Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Viking VH 540

Silnik Briggs&Stratton 5.5 KM

Szerokośc robocza do 82 cm

Średnica zespołu roboczego 32 cn

Cieżar 56 kg

Jeden bieg do przodu i jeden wsteczny

http://www.maciejon.republika.pl/images/2006_05_27_035.jpg

Sprzet używany ok. 10 godzin. Gwarancja wazna do 31 maja 2008

Województwo podkarpackie

Maciejon dlaczego sprzedajesz, przecież ci sie przyda, ja mam 40 arów i myslę,że musząę kupić glebogryzarkę bo jak inaczej obrobić ten trawnik który tez mi sie marzy, w moich okolicach nie ma wypożyczalni sprzętu ogrodniczego.czy uważasz że jest to zbedne urzadzenie do tak dużego ogrodu?

Maciejon a co to za srodek na chwasty?

jak sadzisz co nalezy w jakiej kolejności zrobić aby mieć taki uporzadkowany ogród jak twój, podaj jeszcze cena na domek ogrodowy, na czym go stawiałeś?

Z czego masz krawężniczki w ogrodzie i skąd wziąłes tyle kory, jak podlewasz ogród.

acca5: Duzop pytań, a więc po kolei.

Glebogryzarkę kupiłem w trakcie zakładania trawnika. Liczyłem sie z tym, że będa ja szybko chciał sprzedac, niestey bez zysku :D . Obecnie mam na grządki zostawione ok. 1 a. Tylko tyle będzie uprawiane. Glebogryzarka jest mi niepotrzebna.

Środek na chwasty: nie bardzo wiem o czym piszesz.

Kolejnośc prac: nie taka jak u nas :D Myslę, że naleało: przeorac i wybronować. Wyrównac jak pod trawnik i poczekac aż wyrosną chwasty. Nastepnie zniszczyć je mechanicznie (podciąc motyczka) ewentualnie Roundup. Dalej to siać trawe i nie dziwić się, ze znów jest masa chwastów :D

W ogrodzie nie mam krawężników. Myślę, że chodzi ci o drewniane rollboardery. Kore kupowałem w tartaku. W sumie 4 przyczepy.

Ogród podlewamy wężem, lokalnie pod nasady. Trawnik - przenośną deszczownią.

Szopa w ogrodzie stoi na słupkach fundamentowych (7 szt), murowanych z bloczków fundamentowych. Koszt szopy przesylam na priv.

• 4 weeks później...