Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chatka na burkach

Recommended Posts

• 1 year później...

Postaram się wkleić rzuty budynku, chociaż nie wiem czy coś będzie widać, bo niestety wszystkie zawierają miliony wymiarów, nie mam planu uproszczonego, chociaż może coś wygrzebię w wolnej chwili...

:p

no a działka jest taka dość sobie: 3000 m2 no i cała jest porośnięta iglakami i innymi drzewkami, jedyny kawałek nie zarośnięty to właśnie ten na zdjęciu (uchował się jakoś), chociaż i tak trzeba będzie wyciąć troszkę drzewek, ale naprawdę niewiele w stosunku do tego ile ich jest :lol:

Smoook fajnie rozplanowane wnetrze.Podoba mi sie bliskosc drzwi balkonowych przy kuchni i pokoj rekreacyjny :D U mnie niestety musi byc duza kotlownia(na opla staly) wiec na nia musialam przeznaczyc miejsce.Sypialnie na poddaszu mimo dachu 4 spadowego wyszly Ci spore-zwlaszcza ta 19 metrwow.Zastanawiam sie gdzie masz zamiar postawic tv?Komin od komina masz fajnie schowany w sciane-nie bedzie kominek zajmowal zbyt duzo miejsca w salonie :D

Pokój rekreacyjny (no i duży taras po prawej stronie od wejścia) to jeden z powodów dla których zdecydowaliśmy się na projekt indywidualny , ponieważ projekty gotowe przeważnie go nie uwzględniały.

Jeżeli chodzi o kotłownie, to chyba będziemy musieli troszkę zmienić (powiększyć), bo jednak zdecydowaliśmy się na kocioł na ekogroszek (chociaż składować go będziemy prawdopodobnie w innym miejscu, nie w domu), a ty ile masz przeznaczonych m2 na kotłownię?

O tv jeszcze nie myślałam, na pewno w salonie :p

U nas kotlownia wg oryginalu ma 7.5 m 2 ale chce ja poszezyc (ma ok 2 metry szer) i wyjdzie gdzies 10 metrow kw.Obok jest wc wiec ewentualnie jeszcze to pomieszczenie wchlone na koszt kotlowni.

Tv to chyba obok kominka mozesz ustawic :D

Marzy mi sie PC -nie byloby problemu z kotlownia ale wiadomo-finanse :oops:

• 6 months później...

Świąt białych, pachnących choinką,

skrzypiących śniegiem pod butami,

spędzonych w ciepłej, rodzinnej atmosferze,

pełnych niespodziewanych prezentów.

Świąt dających radość i odpoczynek,

oraz nadzieję na Nowy Rok,

żeby był jeszcze lepszy niż ten, co właśnie mija.

Tomasz

http://img384.imageshack.us/img384/5760/kartkaiw9.jpg