Jasia 16.10.2007 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Zakrzewianka, będzie na pewno! Mikopiko,dzięki! podobny gust drzwiowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 22.10.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Jasia, no to superowo! Mam tylko nadzieje, że dachówki Wam przez weekend nie pospadały, bo u nas pozjeżdżały i dziury w folii porobiły Ale mam nadzieję, że u Was nic takiego miejsca nie miało. U nas okna są takie same pikne jak u Was no poza szprosami, bo u nas ich nie ma A gdzie były produkowane Twoje okna? No i powiedz mi co tam będzie spoczywać u Ciebie na dachu? Widzę brąz ale może źle widzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 22.10.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Co ja widzę? Postepy, postępy i jeszcze raz postępy... Nic tylko pogratulować. Fajne okna - podobają mi się.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MUREK 22.10.2007 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Cześć Jasia , zauważyłem,że dekarze juz Wam pownosili dachówki na dach . Tylko wydaje mi sie ,że juz kilka dni sobie leżą i nic ( no chyba że mi sie tylko wydaje) . Dopóki nie pada gońcie ich niech robią do ciemnicy , bo zaraz powiedza ,że za zimno albo że ślisko na dachu . Trzeba po dobroci albo straszyć, dusić i jeszcze raz dusić - nie ważne jak ale liczy sie efekt , czyli gotowy dach Życze oby to było jak najszybciej . A jak juz go położą i go sama zobaczysz to sie w nim zakochasz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 22.10.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 to ja gratuluję, super moment na zostanie domownikiem no bo mury z dachem to już dom, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 23.10.2007 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Jasia, no to superowo! Mam tylko nadzieje, że dachówki Wam przez weekend nie pospadały, bo u nas pozjeżdżały i dziury w folii porobiły Ale mam nadzieję, że u Was nic takiego miejsca nie miało. U nas okna są takie same pikne jak u Was no poza szprosami, bo u nas ich nie ma A gdzie były produkowane Twoje okna? No i powiedz mi co tam będzie spoczywać u Ciebie na dachu? Widzę brąz ale może źle widzę! byłam na budowie w niedzielę i dziur w folii nie zauważyłam... (nie daj Panie! ) okna zamawialiśmy u Słowińskich - produkują je w Słupcy a Wy, gdzie zamawialiście? i bramę w tym samym miejscu? u mnie kolory domu jak w miniaturce - czyli dach będzie antracytowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 23.10.2007 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Katarek, dzięki za gratulacje, oczywiście przyjmuję je czekając na kolejne postępy a u Ciebie jak z nimi? cieszę się, że Ci się nasze okna podobają pokazuj swoje! MUREK, dachówki wnosili w sobotę, wczoraj zajmowali się rynnami, więc się nie obijają dekarzy na szczęście nie trzeba poganiać, nie to co Be (choć ostatnio się nieco poprawił... ) pogodę zaklinam, może to pomoże? mówiisz, że się zakocham? też mi się tak wydaje... i z drzwiami YreQ i z oknami - świetny moment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 23.10.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Katarek, dzięki za gratulacje, oczywiście przyjmuję je czekając na kolejne postępy a u Ciebie jak z nimi? cieszę się, że Ci się nasze okna podobają pokazuj swoje! Ja położyłem dachówkę i aktualnie wykańczam dach - znaczy się męczę się z koszami. Okien w tym roku to nie będę miał, bo i kasa się kończy i sił już brakuje. Ale poważnie się zastanawiam nad podobnymi do Waszych, bo naprawdę mi się bardzo podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 23.10.2007 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 nie, no Katarek, okien chyba sam nie będziesz zbijał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 23.10.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 nie, no Katarek, okien chyba sam nie będziesz zbijał! eee... to już zbyt zaawansowane technologie teraz są jak dla mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 23.10.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 gratuluję postępów teraz zostało szybko ułozyć dachówkę i domek na zimę zamknięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 23.10.2007 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Katarek, dzięki Kirkris! niecierpliwie czekam na to zamknięcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 24.10.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Jasia, same się robią?? Czy to przemiły Pan Beeee się zabral za prace ręczne? A folijke z okien pozdejmowałaś? Bo my jak wpadliśmy następnego dnia po założeniu okien do domu to jak sępy rzuciliśmy się i zrywaliśmy ze wszystkich okien, a potem staliśmy na dole i podziwialiśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 25.10.2007 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Ola, Bee (średnio miły... ) tylko ścianki stawia, pokoje same mi się robią przecież... folijki jeszcze nie zdjęliśmy, jakoś czasu nie ma? planuję to sobie na przyszły tydzień ależ będę podziwiać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 25.10.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Patrzyłem na Twoje fotki (a właściwie Twojego domku ) i jedna rzecz przyszła mi do głowy. Widziałem że masz więźbę opartrą na słupach drewnianych (jak u mnie). Robisz murowane ścianki działowe między którymi stoi słup - jak chcesz ten element wykończyć? Rozumiem że będziesz tynkować ściany, tylko w miejscy słupa pewnie wstawisz KG. Istnieje ryzyko że ściany w tym miejscu będą różnie pracować i łączenie może pękać No chyba że zdylatujesz ten element i wypełnisz łączenie akrylem - tylko wtedy maszdwie krechy wzdłuż łączenia elementów Masz może jakąś inną koncepcję wykonania tego elementu? Zaintrygowało mnie to zagadnienie :D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 25.10.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Jasiu ale pięknie u Ciebie! I będzie jeszcze piękniej . Cóż za postępy na budowie.... A ja wywalczyłam wczoraj zwrot wszystkich kosztow od architekta - nieudacznika (wpisany oczywiście na czarną listę) Pozdrawiam i trzymam kciuki za tempo budowy Zakrzewianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 25.10.2007 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Patrzyłem na Twoje fotki (a właściwie Twojego domku ) i jedna rzecz przyszła mi do głowy. Widziałem że masz więźbę opartrą na słupach drewnianych (jak u mnie). Robisz murowane ścianki działowe między którymi stoi słup - jak chcesz ten element wykończyć? Rozumiem że będziesz tynkować ściany, tylko w miejscy słupa pewnie wstawisz KG. Istnieje ryzyko że ściany w tym miejscu będą różnie pracować i łączenie może pękać No chyba że zdylatujesz ten element i wypełnisz łączenie akrylem - tylko wtedy maszdwie krechy wzdłuż łączenia elementów Masz może jakąś inną koncepcję wykonania tego elementu? Zaintrygowało mnie to zagadnienie :D:D:D Kirkris, umiesz patrzeć jeśli ktoś ma tu koncepcję to Be... ale faktycznie, problem istnieje... osobiście wolałabym, żeby te słupy były widoczne, ale projekt zakłada, że część będzie w ścianie podpytam Be, jak on to widzi u Was nie było takiego dylematu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 25.10.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Nooooooooooooo laska ......... cudny ten Wasz dom. A Be ma zwierzątko - bo wydaje się, że ktoś mu kota pogonił i bardzo dobrze. Pokoik z garderobą śliczniutki. Dylematy też mam - np. czy nie dostanę klaustrofobii w sypialni ze skosami ( teraz mam mieszkanie 3,30 m wysokie), no aleś babo chciała to masz. U nas też słupy podtrzymujące będą w murowanej ściance i z projektu ( niedoskonałego jak się okazuje w szczególe) część będzie wystawała na pokój - i jak to ja, niedoczytawszy jeszcze szczegółów technicznych powiązania ich ze ścianą, myślę, że jak mi tej wystającej części zbraknie - czytaj "jednak mało widoczna będzie a przeszkadzać wcale - to ją obłożę dodatkowo postarzaną i pomalowaną belą. Hmmm gorzej jeśli będzie mi wadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 25.10.2007 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Zakrzewianko dziękuję! za te kciuki! i gratuluję sukcesów w bojach z nierzetelnymi !!! przejrzałam czarną listę (brrr) i stwierdziłam, że mój Be to anioł, nie budowlaniec! on tylko wooolno pracuje (pomijając ostatnie wyczyny...), ale póki co jeszcze fuszery nie odstawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 25.10.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 ........kontynuacja......... "no bo " zawsze można słup połączyć z murowaną ścianą - mocując do niego i wpuszczając pomiędzy ...załózmy 2 - 3 warstwę pustaków kątowniki - o ile słup ma pełnić rolę dekoracyjną - na ścianę tynk a słup z niewidocznymi kątownikami wystaje ....hmmmmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts