arkadiusz 29.03.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Za ocieplenie domu (budowa pod Warszawa) styropianem (8cm) dostalem oferte:"robocizna na gotowo z kolorem- 35 zł/netto". Czy cena jest dobra czy przegiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
astell 31.03.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 bardzo dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sinta 01.04.2007 03:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Ja za 10 cm styropianu z pomalowaniem na gotowo płacę 70zł. Ty w porównaniu ze mną ocieplasz za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celebre24 02.04.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Podpisuj umowę i uciekaj jak na Warszawę to za pół darmo...według moich ustaleń od 70 nawet do 100pln...nic tylko sie ciesz... aaaa no i jak można to poproszę namiary na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 02.04.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 To normalna cena. Jak ktoś wam mówi 70 za metr, to wy bierzcie nogi za pas i uciekajcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan Przestrzelski 02.04.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Za ocieplenie domu (budowa pod Warszawa) styropianem (8cm) dostalem oferte: "robocizna na gotowo z kolorem- 35 zł/netto". Czy cena jest dobra czy przegiecie? Jak myślisz co łatwiej technologicznie wykonać ,ocieplenie z tynkiem + dodatki ,czy położenie płytki w łazience na ścianie?. Jak odpowiesz sobie na to pytanie to zrozumiesz dlaczego płacą po 70zł za robociznę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sm_wilk 03.04.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Ja płaciłam za ocieplenie styropianem 10 cm + tynk akrylowy 70 zł robocizna+materiał (ale było to jesienią zeszłego roku)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 03.04.2007 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Za ocieplenie domu (budowa pod Warszawa) styropianem (8cm) dostalem oferte: "robocizna na gotowo z kolorem- 35 zł/netto". Czy cena jest dobra czy przegiecie? Jak myślisz co łatwiej technologicznie wykonać ,ocieplenie z tynkiem + dodatki ,czy położenie płytki w łazience na ścianie?. Jak odpowiesz sobie na to pytanie to zrozumiesz dlaczego płacą po 70zł za robociznę.. Nie zrozumiem, bo to zdzierstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 19.04.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 w szczecinie średnio 50zł/metr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejlipki 22.04.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Proponowałbym obejrzeć jakąś poprzednią robote tego wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tobiasz2 28.04.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Sam ociepliłem sobie fundament styropianem 8 cm . Podaję ile mi to zabrało czasu 38m2. Warto zaznaczyć że robiłem to pierwszy raz. Przyklejenie płyt do ściany fundamentowej 4h,warstwa zbrojąca-wtopienie siatki,6 narożników 6h ,zaznaczyć trzeba że siatka zbrojąca jest wtopiona w klej (firmy wykonujące docieplenia ,przeważnie układają siatę na kilka placków na styropianie i zaciągają klejem-niestety taka jest prawda). Zagruntowanie i ułożenie tynku myślę że max 6h. Razem 16hX2 w dwie osoby ,bo ktoś musi wymieszać klej. Czyli zakładając że miałbym do tego zatrudnić firmę za 42 zł/m2 brutto to ich robocizna to 44 zł na godzinę ,czyli jak dla mnie drożyzna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Sza. 30.04.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 U mnie za ocieplenie z tynkowaniem tynkiem akrylowym za robociznę wzięli 17 pln z metra. Bez materiałów oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 01.05.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Odnosze wrażenie że rozmawiamy tutaj o dwóch różnych cenach- z materiałem i bez.Na Podlasiu ceny za robociznę (styropian, klej, kołki, siatka, grunt + tynk w kolorze) wynosza od 25- 35 zł/m2- w zalezności od stopnia skomplikowania bryły budynku- im więcej wymyslnych kształtów ścian- tym drożej. Sam raczej zdecyduję sie na zakup materiałów osobiście i wynajęcie ekipy tylko do roboty- płacąc za wszystko naraz nie będę miał pewności, czy to co leży pod tynkiem napewno jest tym co miało tam byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 02.05.2007 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 u nas 60 złotych za wszystko za robociznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krupiarz 02.05.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Trochę kosmiczne te ceny. Myślę, że obecnie moi wykonawcy zrobiliby ocieplenie styropienem (niezależnie od grubości) + dowolny tynk za nie więcej niż 40zł/m2 (może się mylę). Ode mnie wzieli nieco taniej, ale cena była umówiona i robotę zaczynali na jesieni, a tylko tynk kładli z wiosny. Parę zdjęć elewacji mam w albumie (nie są najlepsze jakościowo, ale to raczej moja a nie ich wina). Technologicznie robią bardzo dobrze, co potwierdził nawet szef ekipy który właśnie zazyna budowę domu u sąsiada. Nie robią za szybko, ale po latach nikt nie będzie pytał jak szybko było ocieplenie zrobione, ale będzie patrzył na jakość i to, że tynk nie odchodzi. Ja jestem bardzo zadowolony. Z tego co wiem to działają w okolicach od Radomia do południa W-wy (są spod Radomia). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 05.05.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Za ocieplenie domu (budowa pod Warszawa) styropianem (8cm) dostalem oferte: "robocizna na gotowo z kolorem- 35 zł/netto". Czy cena jest dobra czy przegiecie? Bardzo dobra. Ja płacę 26,50zł za m2 z kolorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyziolonger 05.05.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 moge potwierdzic ze to b.dobra cena!!!!!!!Zainteresowal bym sie jednak jakoscia owej firmy.Z doswiadczenia wiem ze jest duzo pseudo wykonawcow elewacjii.Docieplenie wkoncu robi sie tylko raz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksandra1 15.08.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 A czy od powierzchni odlicza się powierzchnię okien i drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mfirma 15.08.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 U mnie za ocieplenie z tynkowaniem tynkiem akrylowym za robociznę wzięli 17 pln z metra. Bez materiałów oczywiście. To pochwal sie teraz jakimis zdjeciami. I kiedy to bylo? 12 lat temu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 16.08.2007 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Za ocieplenie domu (budowa pod Warszawa) styropianem (8cm) dostalem oferte: "robocizna na gotowo z kolorem- 35 zł/netto". Czy cena jest dobra czy przegiecie? Cena jak najbardziej dobra. Ja też płacę 35 zł/m2 : 15 cm styropianu+klej+siatka+ tynk na gotowo. Materiały po mojej stronie. Rozbieżności w trakcie szukania ekpiy miałam duże...Jakość wykonania sprawdzona na poprzedniej budowie u sąsiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts