Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Tygodnik Jednak Budowy - Cybulkowy D O M

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ładne :)

nie tylko na żywca, ale i w różnym oświetleniu trzeba oglądać :roll:

a ile zapłaciłaś za przesłanie płytek, można wiedzieć? :)

Nie kupowałam przez internet - tylko w Castoramie u siebie w Legnicy. :wink:

A jena płytka jakoś 5 zł kosztuje. ( m2 - 51 zł w castoramie, w Łodzi przez internet 46 zł )

no i w moim jasnym ale nie nasłonecznionym pokoju w mieszkaniu kolor zachowują do zmroku 8) a w domu mam i tarasowe drzwi i okno i na przeciwko tarasu też okno.....i jak zaświeciło wczoraj słońce - a w zasadzie lekko już zachodziło - to kolorów nie widać - wszystkie płytki świecą się jednakowo gdyż promienie słońca wpadają przez te 3 okna - piękne te zachody słońca będą...... :roll: :wink:

Jasia, jak Twoje wybory kafelkowe ?

Byłam dzisiaj w jeszcze innym sklepie i pokazali mi gresy, które w katalogu tak sobie przerzuciłam - bo za duże, bo nie takie, bo za płaskie :roll: - a na "żywo" super wyglądają ...... no i wpadłam jak śliwka w kompot - pogrążyli mnie, bo zdcydowana byłam na tego reala - coś czuję, że jak 3 facetów przekonuje mnie, że za ciemno może być - to może w końcu to oni mają rację - i pójdę na kompromis dając brąz reala tylko do kuchni a na resztę zmienię koncepcję .................. :roll: ................. a tak dobrze mi szło :oops:

A co Tobie dobra duszyczko w duszy gra ? :)

no nie jest łatwo :roll: :wink:

do łazienki będą już prawie na pewno białe Casablanca z LM - niestety nie ma nigdzie ich zdjęcia, żebym mogła Ci pokazać

do gospodarczego jeszcze nie wybrane, ale pójdziemy na żywioł i kupimy gdzieś z marszu, najchętniej na wyprzedaży - chciałabym, żeby jakieś kolorowe były :)

a do holu i kuchni ciągle jeszcze nie wiem - ostatnio zastanawiam się nad takim piaskowo-żółtym, ale chyba zadecyduję jak już będę miała wybrane panele (może dzisiaj wybierzemy w końcu :roll:) - wtedy zobaczę czy to właśnie to mi w duszy gra :wink:

ja myślę, że w pewnym momencie trzeba przestać jeździć po sklepach, bo zawsze wpadnie w oko coś nowego - a wtedy szał zaczyna sie od początku :roll: :wink:

co to za gres Ci pokazali? :lol:

Ale tu dyskusje plytkowe się odbywają ;) Ja jak kupiłam swój gres polerowany tak spoczęłam na laurach. Ale już niedługo trzeba zakasać rękawy i pobiegać po sklepach. Teraz mamy w Obi promocję na Bambus z Paradyża. Musze się przejść i zobaczyć czy mają wszystkie kolory czy tylko wybrane.

Jasia, a o gospodarczym to nawet nie pomyślałam. Ale tam to jak już będziemy kłaść to takie z super promocji :D

Ostatnio w jednej z gazet o urządniu, których ostatnio jestem fanką :), widziałam ładne płytki do przedpokoju. Jakbym nie nakupała jeszcze tego gresu co go już mam, to bym takowych poszukała. Płytki hiszpańskie Ceramica dell'arte z kolekcji Geo Noce (60x60) i Geo Beige (30x60). Na zdjęciu były bardzo ładne, jak w realu ciekawe. No i cena też ciekawe jaka :)

Hej Ola :D

Ja na strony hiszpańskich płytek już nie wchodzę - też trochę tego poszukałam i gdzie nie wejdę wszystkie mi się podobają.

Jak mówi Jasia, zaczyna się wtedy od początku.

Po ile ten bambus ?

Jasia - pokazali mi te które wodziałam już gdzieś wczesniej - ale wydawały mi się za duże jak na moje podłogi - gres naxos i fossile slate i gres naturale, który kładą z przesunięciem jak ścianę z cegły i ponoć super wygląda.

do łazienki będą już prawie na pewno białe Casablanca z LM - niestety nie ma nigdzie ich zdjęcia, żebym mogła Ci pokazać

http://img137.imageshack.us/img137/5848/casablancaplytkiceramicaa6.jpg[/

szukam coś podobnego - ale w beżu jasnym i żeby przynajmniej półmatowe były ( p.s. te ponoć też casablanka są)

znalazłam hiszpańskie merida - koszt 77 zł za mkw ale dekory - istne szaleństwo 35-55 zł

podobne, ale błyszczące ma opoczno - rivoli - 46 zł i listwa 20

Yreq, ścienna i podłogowa po 39,99 zł, dekory 12,99 za szt. A swoją drogą uwielbiam te końcówki 99 :-?

:o to się opłaca :D

Ola a katalogowa cena to 51,54 zł - ściana

51,24 - podłoga

dekor murano - 14,61

listwa - 11,53

dekor inserto wycinane 25,58

dekor z dużym liściem 30,20

Pojade zobaczyc co to warte ;) bo moze jakas ściama, albo juz tego nie ma :)

Ola, Twój nabyty gres będzie bardzo ładnie się prezentował, nie to co jakaś Geo Noce czy Beige :wink: :D

YreQ, te gresy, które Ci pokazali faktycznie bardzo ładne :roll:

a ta merida cud-miód :D

to, co pokazałaś to faktycznie casablanca :) ale ta moja będzie w tym stylu (białe fugi):

http://www.region-company.ru/zirconio/vintage/VINTAGE-2-BLANCO.jpg

w ogóle w tych płytek w beżach, brązach i szarościach jest taki ogrom, że zdecydować się na coś graniczy z cudem! :wink:

my wczoraj prawie już dokonaliśmy tego cudu - póki co zarezerwowaliśmy płytki na dół - niemieckie hedera cotto (oczywiście znowu nie ma ich zdjęcia w sieci, nawet na stronie producenta :roll:)

No, nie tak łatwo myślę :roll: , Mamy zwykłe tynki tradycyjne, takie "z kielni", więc wrócą jeszcze na szpachlowanie (czerwiec, mam nadzieję).

Niestety, to, co mi się podoba jest dziwnym trafem strasznie drogie... A ciągle jeszcze tyle znaków zapytania w budżecie....Oj, nie wiem, chyba doła załapałam :cry:

No, nie tak łatwo myślę :roll: , Mamy zwykłe tynki tradycyjne, takie "z kielni", więc wrócą jeszcze na szpachlowanie (czerwiec, mam nadzieję).

Niestety, to, co mi się podoba jest dziwnym trafem strasznie drogie... A ciągle jeszcze tyle znaków zapytania w budżecie....Oj, nie wiem, chyba doła załapałam :cry:

hej, kopnij doła w dupsko :D mnie też często dopada, ale staram się podnieść, żeby następny mnie nie dobił- oj będzie jeszcze dziewczyny dobrze :D kasy zawsze będzie brakowało....ale choć na nie wykończonym to na swoim będziemy :D