Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Tygodnik Jednak Budowy - Cybulkowy D O M

Recommended Posts

kochana- jest gdzie siku u Ciebie zrobić :D ............i do czego lampe zamocować ...... :roll: no się dzieje :wink:

I schody super - i jedyne co nas obecnie łączy to............. głód kasy :lol: :wink:

A parapety jakie będziesz miała ?- bo ja dzisiaj korzystałam ze zdobyczy targów budowlanych : http://www.marmur-slawniowice.pl - też dumam :)

ech o głodzie nie wspominaj, bo nie zdzierżę i jednak "poproszę" tą panią z pobliskiej ajencji, żeby wyłożyła pieniądze na stół :wink:

a parapety chcę białe, grube na jakieś 4-5 cm, czekam na wycenę od gościa co robi meble na zamówienie :)

a Ty chcesz marmurowe? a w jakim kolorze?

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja tu wpadłam w sprawie wewnętrznodrzwiowej, a u Was takie zmiany :o . Jak już parapety wyceniacie, to parapetówy ino patrzeć :D .

no już myślałam kiedy tą parapetówę zrobić, ale mi wyszło, że chyba bezalkoholową, bo może być problem z wydostaniem się stąd chwiejnym krokiem po nocy, a nocelgu wszystkim nie zapewnię :roll: no zobaczymy!

Byłam na Rynkowej :wink:

przepraszam! :oops: no pomyliłam się, no! :roll: ale nie w nazwie ulicy tylko miejscowości :roll: bo to już Baranowo jest, a ja myślałam, że jeszcze Przeźmierowo - ale całkiem niedaleko od miejsca, gdzie znalazłaś fiordy - z Rynkowej skręcasz na Szamotuły i za mostem pierwsza w lewo to właśnie Rolna jest - trzeba jechać prosto i po prawej jest wjazd w bramę - firma nazywa się Roldom :D będziesz tam mogła obejrzeć więcej modeli Pol-skone :)

Niestety przy bliższym kontakcie wzrokowo-macanym różnica w jakości tego modelu Pol-skone i GD jest powalająca (wprost proporcjonalna do różnicy ceny). Ale nie chce mi się czekać kolejne 8 miesięcy na drzwi. A poza tym, jeżeli coś się z nimi stanie (czytaj: dzieci pomalują kredkami, albo wywiercą dziurę widelcem), to nie będzie nam tak bardzo szkoda.

ależ oczywiście, że Twoje GD są o niebo lepsze! :) Ale właśnie myśląc o domowych zagrożeniach jakie je czekają - ze strony dziecięcej gawiedzi szczególnie - zdecydowaliśmy się na drzwi Pol-skone :)

ojacie! :D

dzięki Ola! :oops: :)

całkowita odsłona kiedyś tam :) chyba? :roll: hihi, a Ty? :)

Ja się kiedyś odsłaniałam w gębach :) dawno dawno temu :) Kto wie może jak jakiś grill sie skręci to i zdjęcie mojej twarzy stojącej przy grillu wrzucę :D

Aaaa, chciałam Ci powiedzieć, że mieszkanie sprzedane. Termin wyprowadzki poniżej :) Teraz tylko czekać na forse z kredytu Kupujących :) Niestety Ci pierwsi okazali się zbyt słabi żeby dostać bezproblemowo kredyt na taką kwotę jak chceli. Zaczynały się schody, a dla mnie to już nie była komfortowa sytuacja. Zaczynałam się stresować. Na szczęście znaleźli sie szybciutko kolejni :)

Teraz na serio zaczynam poszukiwać płytek i podłogi do salonu. Na dół pójdzie Bambus z Paradyża, a na górę wypatruję różnych różności. Dzisiaj wpadłam na Opoczno i spodobała mi się seria Aleksandria. Ciekawe jak na żywca wygląda. Trza do sklepu pojechać. No i do salonu chcemy finish parkiet kupić, żeby ominąć cyklinowanie i lakierowanie :) Nygusy z nas, a co! :D

w gębach będzie trudno odnaleźć :roll: musisz tego grilla zrobić :wink:

cieszę się, że Wam się udało sprzedać mieszkanie - pewnie z łezką w oku, co? :)

czyli musicie wyprowadzić się do końca sierpnia? kto wie, może będziemy robić to w tym samym czasie? :) to by mi się widziało, ale zanadto się nie nastawiam, żeby potem się nie stresować :roll:

a ta aleksandria to która?

finish parkiet to dobry i praktyczny pomysł, moja droga! a ile ta przyjemność kosztuje? i można samemu położyć?

Taka http://www.opoczno.com/index2.php?id=42&KolekcjaID=262 Ale czy to ładne to nie wiem, wiesz jakie jest przekłamanie kolorów w necie. Dlatego pozostaje luknięcie w sklepie. Nie wiem czy nie zdecyduję się na kupno płytek przez internet. Zobaczę jaką cene w sklepie mi zaproponują.

A finish parkiet masz tu http://www.finishparkiet.com.pl/probki.htm Kolory oczywiście mają się nijak do rzeczywistości. Byliśmy już oglądać. A to co nas interesowało to w granicach 170 zł / m2. Czy samemu da się położyć? Pewnie da, ale zdolności trzeba jakieś posiadać. U nas z tym cienko, nic prawie nie umiemy. Umiemy czyt. mąż nie umie :wink:

oczywiście, że na żywo trzeba oglądać!

czyli interesują Cię wszystkie odcienie aleksandrii? obejrzałam sobie wcześniej :) masz już wizję jak poukładać płytki? bo jak w dwóch odcieniach np., to można fajne kombinacje tworzyć :)

170 zł za sam parkiet? plus położenie - to dość drogo wychodzi - my na początku chcieliśmy drewnianą podłogę, ale ze względu na cenę w rezultacie położymy panele - póki co zdecydowaliśmy się na paradora do salonu (100 zł/m2) i krono do sypialni (40 zł/m2) - jak już faktycznie kupimy to się będę chwalić :)

Ola, ale chyba Krzysiek umie gwoździk przybić i śrubkę przykręcić? :wink: czy to już więcej niż prawie nic? :)

Jasia, coś tam podłubać umie, ale czasami mam lęki czy z tego dłubania jakaś katastrofa nie wyjdzie :)

A Aleksandrię to chciałam dwa kolory, beż i krem. Brązu nie kce, bo na dole mam Bambusa beż - brąz. Jakoś nie mam zmysłu wybierania w sklepach kafelkowych :-? Tyle tego jest i nic mi się nie widzi, nawet te płytki za 150 zł / m2 :-? Właśnie kombinuję górną łazienkę w PRO 100. Jak już nadziergam to pokaże Ci :) Coś tam z tego chyba będzie.

Jasia, coś tam podłubać umie, ale czasami mam lęki czy z tego dłubania jakaś katastrofa nie wyjdzie :)

hihi :)

to nie zapomnij domu ubezpieczyć :wink:

Jakoś nie mam zmysłu wybierania w sklepach kafelkowych :-? Tyle tego jest i nic mi się nie widzi, nawet te płytki za 150 zł / m2 :-?

też mi to niesporo idzie :roll: - jakoś nic mnie jeszcze nie powaliło na kolana...

Właśnie kombinuję górną łazienkę w PRO 100. Jak już nadziergam to pokaże Ci :) Coś tam z tego chyba będzie.

ooo, fajnie! lubię wizualizacje! :)