MONIA i WOJTEK 29.03.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 czy ktoś buduje dom w glicyniach 2, czy mógłby coś o tym projekcie powiedzieć, czy robił jakieś zmiany, może jakieś zdjęcia? monia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIA i WOJTEK 30.03.2007 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 nikt nie buduje takiego domu?????????? Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIA i WOJTEK 31.03.2007 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 naprawdę nikt nie buduje takiego domu??????????//// Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIA i WOJTEK 03.04.2007 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 NAPRAWDĘ SUPER PROJEKT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisbydg 10.04.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 witajcie. nowy tu jestem... postanowilem odpowiedzieć na Wasz post. Nikt odpowiadał, bo pewnie dlatego iż projekt jest stosunkowo młody. U mnie pod Bydgoszą lada dzień rozpocznie sie budowa tego domu. Moim zdaniem układ domu jest świetny, uniwersalny jak na metraż i kubaturę którą prezentuje dom w glicyniach 2. Wybrałem wersję lustrzaną bo pasuje mi to do sąsiadów Narazie o większych zmianach nie myślałem,to co narazie zmienione to: 1) brak ściany między salonem a pokojem biurowym na dole 2) wskutek powyższego zamiast drugiego dużego wyjścia na taras (przy ścianie pokoju biurowego dałem tylko okno) 3) cały dom od strony garażu poszerzyłem o 60cm. 4) kawałek kotłowni wydzielam na sprzęt ogrodniczy (możliwe ze wstawie ścianke). to tyle.. a jak u Was ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIA i WOJTEK 18.04.2007 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 My także zrobiliśmy zmiany w tym projekcie, też budujemy lustrzane odbicie, bo tak akurat pasuje nam względem stron świata, też poszeżyliśmy garaż o 50 cm, też zlikwidowaliśmy ścianę do tzw. gabinetu, będzie tam jadalnia, zamiast małego okna balkonowego wstawiliśmy okno balkonowe trzyczęściowe, zlikwidowaliśmy środkowe okno balkonowe, tam gdzie było dwu skrzydłowe wstawiliśmy potrójne, całkiem zlikwidowaliśmy taras, tak żeby było bezpośrednio wyjście na ogród ( działka ma prawie 1700 metrów, na górze zlikwidowaliśmy całkiem balkon, będzie tam prosty dach, a w tym pokuju trzy okna dachowe, nad wykuszem zmniejszyliśmy balkon do wielkości wykusza zlikwidowaliśmy małe okna w pokoju i garderobie, w garderobie będzie okno wyłazowe na dach, a w pokoju podwójne okno balkonowe i dwa dachowe, przesuneliśmy ścianę o długość komina, w pokoju nad garażem zmieniliśmy okno balkonowe na normalne i dodaliśmy dwa dachowe, w łazience zmieniliśmy okno balkonowe na normalne i w tym miejscu nad łazienką na dachu zamierzamy zamontować solary. Budowę rozpoczynamy w czerwcu pod Włocławkiem. Jak rozpoczniecie budowę to dajcie znać jak wam idzie, chętnie zobaczymy, bo to niedaleko. Piszcie jak postępuje budowa, czekamy na informacje. Monia i Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIA i WOJTEK 20.04.2007 06:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 halo nowy, czy już nie serfujesz na forum???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisbydg 21.04.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 witajcie, dzięki za wspaniały opis.. niebyło mnie troche bo zalatany byłem.. u mnie narazie materiał zwieziony, czekam na pozwolenie - kwestia najbliższych dni i wtedy całą parą do przodu *góry) z domem a narazie patrze na projekt i podglądam Wasz pomysł na ten domek pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIA i WOJTEK 22.04.2007 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 My też dokańczamy przeróbki i czekamy na pozwolenie, start dopiero w czerwcu. Piszcie, jak Wam idzie, czy wprowadziliście jakieś udogodnienia i jak wygląda projekt w rzeczywistości.Pozdrowionka,Monia, Wojtek i Konradek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIA i WOJTEK 17.10.2007 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Cześć wszystkim, jest na forum ktoś, kto buduje ten dom, a może już pobudował? My skończyliśmy właśnie stan surowy otwarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisbydg 17.10.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 witajcie... my wlasnie jestesmy na etapie dachowki i na ten rok koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIA i WOJTEK 18.10.2007 06:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Też skończyliśmy na dachu, ale go wydeskowaliśmy i położyliśmy papę, Jaką dachówkę kładziecie, ceramikę, czy betonową, jakiej firmy, jaki kolor i po ile płaciliście za metr? Ile Was wyniesie dach, a może jakieś zdjęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
harlla 26.05.2008 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Witam,razem z mężem również planujemy wybudować "DOM W GLICYNIACH 2" lustrzane odbicie.Na razie walczymy z papierkową robotą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiSiOr 27.05.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Witam. U nas również stanęło na tym projekcie, w wersji z dobiciem lustrzanym. Wprowadziliśmy małe zmiany:- szersze schody,- łazienka na dole większa kosztem pokoju,- salon węższy, nieznacznie - aktualnie z kuchnią jest 30m2- dom poszerzony o 0,5 m - szerszy garaż,- kotłownia obniżona o 1m - ala piwniczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bkarolcia 13.06.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Witam! Przyłączam się do forum, właśnie zaczynamy z mężem budowę Domu w Glicyniach 2. Wczoraj wykopane zostały fundamenty,a dzisiaj zalane ławy. Z chęcią podziele się wszelkimi informacjami i sugestiami z innymi. Domek uważamy za bardzo fajny i funkcjionalny, choć dokonaliśmy kilka zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
harlla 19.06.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 No i mamy pozwolenie na budowę i dziennik nawet. Tylko kierownika budowy nadal brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bkarolcia 23.06.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Gratuluję!!! U nas prace idą dalej do przodu. Fundamenty wymurowane, w tym tygodniu będą ocieplone i zasypane. Potem trochę odczekamy, będzie wylana podłoga i pniemy się do góry. Na razie wszystko przebiega bez większych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mika_1 26.06.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Witam, my też kupiliśmy ten projekt. Często podglądam forum i korzystamy z rad i opini tu zawartych. Chcę podzielić sie naszymi zmianami, są to min: - poszerzenie garażu do 4 m, - likwidacja okna i wyjscia balkonowego w salonie i zamiana na jedno szerokie wyjscie, - poszerzenie schodów z 90 do 1,20 cm / po uwagach na formum, ze są b. wąskie/ - powiększenie łazienki o 50 cm, tak żeby bez problemów zmiescić prysznic. Dodatkowo kotłownię podzileilismy na 2 pomieszczenia z odrębnym zewnetrznym wejściem, no i o kilka cm poszerzylismy wiatrołap. Mocno tez zastanawiamy się się nad rekuperacją. No a sama budowa - tuz przed nami .. Będę zobowiażana i wdzieczna za podpowiedzi i zdjęcia z budowy lub gotowego już domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitny470 15.08.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Witam! Gratuluję wszytkim, którzy już ruszyli. Zazdroszę tego etapu. My z żonką jesteśmy na etapie podejmowania finalnej decyzji dot. wyboru projektu. Po wielu tygodniach przemyśleń wybierzemy omawiany w tym wątku projekt z elewacjami jak w Orionie (PProjekt) - wkrótcę wrzucę wizualizację. Jeżeli to możliwe wrzućcie proszę zdjęcia lub film z wnętrza waszych domów. Zależy mi głównie na zobaczeniu rozkładu pomieszczeń na dole. Mogę ewentualnie pomóc w założeniu galerii. Dodatkowo, chętnie zerknął bym na zdjęcia z planami kondygnacji - prześiljcie mi w miarę możliwości dobrej jakości zdjęcia na: [email protected] Postaram się wtedy zrobić projekt w aplikacji do modelowania budynków i wrzucić film z "wirtualnej wycieczki po domu". Macie może informację jak jest z ogrzewaniem domu? Ile KW jest przewidziane?. I może ktoś tak jak ja chce zmniejszyć liczbę pokoi na górze, chętnie poznam plany takich zmian. Pozdrawiamy P&M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.w.s 20.09.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Cześć, ja dopiero jestem na etapie pozwoleń i wyboru projektu. Dom w glicyniach przypadł nam do gustu, ma funkcjonalny rozkład pomoeszczeń , fajny wygląd. Jeśli moge prosić o jakieś podpowiedzi co do rozwiązań architektonicznych i może jakieś zdjęcia bedę wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts