Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Tygodnik Jednak Budowy - Cybulkowy D O M

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jasieńko, zagazowali Ci bez podpiętej kuchenki? ( no chyba że na gaz nie planowałaś :oops: )

zagazowali, bo mówili, że jeden odbiornik gazu póki co wystarczy - umowę z gazownią podpisałam jednak tylko na piec - potem będę musiała podpisać na kuchenkę, ale to tylko formalność :)

kuchenkę na gaz planowałam (Seb chciał koniecznie), mam nawet osobną rurę na zewnątrz budynku :)

Hej Jasia!

Bywam tu co jakis czas i "podczytuje" bo...podoba mi sie u was :lol: . Dzisiaj postanowilam sie ujawnic jako ze bedziemy miec takie same drzwi, :) , tzn tez biale i dokladnie takie same frezy, tyle ze robi nam stolarz. Tez myslelismy o fiordach, ale stanelo na stolarzu, m.in. dlatego ze w tym samym stylu i kolorze chce miec lamane drzwi do garderoby, listwy przypodlogowe, cos w stylu portali na drzwi i takie tam.

Pozdrawiam :wink:

Lidex! Ależ witam Cię serdecznie! :D

rzuciłam okiem i widzę, że Wasz dom będzie w innym stylu, ale myślę, że "nasze" drzwi będą się w nim dobrze prezentować :D

w jakim stylu planujesz go wykończyć wewnętrznie? :wink:

ile zapłacicie za drzwi u stolarza? zastanawiałam się na tym, ale mi wyszło, że u stolarza będzie drożej i przede wszystkim oni mają zawsze problem z malowaniem drewna na biało :roll:

rozumiem, że listwy będą też białe?

a te portale na drzwi to też mi chodziły po głowie, ale nas na to nie stać :roll: - żałuję, że do fiordów jest tylko prosta ościeżnica, ale pol-skone nie daje innych opcji :-?

pozdrawiam Cię serdecznie i życzę duuużo powodzenia! :D

No hej:)

Za drzwi płacimy tyle samo co w PolSkone :). Mam nadzieje ze efekt bedzie zadowalajacy. Piszac o portalach nie mialam na mysli takiego fiki miki na gorze opaski tylko wlasnie szerokie opaski na przejsciach z pomieszczenia do pomieszczenia bez drzwi :roll: . No i kolor bedzie mi sie zgadzal z listwami - tak, beda biale.

Moje wnetrza....maja byc "cieple i domowe", styl kolonialno-eklektyczno-nowoczesny :o . Podobaja mi sie wnetrza nowoczesne, ale na duuuuzych przestrzeniach. I do tego trzeba miec kupe kasy, bo kazdy mniej szlachetny material bardzo zgrzyta. No i mieszkac sie w czyms takim chyba nie bardzo da, tym bardziej z dzieciakami. Ale w katalogach lubie ogladac. A u mnie ma byc jasno, drewniano-szaro i swojsko. Juz sie muruja scianki z jasnej cegly, beda wysokie listwy przypodlogowe, debowa bielona olejowana podloga na dole a na gorze wykladziny, meble "z dusza" - przynajmniej niektore, i dwie kozy: w salonie i gabinecie. Zobaczymy jak wyjdzie, a wyjdzie niestety niepredko bo ze wzgledow finansowych plan jest raczej dlugoletni :cry: .

Pozdrawiam i zapraszam do nas:).

Zakrzewianko, postępy powolne :)

nasz wykonawca pracuje z przerwami, bo wspólnie czekamy na kasę :roll:

większość wnętrz zbytnio się nie zmieniła od czasu tynkowania - jedynie pomieszczenie gospodarcze i teraz łazienka, ale nie jest jeszcze skończona :-?

jak już będzie to oczywiście pokażę :)

sama jestem bardzo ciekawa, jakie ostatecznie będą proporcje :)

witaj Jasia :D

naszego Alabastra znalazłam na stronie "IGN Projekty" ... my dopiero zaczyanmy naszą dłuuuuuugą drogę :wink:

Na dzień dzisiejszy kolorków nie zmieniamy, tzn oprócz okien i drzwi - chciałabym ciemniejsze .... ale kto to wie co mi się umyśli za parę miesięcy ...

:roll:

Wasz domek już wygląda super! Chciałabym już być na tym etapie budowy :-?

Pozdrawiam i życzę miłego wykańczania :D

Jak się spojrzy na Twoje piękne płytki, schody... i LAMPĘ ..... to aż niewiarygodne, że panowie BeDe dali radę na przygotowanie "gruntu" pod te wszystkie "dodatki". :D

Mam nadzieję, że w dniu swoich 20 urodzin (tj. 18 sierpnia 2026 ) Twój Mateuszek (sorry - Mateusz) doceni ich (tzn. BeDe) pracę i napisze na Forum: "Mama pisała 19 lat temu w "Tygodniku" że "BeDe" budują powoli - a ja dodam, że może i tak ale za to bardzo solidnie - i teraz nie muszę wydawać na remonty 20-letniego domu. Wolę wydać te pieniądze na wczasy dla Rodziców. "

I tego Ci życzę. :D

PS. Będę śledził budowę. :o

PS 2. BeDe mi nie płacą, nie znam ich, nie jestem ich kuzynem i w ogóle. :D