Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Świeta Wielkanocne inaczej.

Recommended Posts

hmmm, ja zaplanowalam taką roladę, ale z mięsa od szynki :roll: Do środka również wtryniam pieczarki, cebulę, kawałek pikantnego sera/może byc np. oscypek/.

W tym roku dorzucę pewnie kawałek papryki i ogórka kiszonego.

z tego podanego przepisu nie wiem jak się tnie mięso, aby zachowac kieszonkę i co to sos worcestershire,. No i moje mięso to nie dziczyzna, więc w marynacie nie posiedzi :roll:

A schab będzie, bo T nie kupił piersi z indyka. Z tym, że oprócz śliwek, dorzucę pewnie suszone morele, a może i ananasa.

8)

Moja połowica jest mistrzynią kuchni i przygotowuje wołowinę na dziko.Normalne wołowe zrobione tak jak dziczyzna czyli w zalewie i szpikowana słoninką.Do tego śląskie kluchy (nie te gumiklejzy tylko zielone) i do tego modro kapusta.Rolada wysiada,choć tę robi również po mistrzowsku.

Na drugie święto miała być kaczka ale nie można było nigdzie kupić.Jeszcze jutro poszukam.

hmmm, ja zaplanowalam taką roladę, ale z mięsa od szynki :roll: Do środka również wtryniam pieczarki, cebulę, kawałek pikantnego sera/może byc np. oscypek/.

W tym roku dorzucę pewnie kawałek papryki i ogórka kiszonego.

z tego podanego przepisu nie wiem jak się tnie mięso, aby zachowac kieszonkę i co to sos worcestershire,. No i moje mięso to nie dziczyzna, więc w marynacie nie posiedzi :roll:

A schab będzie, bo T nie kupił piersi z indyka. Z tym, że oprócz śliwek, dorzucę pewnie suszone morele, a może i ananasa.

8)

... wieprzowinę można oczywiście marynować tak jak dziczyznę ... rolady z szynki są również doskonałe (z każdym "wkładem który nie kłóci się z mięsem" :) ) ... "kieszonki" nie potrzeba robić, można mięso pociąć w plastry wzdłóż włókien i rozbić,

... sos worcestershire jest dodatkiem smakowym i składa się z wielu składników (między innymi: z octu, mellasy, wyciągu z cebulki, czosnku, papryki chili i tamarindu) trudno go zrobić samemu i kupuje się gotowy, ... bardzo dobry produkuje firma "Lea & Perrins"

pozdrawiam niezmiernie świątecznie