Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PILNE!!!! KREDYTBANK

ruskowa

Recommended Posts

Wczoraj zadzwonił człowiek, od którego kupuję działkę :D Mamy już umówionego notariusza na 13 kwietnia w piątek, mam nadzieję, że nie na trzynastą i jak zwykle pewne wiadomości spadają na nas jak grom z jasnego nieba. Myśleliśmy, że cała machina ruszy dopiero w wakacje, ale niech tam..... Będzie z głowy. Mam tylko jeden mały, malutki problem :oops: muszę wziąć kredyt na zakup działki. Już chyba wybrałam Kredytbank, ale chciałabym usłyszeć informacje o słuszności, bądź nie mojego wyboru. Za- decydowało to, że dają kredyt na 100% wartości działki, a nawet więcej. W akcie notarialnym, bedę miala wpisaną małą kwotę, poniżej 20 tys. a bank udziela kredytów od takiej wlaśnie kwoty i nie robią problemu :o :lol: :lol: Ma ktoś jakieś doświadczenia w tej materii?????? Dziś idę do banku po dokumenty i w związku z tym,że termin jest krotki muszę sie spieszyć!

Ja kupując dom brałam kredyt w KredytBanku..... i szczerze mówiąc jestem bardzo zadowolona. Poszło dość szybko, bez większej papierologi choć mieliśmy nie wyjaśnioną sprawe z innym kredytem......po prosty z nami rozmawiali a nie odesłali od razu z kwitkiem-bez wyjaśnienia. Polecam.....choć może to my trafiliśmy na takich ludzi 8) 8) 8)

Klamka zapadła. Składam wniosek w KB, gdyż dają kredyt za zakup dzialki i na inne wydatki związane z zaadaptowaniem działki pod budowę,tzn. na projekt, uzbrojenie i inne. Co prawda wraz z wnioskiem składam informację na jaki cel przeznaczę "nadwyżkę" i muszę przedłożyć rachunki na 50% poniesionych kosztów i te warunki odpowiadaja mi.