mobutu 28.11.2007 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 przez jakieś 2 tygodnie miałem zablokowany dostęp do forumale Bobby zadziałał dzięki Bobby M! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobutu 28.11.2007 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 ostatnio zmiast udzielać się na budowie udzielam się towarzysko (zawodowo) trochę zaniedbałem ekipę i niniejszy dziennik co się wydarzyło od ostatniego wpisu: - elektryka i nagłośnienie poprowadzone (35/punkt) - tynki (cementowe) zrobione w 100% w garażu i gabinecie, oraz rzucone w holu i klatce schodowej ale jeszcze nie wygładzone - ocieplone poddasze (60%) tj do poziomu strychu - no i przywieźli mi na podsypkę 5 wywrotek fajnej ziemi i 5 wywrotek piachu z gliną fotki: nasz kominek: http://foto0.m.onet.pl/_m/6a8a195db191f6dc90d5e9a2271e539c,5,19,0.jpg ocieplenie w pokoju Juniora: http://foto1.m.onet.pl/_m/25c3f54660f4c39d76cffb872cfedd19,5,19,0.jpg i dwa pytania: - gdzie kupić w Pruszkowie koks (taki do palenia w piecu - czy kupowalibyście już dziś styropian do ocieplenia - będziemy robić dopiero na wiosnę i co polecacie w grubości 12cm i jaka cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobutu 29.11.2007 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 dziś (dosłownie 15 min temu) zakontraktowałem kolejne 15 wywrotek podsypki z dostawą do 15.12.2007 tynki się robią, ocieplenie poddasza prawie gotowe jutro jadę wybrać kolor bramy w Hormannie w sobotę umówiłem się z magikiem od kanalizacjino i czekamy na decyzje starostwa w sprawie przyłącza gazowego na marginesie wczoraj byłem w Działdowie (nie mam fotek) ale na prawdę przyjemne miasteczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobutu 03.12.2007 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 czy u Was też tak było w zeszły czwartek bez informowania nas postawili skrzynkę elektryczną - czy to normalne i co dalej? Panowie z tynkami jadą sobie swoim tempem - została im połowa parteru do zrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobutu 17.12.2007 00:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 co się dzieje:- tynki parter 100%- wylewki: salon, jadalnia, garaż, gabinet- strych odeskowany ZAKUPY:jesteśmy na etapieGrzejnikówpotrzebujemy:- korytko 3,50 m - 1 szt.- 5 jakiś pojechanych (do łazienek, ppokoju i naszej sypialni)-10 klasycznych myślimy o Purmo - może macie namiary na jakiegoś fajnego hurtownika Parkietu i schodów Styropianuno i styropian na ocieplenie też chcemy kupić jeszcze w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muczek10 21.12.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 co się dzieje: - tynki parter 100% - wylewki: salon, jadalnia, garaż, gabinet - strych odeskowany ZAKUPY: jesteśmy na etapie Grzejników potrzebujemy: - korytko 3,50 m - 1 szt. - 5 jakiś pojechanych (do łazienek, ppokoju i naszej sypialni) -10 klasycznych myślimy o Purmo - może macie namiary na jakiegoś fajnego hurtownika Parkietu i schodów Styropianu no i styropian na ocieplenie też chcemy kupić jeszcze w tym roku Nie kupuj Purmo, bo to taki sam chłam jak inne noname'y. Szkoda kasy. Marka już żadna, a koszty spore. Zobacz co ma Kermi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobutu 03.01.2008 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 panowie szarpią instalacje i wylewki dogrzewając się na kilka sposobów (koza, nagrzewnice piecyki i ciepło własnei jakoś tam powoli ciągną temat w środku te + 10-15 C się utrzymuje dziś położyli podłogówkę w kuchni wygląda tak:http://foto2.m.onet.pl/_m/12222f30f94382b120d6badd11e1089e,5,19,0.jpgniby żadne halo ale coś sie dziejepowoli zabieramy się za materiały do wykończeniówki:- wstępnie dogadani parkieciarze (na kwiecień/maj)- renegocjujemy z glazurnikami ceny- dogadany gość od elewacji 110 zł/m2 z materiałem chyba ok? - na luty-marzec no i w weekend jedziemy po parapety i wstępnie kamieńi oczywiście (Bobby) po bramę najlepszego z nowym rokiem dla wszystkich Forumowiczów M![/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobutu 03.01.2008 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 aha no i mamy do odbioru ze starostwa (wreszcie) decyzję dot. przyłącza gazowego uff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobutu 07.01.2008 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 a to fota z wczoraj:http://foto0.m.onet.pl/_m/7bf88bc12632a7153b7bcfd5bb0cbdc,5,19,0.jpgZIMA W MIEŚCIE[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobutu 26.01.2008 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 po tym jak próbował mnie skręcić elektryk na 12000 zł (pomylił się)przyszła kolej na panią architekt (ma 23 lata ale już chyba przekwita)nasze drogi się rozeszły po tym jak kolejny raz terminy zostały olaneale pani architekt nie przeszkodziło obrzucić mnie wyzwiskami (co prawda w emailu) ale zawsze krzyż na drogę nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobutu 05.02.2008 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 OCIEPLENIEekipa od ocieplenia się uwija od ubiegłej środy okleili i okołkowali cały budyneki powoli kładą siatkę może do końca tygodnia zrobią "na szaro" GAZwalczymy przy pomocy jednego Pana może w lutym uruchomią, niestety dziś uświadomili nas że potrzebna kolejna opinia kominiarza (???) jedną już kupiłem kilka miesięcy temu - naciagacze KANALIZACJAmieliśmy mieć ją w listopadzie 2007 no ale co tam terminykoparki ryją może w 2 tygodnie dojadą do nas POZOSTAŁEelektryki się przyznały i temat chyba już zamknięty - ostatecznie "zaoszczędziliśmy" jakieś 13.000 zł CIEKAWOSTKAprzewody Telefoniki w Warszawie są towarem deficytowym i rzadko spotykanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobutu 21.03.2008 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 http://foto3.m.onet.pl/_m/1c9a0568bc025f27f405b78a71a1f9c3,5,19,0.jpg Wszystkiego co najlepszena Święta Wielkiej Nocywiosennych nastrojówciepłej i radosnej atmosferypodczas spotkań z Najbliższymismacznego jajkai mokrego Dyngusa Życzy M! z rodziną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobutu 25.03.2008 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 mamy problem nasz elektryk zafundował nam tablicę rozdzielczą w sypialni na w widocznym miejscu (miała być w garderobie ale tak jakoś wyszło) trochę nas to rozbiło bo tego na czas nie wyłapaliśmy i zastanawiamy się co z tym zrobić czy przerzucać ją do garderoby czy da się ją jakoś zamaskować np: obrazem będziemy wdzięczni za jakieś fotki Waszych tablic podtynkowych oraz info ile taki sprzęt wystaje ze ściany dzięki za odwrotne posty - bo musimy coś do jutra wymyślić M! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muczek10 25.03.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Ja mam skrzynkę rozdzielczą w garażu, tak jakoś nietypowo Może wrzuć ją do salonu i zasłoń plazmą mamy problem nasz elektryk zafundował nam tablicę rozdzielczą w sypialni na w widocznym miejscu (miała być w garderobie ale tak jakoś wyszło) trochę nas to rozbiło bo tego na czas nie wyłapaliśmy i zastanawiamy się co z tym zrobić czy przerzucać ją do garderoby czy da się ją jakoś zamaskować np: obrazem będziemy wdzięczni za jakieś fotki Waszych tablic podtynkowych oraz info ile taki sprzęt wystaje ze ściany dzięki za odwrotne posty - bo musimy coś do jutra wymyślić M! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobutu 26.03.2008 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 zdecydowane przesuwają do garderoby - dodakowe 100 m kablai kilka groszy za kucie (też mamy w garażu a drugą chcemy w garderobie) M! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobutu 06.06.2008 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 sukcesem zakończyło się oczekiwanie na drzwi wejściowe (opóźnienie jedynie 3 tygodnie) za to brama garażowa pojawiła się już 4 tygodnie temu (normstahl) garaż mamy już skończony - gres wygrał z betondurem w tzw międzyczasie wykończyły się łazienki i przyjechało 10 wywrotek ziemi (za 50 zł za szt 4-osiową) powoli zaczyna to jakoś wyglądać męczy nas jedynie kanalizacja - wykonawca polecony przez gminę nie chce zarobić i nie odbiera telefonów jeśli ktoś ma namiary na fajnego kostkarza to chętnie skorzystam M! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts