Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PENELOPA - dom Mary i Mobutu

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 55
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mamy okna - od 21.09.2007 dysponujemy kompletem okien JOCZ

uwzględnili reklamację na profil aluminiowy - pełna kultura i pełen profesjonalizm

i do tego w miłej atmosferze

dzrzwi wejściowe też weźmiemy od nich

mamy też alarm z SOLID co by nam tych okien pilnował

dziś przyjechali macherzy od dachu i chyba już robią (zobaczę po południu efekty ich pracy) - dużo wybrzydzali (trochę mam ich dość po dzisiejszym poranku) ale mamy nadzeję że w 2 tygodnie się obrobią

jutro wjeżdża domino i rynny

w przyszłym tygodniu ruszają instalatorzy (pełna elektryka, hydraulika i co)

cały czas szukam jakiejś fajnej ziemi do podsypania

z góry dzięki za namiary na ziemię

M!

na życzenie Edyryt dwie skromne prevki

ożywiony salon (z firankami, chwastami itd):

http://foto3.m.onet.pl/_m/008d80ed3fbe0ecdbfd229afc301d77,5,19,0.jpg

i nasza łazienka (na wesoło czyli w czerni z kibelkiem dla krasnoludków):

http://foto1.m.onet.pl/_m/c12f371abece493a99d87d760f66dbd,5,19,0.jpg

nasza (pip) ekipa od dachu wymysliła że potrzebuje na jutro:

calówkę o szerokości 18 cm w ilości 50 metrów bieżących

+

calówkę o szerokości 14 cm w ilości 100 metrów bieżących

potrzebuję na jutro rano, może ktoś się nudzi (nie śpi) i podrzuci mi namiary na jakiś sprawdzony skład drewna/tarcicy koło mnie Pruszków i okolice

z góry dzięki

M!

wstałem sobie o 6:00 i objechałem okolicę w poszukiwaniu składów drewna

co udało mi się zobaczyć:

1. Drewmat (Reguły) 723-01-51

2. Skład Drewna (przy zjeździe na Komorów 602-634-321

3. Skład Drewna (Kanie) 759-35-69

tylko 2 pracowała o 7:00

ale drewno i tak załatwiłem w składzie w którym kupowałem wcześniej (Sokołów p.Krzysztof)

kryzys mam nadzieję zażegnany,

dachówka gdzieś między Tomaszowem a Radziejowicami powinna do 10:00 dojechać

jakoś to będzie

wieczorem wkleję fotki z ostatnimi dokonaniami (plus zaległe okna)

głupio się przyznac ale co tam

w ferworze walki negocjując super rabaty na Domino i okna zapomnielismy o:

wyłazie dachowym

i stopniach kominiarskich

drobiazg ;)

musimy domówić i tu pytanie

oto rysunek dachu (niebieskie okna, czerwonek kominy, daszek jest płaski)

http://foto1.m.onet.pl/_m/e71483bf6be0cce1d429066537878abd,5,19,0.jpg

ile zastosować stopni kominiarskich - tanie nie są

chłopaki od dachu stwierdzili żeby nie rozpieszczać kominiarza i sobie je darować

z uwagi na krótkie terminy liczę na Wasze podpowiedzi[/img]

stopnie kominiarskie zamówione:

6 stopni, ławeczka i wyłaz

wyskoczyłem sobie dziś w Polskę gdzieś pomiędzy Poznań a Konin

wracam a tu:

połowa dachu przykryta dachówką, dwa okna zamontowane, wyciągnięty dach po lewej stronie od witryny (mała modyfikacja co by nie ciekło)

subiektywnie : wyszło super

i z tego miejsca mały apel do p.Kazimierza (Jocz): do wtorku licze na przyjazd szyb do witryny

M!

http://foto0.m.onet.pl/_m/bc04315408ccfdc1c4466df1faca8fc,5,19,0.jpg

na razie tylko jedna połać,

garaż i wykrusz pokryjemy trapezówką

i jedno pytanie do Loży Ekspertów

czy tak powinno być:

http://foto0.m.onet.pl/_m/4c0be33a3f84faf5c65090f10e004c30,5,19,0.jpg - odstaje dachówka - jak na nasz gust za bardzo

co do koloru w miejscu cięcia ceramiki to chcę kupić spray za 9,99 zł i pomalowac krawędź

wczoraj w nocy jakiś ................ (tu należy wstawic jak najbardziej obelżywy epitet) próbował coś wynieść z domu na szczęście mamy alarm i został spłoszony

ale wczesniej ten sk.......n zniszczył drzwi do przyczepy kempingowej naszej ekipy

to co nas dodatkowo wkurzyło to fakt że w środku nocy musielismy przejechać 120 km (bylismy z wizytą u Teściów) żeby sprwdzić czy nic nie zginęło i dodatkowo zabezpieczyc dom

obiłem go dechami że nawet kot się nie wciśnie

w poniedziałek chłopcy z magicznej ekipy dachowej zgłosili brak jednej dachówki skrajnej - niby nic ale kolor i model nie powszechny musiałem sie nieco nagimnastykowac żeby znaleźć - udało się w hurtowni w Regułach za jedyne 40 zeta dostałem brakująca dachówkę (straciłem m.in 3 godziny)

i co

i byłem szczęśliwy że mogłem pomóc naszym Dachmenom

(przypomnę ze w ubiegłym tygodniu źle policzyli łaty ale to nic)

zawiozłem im dachówkę ok. 18ej i pojechałem szarpnąć pierogi z Baccary (Bronisze/Konotopa)

o 21ej mam telefon że na jutro (czyli dziś) potrzebują dwie paczki blachowkrętów bo bez nich nie ruszą :-?

czy wasze ekipy też planują z 1-godzinnym wyprzedzeniem?

czy to nasi są tacy wyjątkowi

wkręty kupiłem dziś rano w hurtowni u nas na wsi za 125 zł za 500 szt.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

REKLAMA:

W LeRoyu nie prowadzą sprzedaży wkrętów (farmerskich) w kolorze grafitowym), mają zielone, brazowe, ceglaste, neutralne ale nie grafitowe

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bobby ciekawe czy u was bym kupił?

co do stopni kominiarskich to za jedyne 1.000 zł (bez kilku złociszy)

kupiłem w Dachluxie na Puławskiej

6 stopni, ławkę - z uchwytami oczywiście i wyłaz

U nas w Praktikerze [reklama] pewnie byś kupił to po 18 zł za kg, ale kto bogatemu zabroni? A tak na marginesie, to pewnie zostało Ci trochę tego spreju za 9,99 zł, więc mogłeś i te zielone wkręty dziabnąć pod odpowiednią barwę :lol:

quote="mobutu"]wkręty kupiłem dziś rano w hurtowni u nas na wsi za 125 zł za 500 szt.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

REKLAMA:

W LeRoyu nie prowadzą sprzedaży wkrętów (farmerskich) w kolorze grafitowym), mają zielone, brazowe, ceglaste, neutralne ale nie grafitowe

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bobby ciekawe czy u was bym kupił?

co do stopni kominiarskich to za jedyne 1.000 zł (bez kilku złociszy)

kupiłem w Dachluxie na Puławskiej

6 stopni, ławkę - z uchwytami oczywiście i wyłaz

spray do połowy pełny ale czarny bo:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

REKLAMA:

W LeRoyu nie maja spray w kolorze grafitowym, ciemno szarym

i musiałem kupić za 12,99 spray w kolorze czarnym

Sprawdziłem i z grafitów, to mamy .... smar grafitowy, ale pewnie Ci nie jest potrzebny.....

spray do połowy pełny ale czarny bo:

REKLAMA:

W LeRoyu nie maja spray w kolorze grafitowym, ciemno szarym

i musiałem kupić za 12,99 spray w kolorze czarnym

• 2 weeks później...

nie otrzymaliśmy żadnej odpowiedzi na naszą reklamację - chyba nie zrobili dokumentacji montażowej i teraz ją będą tworzyć albo rozmywać?

niestety nie udało się zakonczyć dziś montażu i przystąpić do procedury reklamacyjnej

dlaczego...

z daleka niby wszystko ok:

http://foto1.m.onet.pl/_m/2ac6f0b047dfc5b7049b582fbb7324c9,5,19,0.jpg

ale..

http://foto1.m.onet.pl/_m/18f9456399337880897d50c8fe113551,5,19,0.jpg

znowu poszła im szyba (drugi raz ta sama)

ciekawe czy potwierdzi się przysłowie do trzech razy sztuka

• 3 weeks później...

w sobotę z samego rana (ok.11ej) pojawił się pan z hormanna (dzięki Bobby za wsparcie w negocjacjach) pomierzył i pokazał jakiś próbnik w kolorze brąz kompletnie niepasujący do okien i pojechał

Pan Henio (podwykonawca) kładzie sobie kabelki - dowiedziałem się że ma ustalona stawkę godzinową z szefem od elektryki - przestało mnie dziwić tempo jego pracy

z oknem cisza podobno wysłali dokumentacje kurierem (zobaczymy)

spadł pierwszy śnieg zobaczymy czy dach wytrzyma ;)