Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W GLICYNIACH 2 pracownia ARCHON

Recommended Posts

Chyba mam pecha, bo wybralam z mężem projekt którego nikt inny nie chce budować. Skoro jest on taki beznadziejny to chodziasz napiszcie dlaczego, a może nie wiadomo jak wygląda? Spróbuje wstawć link ze stroną, aby można było go obejżeć.

http://www.archon.pl/projekt_domu/Dom_w_glicyniach_2/m4484023e3578f,1

Wprawdzie nie buduję Domu w glicyniach 2, ale buduję dom obok sąsiada, który taki dom już wybudował, tzn. jest w trakcie wykańczania. Można powiedzieć, że dom mu wyszedł prawie dokładnie jak na wizualizacji Archonu. Zmiany, które wprowadził:

- brak krótkiej łukowatej ściany w salonie

- zamiast okienka w pomieszczeniu gosp. przy garażu są drzwi.

Może zmian jest więcej, ale byłam w środku tylko raz, więc nie wiem.

Sąsiad wykończył niektóre okna dokładnie tak, jak jest w projekcie: tzn. okno nad wejściem i okna (a raczej drzwi) w pomieszczeniu nad garażem. Chodzi mi o metalowe sztaby zaezpieczające przed wypadnięciem, jak ktoś się za mocno wychyli. Może po wykończeniu będą ładnie wyglądać, ale teraz bardzo mi się nie podobają.

Mam kilka zdjęć tego domu, bo jak robiłam fotki swojej budowy, to przy okazji w kadrze znalazl się dom sąsiada, ale nie umiem wkleić zdjęć na forum.

[/img]

Dzieki Margoth za podpowiedzi, szkoda tylko, że to sąsiad buduje ten dom. :( Na forum niewiele osób buduje wedlug tego projektu, a domek jest funkcjonalny i dość fajnie wygląda z zewnątrz. Jak poznasz w jaki sposób umieszczać zdjęcia na forum to bardzo bym o nie prosila. Do usłyszenia na forum. :)

• 2 weeks później...
Szkoda, że nadal nikt niema ochoty podzielić się swoimi doświadczeniami z realizacji tego projektu. :( Czyżby nikomu się nie podobał ? Może jednak znajdzie się chodziasz jedna osoba która jak my zdecydowała się na ten projekt i będziemy mogli wymienić swoje doswiadczenia. :roll: Pa

• 1 month później...

Na obrazku elewacje glicynii2 zrobione w stylu Oriona z PPROJEKT. To nasz plan wykończenie, może ktoś z was również skorzysta.

Na obrazku też 3 skrzydłowe drzwi salonu oraz brak drugiego wyjście na ogród. Te dwie modyfikacje chyba są najczęściej wykonywane.

http://www.archon.pl/uploads/forum/363/1413_1222463644_image.jpg

• 11 months później...

Już wiemy jakie zmiany chcemy wprowadzić. Raczej to kosmetyczne zmiany, niż rewolucyjne, ale i tak sporo się tego nazbierało :-)

Niektóre dzięki temu forum :-)

Chcielibyśmy wprowadzić zmiany:

- poszerzenie schodów do 110-120 cm kosztem przejścia między garażem, a wiatrołapem

- zwiększyć okno w kuchni

- zmniejszyć balkon nad wykuszem do wymiaru wykuszu

- zostawić tylko jedno okno w garażu

- dodać drzwi wejściowe z zewnątrz do kotłowni

- rezygnacja z okien balkonowych w łazience oraz małym pokoju na rzecz normalnych okien + okno połaciowe w pokoju

- dodanie słupków dzielących okna w wykuszu

- rezygnacja z okien balkonowych w gabinecie i salonie na rzecz okien

- przeniesienie drzwi do schowka z kuchni na ścianę od korytarza

• 3 months później...