grzesiozłodzi 09.07.2007 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 [ To pewnie nie jest kwestia zdecydowania tylko kasy. Ja przy wyborze projektu dla naszego pierwszego domu kierowałam się nie tylko urodą ale głównie ceną wykonania. Twój projekt nie wygląda na prosty i tani, Zdradzisz na jaką kwotę opiewa Twój kosztorys? pozdrawiam Sylvia nie ma jeszcze kosztorysu, bo projekt się robi.... nie mam pojęcia ile to będzie kosztowało.....ale domu przecież nie buduje się codziennie więc nie będę za bardzo oszczędzał, oczywiście wszystko w granicach zdrowego rozsądku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 09.07.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 To musi być miłe uczucie, gdy nie do końca trzeba się liczyć z kasą, my złożyliśmy wniosek na 450 ... i zastanawiam się ile zabraknie (to razem z działką) powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 14.07.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 nie znam osoby która by się na taki projekt zdecydowała......czym to jest spowodowane skoro pytasz.. budując w granicach miasta, taki domek nie komponowałby się zbytnio z okoliczną zabudową, większość ludzi nie lubi zwracać na siebie uwagi, jeśli już to jakieś detale, super ogrodzenie, czarny dach wśród samych czerwonych albo czerwona kostka a co, zaszalejemy i pokażemy swoją indywidualność http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif i jeszcze moja prywatna opinia: mieszkałam na południu Włoch, do obrzydliwości napatrzyłam się na te domy w stylu południowym, którego tak naprawdę w większości tam nie ma, tylko wyblakłe domy - kamienice wielopokoleniowe z płaskimi dachami i sterczącymi z nich urządzeniami do wciągania worów z orzechami, które suszą na tych dachach - Ty pewnie nie o takim stylu marzysz jak dla mnie o wiele piękniejsze są nasze polskie projekty, ale to już kwestia gustu http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_wink.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiozłodzi 14.07.2007 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 nie znam osoby która by się na taki projekt zdecydowała......czym to jest spowodowane skoro pytasz.. budując w granicach miasta, taki domek nie komponowałby się zbytnio z okoliczną zabudową, większość ludzi nie lubi zwracać na siebie uwagi, jeśli już to jakieś detale, super ogrodzenie, czarny dach wśród samych czerwonych albo czerwona kostka a co, zaszalejemy i pokażemy swoją indywidualność http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif i jeszcze moja prywatna opinia: mieszkałam na południu Włoch, do obrzydliwości napatrzyłam się na te domy w stylu południowym, którego tak naprawdę w większości tam nie ma, tylko wyblakłe domy - kamienice wielopokoleniowe z płaskimi dachami i sterczącymi z nich urządzeniami do wciągania worów z orzechami, które suszą na tych dachach - Ty pewnie nie o takim stylu marzysz jak dla mnie o wiele piękniejsze są nasze polskie projekty, ale to już kwestia gustu http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_wink.gif Canna, ślicznie dziękuję za odp na moje pytanie, o to mi właśnie chodziło, bo przecież wiadomo że nie ładne co ładne tylko co się komu podoba . Moja chałupka stoi osobno, na skarpie w pobliżu rzeki więc nie ma problemu że nie wpisze się w krajobraz, no i to taka odrobina romantyzmu przywieziona z wakacji i nie ma nic wspólnego z szarą rzeczywistością o której piszesz. W Polskich projektach nie podoba mi się ta sztampa, właśnie to że one wszystkie prawie takie same i nawet jeśli ktoś robi projekt indywidualny to i tak dom do domu podobny(no wiem przecież to dom a nie samolot ) Miał być dom z bala, ale "okazja" zmieniła plany i jest co jest i teraz muszę się z tym pobarować, nie bardzo chciałbym aby to wyglądało na zwykłą "kostkę" więc wymyśliłem coś takiego, oczywiście wszelkie sugestie, jak i krytyka mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 14.07.2007 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Ja nie krytykowałam http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_rolleyes.gif http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif jeszcze jedno: mając dom - kostkę chyba najłatwiej jest przystosować ją właśnie do stylu południowego (tego w dobrym znaczeniu, z klimatem) dom nabierze charakteru ale ja się nie znam, na Remonty, Przebudowy jest mnóstwo wątków ludzi, którzy adaptują kostki i nie wydaje mi się to łatwe, wręcz przeciwniesądzę, że łatwiej jest zbudować dom na podstawie gotowego projektu jednak, żeby nie było, że tak się ładnie zgadzam: w Muratorach widziałam sporo przerobionych kostek, każda inna, każdej nadano osobowośćpotrzeba tylko dobrego architekta http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 31.07.2007 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 No nie taki psikus. Po co ja tu wchodziłam.... !!!!!! a już wiem - by się przywitać z Grzesiem z Łodzi [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 01.08.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Cześc Grześ! A jak już sie przywitałam to może podpowiecie mi skąd wyszukac jakiś miły awatarek? Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiozłodzi 01.08.2007 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Widzę że ktoś znowu mnie odwiedził . Witam miłe panie A awatarka trzeba poszukać w necie, jest tego duuuuuużo, ale najlepiej pokazać swoją buzię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 02.08.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Cześć Grzesiu Ale masz piękny widok. Wow ! Te fotki są przepiękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 03.08.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Witamy tez mamy dom nad Warta okolice Wielunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 05.08.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 wejście grzesia było jak scenariusz dobrego filmu katastrowicznego-na początku trzęsienie ziemi a potem napięcie rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula1978 14.08.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 No tak do końca to jeszcze tego nie wiem , ale gdybym napisał "nowy się wita" to pies z kulawą nogą by tu nie zajrzał, a tak mam nadzieję …. że nie przegiąłem . Czytam forum od jakichś dwóch lat, wiele osób zdążyłem trochę poznać i pooglądać, oczywiście nic nie pisząc Kupiłem już kawałek ziemi z domkiem w stanie surowym i mam nadzieję, że coś z tego wymodzę przy Waszej pomocy. Domek stoi wśród łąk, pól i lasów nad rzeką Wartą, dawne woj. sieradzkie, dziś łódzkie. Więcej nie piszę bo i tak pewnie nikt tego nie przeczyta, wiosna przyszła, materiały drożeją , każdy pewnie swoich budowlańców pilnuję co by ich wredny sąsiad na swoją budowę nie przeciągnął . No to nowy się WITA Zdrówka Grzegorz Witaj-dobre..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiozłodzi 15.08.2007 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Witam, Witam Na razie nudy na pudy, nic się nie dzieje, projektant na urlopie zielsko mnie zarasta, znaczy działkę ........no i śliwki .....renklody....są wszędzie . Pozdrawiam wszystkich którym budowanie idzie szybciej niż mnie Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 03.09.2007 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Witam i ja "farmera" z przecudownym krajobrazem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 27.01.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Nie miałem zamiaru pisać tutaj cokolwiek, bo zasadniczo nie rozmawiam z typami, których nie lubię. Ale, żeby nie było, że jestem takim samym podglądaczem jak ty - więc ujawniam się i... przyjmij moje najszczersze wyrazy nienawiści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiozłodzi 28.01.2008 01:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Cześć Yeti Fajny masz avatarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 28.01.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 No cóż, postanowiłem uchylić rąbka tajemnicy... ...w końcu znamy się już parę lat - niektórzy już nawet moją kryjówkę odkryli (myślę tylko co by tu wykombinować, żeby podpis wcisnąć ze stopki wiadomości bezpośrednio pod obrazek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 28.01.2008 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Przeczytałem cały wątek, bo myślałem że coś o mnie ......(myślę tylko co by tu wykombinować, żeby podpis wcisnąć ze stopki wiadomości bezpośrednio pod obrazek) Niech podpis będzie częścią obrazka wklejanego w avatar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 28.01.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Cześć Yeti Fajny masz avatarek A ja nie mogę doczytać co ten narciarz gada Aż sobie 19 calowy monitor do tego kupiłem. Pewnie coś na temat tej linii pomiędzy śladami http://images33.fotosik.pl/122/5ef5749a366b27eb.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 28.01.2008 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Nie wiem jak długie ma nogi, ale ogonek ma cieniutki http://images26.fotosik.pl/149/df23273be33772bc.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts