Majka 06.04.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 hmmm, ja zaplanowalam taką roladę, ale z mięsa od szynki Do środka również wtryniam pieczarki, cebulę, kawałek pikantnego sera/może byc np. oscypek/. W tym roku dorzucę pewnie kawałek papryki i ogórka kiszonego. z tego podanego przepisu nie wiem jak się tnie mięso, aby zachowac kieszonkę i co to sos worcestershire,. No i moje mięso to nie dziczyzna, więc w marynacie nie posiedzi A schab będzie, bo T nie kupił piersi z indyka. Z tym, że oprócz śliwek, dorzucę pewnie suszone morele, a może i ananasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 06.04.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 To ja wam coś powiem, ale w tajemnicy - wogóle nie potrafię gotować Przygotowanie mięsa to dla mnie czarna magia Ale słatki i inne "drobne smakowitości" robie pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 06.04.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Moja połowica jest mistrzynią kuchni i przygotowuje wołowinę na dziko.Normalne wołowe zrobione tak jak dziczyzna czyli w zalewie i szpikowana słoninką.Do tego śląskie kluchy (nie te gumiklejzy tylko zielone) i do tego modro kapusta.Rolada wysiada,choć tę robi również po mistrzowsku.Na drugie święto miała być kaczka ale nie można było nigdzie kupić.Jeszcze jutro poszukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 07.04.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 hmmm, ja zaplanowalam taką roladę, ale z mięsa od szynki Do środka również wtryniam pieczarki, cebulę, kawałek pikantnego sera/może byc np. oscypek/. W tym roku dorzucę pewnie kawałek papryki i ogórka kiszonego. z tego podanego przepisu nie wiem jak się tnie mięso, aby zachowac kieszonkę i co to sos worcestershire,. No i moje mięso to nie dziczyzna, więc w marynacie nie posiedzi A schab będzie, bo T nie kupił piersi z indyka. Z tym, że oprócz śliwek, dorzucę pewnie suszone morele, a może i ananasa. ... wieprzowinę można oczywiście marynować tak jak dziczyznę ... rolady z szynki są również doskonałe (z każdym "wkładem który nie kłóci się z mięsem" ) ... "kieszonki" nie potrzeba robić, można mięso pociąć w plastry wzdłóż włókien i rozbić, ... sos worcestershire jest dodatkiem smakowym i składa się z wielu składników (między innymi: z octu, mellasy, wyciągu z cebulki, czosnku, papryki chili i tamarindu) trudno go zrobić samemu i kupuje się gotowy, ... bardzo dobry produkuje firma "Lea & Perrins" pozdrawiam niezmiernie świątecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.04.2007 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Chef Paul roladę ze schabu z dodatkiem sałatki grzybowo-ogórkowej i schab faszerowany śliwkami zrobiłem tak jak tam napisane. Jutro bede wiedział jak smokowało rodzince.Zrobiłem fotki poszczególnych etapów.Wkleje je po świetach. pozdrawiam Cie powypiekowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.