wartownik 05.04.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Proszę napisz jak wrzuciłaś zdjęcia na forum? http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=30921&start=0[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 05.04.2007 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Musisz mieć serwer. Ja mam swój więc ci nie pomogę. Poczytaj linki, które umieszczają forumowicze. Tam podają adresy miejsc, w których możesz powiesić fotki za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariolam 05.04.2007 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Dzięki za link. Faktycznie rewelacja!!!Oto zdjącia.Mam nadzieję, że Majce o coś takiego chodziło.http://foto.onet.pl/5lglr,veqqugucc8jh,u.html?V=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 05.04.2007 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Wciśnij na końcu jeszcze raz img. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariolam 06.04.2007 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 http://foto.onet.pl/5lglr,veqqugucc8jh,u.html?V=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 06.04.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 od razu zaznaczę, że nie jestem dekarzem według mnie komin da się uratować. nalezy uzupełnić spoiny, ewentualnie wymienic pare cegieł. Gorzej z dachem. Chyba powinno się jednak całośc zerwać, sprawdzić deskowanie /tam musiała się woda wlewać i może coś gnić/. Położyć nową blachę na łaty i kontrłaty. Wtedy będziesz miała pewnośc, że wszystko zrobiłaś OK> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariolam 06.04.2007 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Dziekuję.Mam nadzieję. że jak będę miała jeszcze jakieś pytania to również będę mogła skorzystać z Waszych opinii i podpowiedzi.Mariola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 06.04.2007 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Dziekuję. Mam nadzieję. że jak będę miała jeszcze jakieś pytania to również będę mogła skorzystać z Waszych opinii i podpowiedzi. Mariola Mow mi Krzysiu ..... dekarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 06.04.2007 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Dziekuję. Mam nadzieję. że jak będę miała jeszcze jakieś pytania to również będę mogła skorzystać z Waszych opinii i podpowiedzi. Mariola Mow mi Krzysiu ..... dekarz to wypowiedz się jako fachowiec, a nie zostawiaj mnie, ignorantke, sam na sam z problemem marioli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariolam 06.04.2007 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Czy po zrzuceniu starej blachy, mam zerwać też całą papę (dach jest odeskowany), czy na nią mogę dać folię (jaką) i łaty? Czy trzeba dać kontrłaty?Mariola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariolam 08.04.2007 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 Czy wskazane jest położenie jednej blachy na długość dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariolam 22.04.2008 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 W zeszłym roku zmienilismy poszycie dachu na blachę trapezową. Już przy pierwszym śniegu na podbitce pojawiły się wielkie sople wzdłuż całego budynku. Co może być tego przyczyną i co z tym "fantem" zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 28.04.2008 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Remont robię w swoim domu. Nie mam za dużo kasy i chcę to zrobić może nie tyle oszczędnie, co niepotrzebnie nie przepłacać. Z Twojej podpowiedzi rozumiem, że jednak można zostawić to co jest na dachu tylko trzeba przypilnować jak będą przybijane łaty i kontrłaty. cyt :Komin powinien obejrzec fachowiec. To znaczy ten kto miały go rozebrać i murować, czy kominiarz? Ogrzewam kotłem na paliwo stałe węgiel tzw. odsiewka - miał płukany, średnica do 2 cm. To co wychodzi z pieca ma niską emisję spalin do komina mariolam, pamiętaj żę jak zrobisz dach źle, to cały dom ucierpi. ściągnij blache, czy zrywać starą pape nie wiem zalezy w jakim jest stanie starą blache zawsze mozesz sprzedać na złom wiec koszt ci się ciutkę zwróci. ja bym rwał i zresztą podobnie było u mnie - nie robiłem prowizorki na dachu - całe pokrycie wymieniałem i jestem zadowolony. jeśli zalało już was wydaje mi sie że koniecznie trzeba dach zdjąć i sprawdzić np. stan wieźby...dach robi się na lata i rzadko kiedy jest tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts