agakz 21.04.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Kolejny Stat - inspiracja http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,78584869,78584869.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 22.04.2008 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 hej ..możecie mnie uświadomić w sprawie kompostownika a co chcesz wiedzieć? ja tylko zakładam, że wszystkie odpadki organiczne z kuchni i trawę oraz chwasty z ogrodu będę wyrzucać na kompost - mój Sebastian lepiej się na tym zna i liczę, że będzie wiedział co robić, żeby to działało na forum był taki wątek http://forum.muratordom.pl/kompostownik,t73264.htm?highlight=gleby%20piaszczyste - ale może są i inne, bo tu nie drążyłam tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 22.04.2008 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Agakz, czytałaś instrukcję obsługi tego kompostownika? możesz się podzielić? fotoforum na gazecie też co jakiś czas odwiedzam - widziałam już ten wątek i fakt - ta kuchnia oprócz innych zalet naprawdę ma potencjał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 22.04.2008 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Jasia, instrukcja obsługi kompostownika była obrazkowa i dotyczyła tylko jego złożenia z kawałków . Co do niego wrzucać wyczytałam na forum, w dziale ogrodniczym. W skrócie: Na kompost nadają się: • skoszona trawa • wyrwane chwasty (bez nasion) • opadłe liście • rozdrobnione gałęzie • popiół z kominka i grilla • obierki warzyw i owoców (ale nie z cytrusów) • opadłe owoce • muł i glony z oczka wodnego • podarta tektura i papier (ale nie kolorowe czasopisma) • fusy z kawy i herbaty • skorupki jajek • odchody zwierzęce Nie należy kompostować: • materiałów nieorganicznych (plastiku, szkła, metalu) • liści porażonych przez choroby (np. kasztanowca ze szrotówkiem) • solonych i tłustych odpadów kuchennych (sól i tłuszcz spowalniają rozkład) • owoców cytrusowych i skórek po nich • kłączy perzu • resztek gotowanych potraw (ściągają szczury) I jeszcze sobie nabyłam taki preparat przyspieszający kompostowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 22.04.2008 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 no to się nie wysilili myślałam, że dadzą jakieś wskazówki i dobre rady dzięki za listę zwłaszcza za tą na nie a o przyspieszaczu też już wyczytałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 22.04.2008 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Jasia, te parapety to masz rzeczywiście takie bardziej czerwone , ja teraz mam takie w domku. Ja jeszcze dziury w ziemi za dobrze nie mam wykopanej a już się stresuję doborem kolorów, żeby się wszystko kupy trzymało, te drzwi, okna, dachówki itd Jaki kolor ma ta dolna płytka- szary czy beż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 22.04.2008 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 cóż, kobiety tak mają, że najbardziej interesuje je wnętrze i uważam, że dobrze - przemyślenie wszystkiego, określenie własnych zamiarów i chęci, odkrycie co jest w sklepach, potem skonfrontowanie chęci i możliwości a następnie milion innych jeszcze czynności i w końcu wybór - to zajmuje wiele wiele czasu warto się więc wcześniej nad pewnymi sprawami zastanowić a kolory to mniej-więcej mamy wybrane a decydować będę jak już mus będzie ta dolna płytka jest szara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 24.04.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Jasia, idziesz jak burza. Jak słowo daję. Gdzie mi do Ciebie Ale cieszę się, że ci się wszystko tak ładnie uklada. U nas jak wszystko dobrze pójdzie to ruszamy na początku maja, a jak źle to nie wiem kiedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 24.04.2008 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 nooo gdyby tylko nowa kasa już była to by się dopiero działo! i nie porównuj - każda budowa jest inna i nie tempo jest najważniejsze, moja droga poza tym, jak pójdzie dobrze, to w maju czyli za chwilę ruszacie przecież! a jak pójdzie źle to w połowie maja przecież! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 25.04.2008 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Jasia - no doprawdy...... wystarczy , że człowiek ma obsuwy na swojej budowie i na czas do Ciebie nie doleci i kicha - bo "dyskusja wrze a człowiek w ty-le" I meble i kompostownik mnie ominęły.........a może taki "otwrty" kompostownik i ja sobie zafunduję ....tak w miejscu gdzie piaskownicę miałam dać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 30.04.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Jasiu co słychać? jak postępy? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 05.05.2008 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Jasia - no doprawdy...... wystarczy , że człowiek ma obsuwy na swojej budowie i na czas do Ciebie nie doleci i kicha - bo "dyskusja wrze a człowiek w ty-le" I meble i kompostownik mnie ominęły.........a może taki "otwrty" kompostownik i ja sobie zafunduję ....tak w miejscu gdzie piaskownicę miałam dać . jakie tam obsuwy - gnasz do przodu aż się kurzy i to jest najważniejsze!!! piaskownica też ważna, nie rezygnuj z niej! a kompostownik zrób w jakimś kącie, najlepiej po stronie sąsiadki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 05.05.2008 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Jasiu co słychać? jak postępy? pozdrawiam a wyjechana byłam rodzinnie postępy zaraz przedstawię w dzienniku a potem znowu na trochę znikam - póki co pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 05.05.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Jasia, to tak w przelocie, zanim znowu znikniesz, napisz mi proszę kogo w Pniu pytać o okna? Dziurki pod ławy mi dziś chłopaki kopią, a tu już trzeba mysleć o oknach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 05.05.2008 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Jasiu Ty to ale robisz zbliżenia . A parapety wyszły bardzo ładnie, też mi się takie płytkowe marzą.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 05.05.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 I powiem Ci skarbie ... jak Boguś ..... "co Ty wiesz o .... wpadkach"? Kochana - pięknie u Ciebie, żadnych wpadek nie zauważyłam. Kaloryferki też takie będę miała - szczególnie ten wysoki przy drzwiach balkonowych. I parapeciki już masz- czyli pelargonie już w tym roku będą ??? Pozdrowionka.........a jak elektryk ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 05.05.2008 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Jasia, to tak w przelocie, zanim znowu znikniesz, napisz mi proszę kogo w Pniu pytać o okna? Dziurki pod ławy mi dziś chłopaki kopią, a tu już trzeba mysleć o oknach... oczywiście, że trzeba myśleć, bo na pewno będziecie długo się zastanawiać gdy już zdecydowałam się na szprosy zewnętrzne to wybór był dość prosty - niewielu wtedy robiło je z PCV - dlatego firma Słowińscy - póki co uważam, że okna robią dobre, ale dużo się okaże po paru latach, zwłaszcza w kwestii szprosów mieliśmy też na oku firmę Kusik, widać, że facet zna się na rzeczy i jest rzetelny myślę, że i tak nie ominie Cię okienna wycieczka objazdowa :wink:powodzenia więc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 05.05.2008 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Jasiu Ty to ale robisz zbliżenia . A parapety wyszły bardzo ładnie, też mi się takie płytkowe marzą.... zbliżenia roślinne masz na myśli? parapety kosztowały 6,26 zł sztuka, więc myślę, że to takie marzenie w granicach rozsądku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 05.05.2008 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 I powiem Ci skarbie ... jak Boguś ..... "co Ty wiesz o .... wpadkach"? Kochana - pięknie u Ciebie, żadnych wpadek nie zauważyłam. Kaloryferki też takie będę miała - szczególnie ten wysoki przy drzwiach balkonowych. I parapeciki już masz- czyli pelargonie już w tym roku będą ??? Pozdrowionka.........a jak elektryk ? hihi, jak chcesz to mogę powymieniać parę innych wpadek, ale faktycznie z Twoimi przypadkami nie mogą się niestety (dla Ciebie ) równać nie wiem, czy mnie będzie w tym roku na pelargonie stać ale zobaczy się a elektryk, dziękuję, wręcz wyśmienicie na naszej rodzinnej wycieczce był nie do zdarcia http://images34.fotosik.pl/242/ac117a51a2c239e4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 06.05.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 achhhhhhhh super jest ten gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts