zł przeksięgowała? w poczet opłaty za obecne przyłącze, na co dostałem fakturę, podpisaną przez tą panią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 09.05.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Zaspokajam ciekawość. Mój ulubiony koncern ENERGA. Z kwiatków energetycznych W ubiegłym tygodniu listem poleconym przysłali mi urokliwe pismo, że mogę odebrać zapłacone w 2003 roku 120 zł - zaliczkę za przyłącze wyłudzoną wtedy przez ENERGĘ (pieniądze w piśmie zostały opisane jako niezafakturowane ) List podpisała ta sama miła pani, która owe 120 zł przeksięgowała? w poczet opłaty za obecne przyłącze, na co dostałem fakturę, podpisaną przez tą panią. nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madalena 10.05.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 no i tak z nieukrywaną ciekawością zaglądam do Twojego dziennika.... i przypominam sobie jak rósł mój dom ciekawa jestem czy robiliscie jakies zmiany w projekcie prócz podpiwniczenia.... my jedynie dodalismy drzwi zewnętrzne w pom. gosp. i zrobiliśmy spiżarkę pod schodami... kibicuję Wam bardzo i życzę żadnego więcej opóźnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adwalk 10.05.2007 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Pozmienialiśmy dużo.Piwnica sprawiła, że pomieszczenie gospodarcze wylądowało 1 poziom niżej w jego miejscu powstał pokoik na parterze.Konieczność usytuowania budynku szczytem do drogi wynikająca z decyzji o warunkach zabudowy i geometrii działki skłoniła nas do zastąpienia słupów ganku ścianami i zlokalizowania tam wiatrołapu.Przestrzeń wiatrołapu z projektu została włączona do salonu.Okno w salonie zostało przeniesione na przeciwległa ścianę.Nie będzie garderoby na piętrze - za to duża łazienka.No i zmieniliśmy konstrukcję - ściany 24 cm gazobetonu + 20 cm styropianu, rezygnujemy z deskowań na ścianach, choć poprawiają one optycznie budynek z zewnątrz, może w zamian namalujemy coś na tynku. Strop żelbetowy monolityczny zamiast gęstożebrowego - by podnieść wysokość pomieszczeń parteru nie zmieniając proporcji i wysokości budynku - 10 wyszarpniętych centymetrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madalena 11.05.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 dzięki za odpowiedź! pytając o zmiany chodziło mi tylko o wewnątrz, a nie o konstrukcję , bo gdybym tak zaczęła teraz o tym mówić..... mamy ściany 24 cm + 12 cm styropianu, strop też monolityczny, ciut podniesiona ścianka kolankowa, dołożone okienko w spizarni, zmniejszone okienko w kotłowni i na klatce schodowej pytałam o zmiany wewnątrz, bo w niedalekiej odległości powstały dwa domy modelowe ( akurat znajomi w obydwóch przypadkach ) i niby ten sam projekt, a jakby inny.... ile budujacych tyle pomysłów.... no i byłam ciekawa o Wasze .... mam nadzieję, że nie masz mi za złe tego niedomówienia? no i zaintrygowałes mnie tym brakiem filarów! nasz dom stoi na działce z wejściem od południa, salon od strony płd-zach, z garderoby nie zrezygnowaliśmy ale nie wiem czy chciałabym ją robic gdybym budowała jeszcze raz... no, cóż... taki ze mnie zwolennik szaf ( i tak będę miała dużą w sypialni ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adwalk 13.05.2007 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Mam nadzieję, że mówimy o tym samym domu.Mój to:http://projekty.muratordom.pl/pliki/dom_28_8.jpg Dwa słupy podpierające balkon zostaną zastąpione ścianami, wejście będzie z boku bo dom stoi szczytem do drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KSERO 25.01.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Kochani okolicę to macie urokliwą i domek całkiem fajny się wyłania. Niestety u mnie też w remontach pewne sprawy się ślimaczą, ale tak już chyba jest, że jedni sprintują i finiszują szybko, a inni biegnąc powoli delektują się okolicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 30.01.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Wciągnęłam się w czytanie Waszego dziennika - z ciekawości - jakie ( poza moimi) mogą być jeszcze opóźnienia na budowie ? wg mnie nie mieliście ich wcale biorąc pod uwagę fakt, że zaczęliśmy jednocześnie - to Wy jesteście już przy końcówce..... my, no cóż, w połowie Trzymam zatem kciuki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 30.01.2008 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 p.s. radziłabym opatrzyć dekory kafelek znaczkiem wzoru zastrzeżonego - nigdy nie wiadomo, czy ktoś z Tubądzina nie podpatruje Żony dokonań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts