Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ukłony dla ELITY :wink:

Jasia, twój ostatni post rozbawił mnie niezmiernie :lol: Szczególnie motyw z "garbatością" :D

Fajny ten twój elektryk - ma jakieś wolne terminy? Może jesienią? :wink: :lol:

A w ogóle to zazdrość mnie zżera, gdy czytam o wybieraniu płytek 8)

hej Amonite! :D

mój elektryk na jesień będzie już pewnie szpecjalistą w innej dziedzinie wykańczania wnętrz... :wink:

i Ola ma rację - wybieranie i decydowanie bywa męczące :roll:

ale nie martw się - już niedługo i Ty się pomęczysz :)

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jasieńko - witaj przez okienko :D

No teraz to sie bedzie zupełnie inaczej rozmawiać :D:D po częsciowym ujawnieniu fejsu ;).

Spóźnione gratulacje z okazji zaelitowania :D:D:D i tysięcznego zaklikania

dzięki Współklikacze! :D

fajnie te schody wyszły... Może podpatrzę? U nas też pasuje taki szeroki podest

Czy wykończysz je płytkami? Masz już jakiś pomysł?

dzięki Zakrzewianko! :D

schody mają wyglądać tak jak w wizualizacji - podest i stopnie wyłożymy szarymi płytami granitowymi a podstopnie klinkierem :)

no już myślałam kiedy tą parapetówę zrobić, ale mi wyszło, że chyba bezalkoholową, bo może być problem z wydostaniem się stąd chwiejnym krokiem po nocy, a nocelgu wszystkim nie zapewnię :roll: no zobaczymy!

Jak będzie impreza do białego rana, to i kulanie się po schodach po nocy odpadnie i problem noclegu też :wink: :D .

A po te fiordy to ja do Przeźmierowa pojechałam :o . I nawet się zdziwiłam, że godziny otwarcia sklepu zmienili, bo do 18-tej :o :oops: . Ale na Rolną do Baranowa też podjadę, bo z facetem z Rynkowej coś się od początku wspołpraca nie układa :-? .

Jasia, ja jestem za projektem z szafkami górnymi. Bez tych szafek to taka surowizna, jakby czegoś brakowało. No i ja powiedziałam zdecydowane "nie" półkom otwartym. Jak zacznę stawiac i stawic tam rózne rzeczy to kto to będzie potem odkurzał ;) Ja na pewno nie :) Ale to moje zdanie. I rozumiem, że w tej pustej części bedzie stał stół?! Super masz tą kuchnie musze Ci powiedzieć.

dzięki Ola

ja właśnie lubię otwarte półki, ale fakt - do sprzątania niewygodne :roll: - więc może tylko jakieś dwie na słoiki z przyprawami i cukrem?

z jednej strony myślę, że na pewno nie spodoba mi się gdy będzie za pusto, z drugiej nie chcę też nadmiernego przeładnowania :roll:

będziemy jeszcze nad tym przeprowadzać domowe głosowanie :wink:

tak, w tej pustej części będzie stół - okrągły lub owalny - drewniany, tak samo jak krzesła :D

Do projektowania fajny jest też Alno kitchen :D

Mówisz, że ikea ma tanie meble :roll: mi jakoś drogo to wyszło jak sama projekt robiłam :roll: .Co do górnych półek to lubię ale nie w nadmiarze...

no to się wypowiedziałam :wink: :lol:

Miko, dzięki za wypowiedź :wink:

powiem Ci szczerze, że nie mam już siły na żadne inne programy :roll:

wydaje mi się, że za taką ilość szafek zapłaciłabym stolarzowi jakieś 2-3 tys. więcej - poza tym wiem, jak długo można się z nimi bujać czasami, Siostra nie mogła się doprosić, żeby facet przyjechał dokończyć to, co zaczął :roll:

Głosuję za ostatnim wariantem kuchni. Bez szafek górnych wygląda trochę na niedokończoną. I popieram pomysł zakupu w IKEA. Po doświadczeniach ze stolarzem, który od października nie może nam dokonczyć zabudowy, żałuje, że nie posłuchałam małżonka i też nie kupiłam szwedzkiego zestawu.

Hej! Zgłasza się kolejny zwolennik kuchni z IKEA, mój Fagerland od 3 lat się sprawdza, w lutym rodzice szukali kuchni i robili wycenę w "zaprzyjaźnionym" studio - dębowy ramiak drzwiczek. Tidaholm z IKEA wyszedło o 8 tys taniej przy identycznym układzie i frontach z tego samego materiału :o

U mnie skończy się więc pewnie też na szwedzkeij kuchni - tym razem białej :D Ja nie znoszę odkurzania, dlatego otwarte półeczki u mnie w kuchni odpadają, zresztą muszę mieć szafki wiszące, bo sie nie pomieszcze na dole z klamotami :oops: - piekarnik, zmywarka, sortownik śmieci - niewiele pozostanie miejsca na akcesoria kuchenne....

Głosuję za ostatnim wariantem kuchni. Bez szafek górnych wygląda trochę na niedokończoną. I popieram pomysł zakupu w IKEA. Po doświadczeniach ze stolarzem, który od października nie może nam dokonczyć zabudowy, żałuje, że nie posłuchałam małżonka i też nie kupiłam szwedzkiego zestawu.

dzięki za głos! :wink:

no na tych ścianach nie byłoby zupełnie pusto - myślałam o półkach, ale chyba faktycznie te górne szafki mi się przydadzą :)

Hej! Zgłasza się kolejny zwolennik kuchni z IKEA, mój Fagerland od 3 lat się sprawdza, w lutym rodzice szukali kuchni i robili wycenę w "zaprzyjaźnionym" studio - dębowy ramiak drzwiczek. Tidaholm z IKEA wyszedło o 8 tys taniej przy identycznym układzie i frontach z tego samego materiału :o

U mnie skończy się więc pewnie też na szwedzkeij kuchni - tym razem białej :D Ja nie znoszę odkurzania, dlatego otwarte półeczki u mnie w kuchni odpadają, zresztą muszę mieć szafki wiszące, bo sie nie pomieszcze na dole z klamotami :oops: - piekarnik, zmywarka, sortownik śmieci - niewiele pozostanie miejsca na akcesoria kuchenne....

no proszę, 8 tys. różnicy - przegięcie :roll: - potem stolarz umrze (cze go mu oczywiście nie życzę :)) czy cuś i kto będzie przyjmował reklamacje? a ikea raczej te parę lat jeszcze pobędzie :wink:

najpierw chcieliśmy kuchnię liljestad, ale teraz też stawiamy na białą, zastanawiamy się tylko stat czy adel - nie boisz się, że będą trudne w utrzymaniu?

klamoty zamierzam trzymać też w spiżarce, która będzie blisko :)

a ten sortownik śmieci, to też z ikei weźmiesz? kiedyś mieli tam fajne podzielone kosze na śmieci, których pokrywka podnosiła się przy otwieraniu drzwi, ale coś ich ostatnio nie widzę

Ale dlugo mnie nie bylo u Ciebie. Fajna kuchnia. ja tez jestem zwolenniczka kuchni z IKEA.

Powodzenia z tym jeziorkiem

Hej Dorbie! :D

u nas będzie stat albo adel, a Ty którą kuchnię ikea wybierasz? :)

jeziorko już chyba zamieniło się w kałużę - najważnejsze, żeby się to nie powtórzyło :roll: będziemy pilnować PUK, żeby wyeliminował zagrożenie :)

Jasia, co do koloru to miałam w poprzednim mieszkaniu kuchnię waniliową z lakierowanego mdf i nie była trudna w utrzymaniu czystości. Najgorsze są pewnie takie na wysoki połysk. No nie, sasiadka własnie zrobiła sobie półmat taki ciemny jakiś - wenge czy coś i każdy paluch koszmarnie widać... Co do sortowania to jeszcze się nie zastanawiałam, obecnie mam za wąską szafkę zlewozmywakową i tyle rur, że nic się tam poza jednym kubełkiem nie mieści. Ostatnio jak byłam w IKEA to były takie wyjeżdżające szufladu na 2 lub 3 prostokątne pojemniki :roll:

ja się na ten wyjeżdżający śmietnik czaiłam jakiś czas temu - jeśli mówisz, że nadal są w ikei to jak będę zamawiać kuchnię to powiem, że taki chcę :)

do segregowania się przyzwyczaiłam, już nie potrafię wyrzucić plastików lub odpadków do jednego kosza - ostatnio widziałam też kompostowniki w katalogu obi, ciekawe czy sprawdza się to lepiej niż drewniany?

http://ogrod.victus.pl/img/bazamini/m_kompostownik%20731.jpg

Ale dlugo mnie nie bylo u Ciebie. Fajna kuchnia. ja tez jestem zwolenniczka kuchni z IKEA.

Powodzenia z tym jeziorkiem

Hej Dorbie! :D

u nas będzie stat albo adel, a Ty którą kuchnię ikea wybierasz? :)

jeziorko już chyba zamieniło się w kałużę - najważnejsze, żeby się to nie powtórzyło :roll: będziemy pilnować PUK, żeby wyeliminował zagrożenie :)

Adel brzozowy, bo mamy juz stol z IKEi do jadalni brzozowy. Zobacz u mnie na poczatku dziennika

ja się na ten wyjeżdżający śmietnik czaiłam jakiś czas temu - jeśli mówisz, że nadal są w ikei to jak będę zamawiać kuchnię to powiem, że taki chcę :)

do segregowania się przyzwyczaiłam, już nie potrafię wyrzucić plastików lub odpadków do jednego kosza - ostatnio widziałam też kompostowniki w katalogu obi, ciekawe czy sprawdza się to lepiej niż drewniany?

http://ogrod.victus.pl/img/bazamini/m_kompostownik%20731.jpg

Identyczny chyba nabyłam miesiąc temu w Leroyu, ale jak się sprawdza to gdzieś za rok będzie chyba wiadomo :roll: