Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za ocieplenie domu?

arkadiusz

Recommended Posts

Ja płacę 35zł m2 ocieplenia sama robocizna materiał to mój problem(położenie 12 cm sytropianu+siatka i klej+naciągnięcie kolory Akryl) za tą samą cenę płaće zrobienie cokolika oraz zrobienie podbitki dachowej i to wszystko woj. Mazowieckie.

Jak uważacie drogo czy nie??Bo z tego co czytam to elewacja to niedrogo mnie kosztuje, w porównaniu z innymi osobami wypowiadającymi się.

Dodam że widziałem robotę tej ekipy i całkiem nieźle było, zobaczymy jak u mnie będzie

• Odpowiedzi 58
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja płacę 35zł m2 ocieplenia sama robocizna materiał to mój problem(położenie 12 cm sytropianu+siatka i klej+naciągnięcie kolory Akryl) za tą samą cenę płaće zrobienie cokolika oraz zrobienie podbitki dachowej i to wszystko woj. Mazowieckie.

Jak uważacie drogo czy nie??Bo z tego co czytam to elewacja to niedrogo mnie kosztuje, w porównaniu z innymi osobami wypowiadającymi się.

Dodam że widziałem robotę tej ekipy i całkiem nieźle było, zobaczymy jak u mnie będzie

Zrobienie podbitki, znaczy 35 pln/mb?

Ja placilem na gotowo tzn. nic mnie nie obchodzilo,material-15cm steropian,kleje ,siatki,zacierke silikatowa z kolorem i baranek 2mm kupili oni czyli firma za 196m2 -16400zl.Musze dodac ze mialem urlop i caly czas musialem ich kontrolowac oczywisci po skonczeniu znalazlem dwie jasne plamy i szef firmy musial kupic na wlasny koszt farbe silikatowa i pomalowac caly dom.Moja rada baranek z kolorem nie wystarczy musi przyjsc jeszcze farba no i trzeba ich kontrolowac zeby nie bylo mostkow termicznych pomimo ze mialem steropian na fals chcieli owalac fuche.

Rusztowania byly po czesci ich no troche bylo mojego czyli deski,no i troche od sasiada.Praca zaczynala sie od tego ze szef przywioz 2 ludzi ich zostawial a sam jechal z ekipa na inne budowy, wracal o 17 iwtedy on dalej robil,a material tak wyliczyl ze nic prawie nie zostalo za to jestem wsciekly

• 2 weeks później...

my placilismy ze wszystkim czyli material plus robocizna 100zl za metr

i to jeszcze facet chcial nas wydymac na 10m

na jednej scianie- bo musielismy ocieplic ja przed polozeniem blachy-zrobil 30m a powiedzila ze 40- jakby czlowiek nie policzyly to by 1000zl przepadl...uwazajcie na wykonawcow- liczcie liczcie- bo sa makabryczni cwaniacy...i to jeszcze sie obrazaja- filantrop jeden!