Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Tygodnik Jednak Budowy - Cybulkowy D O M

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pięknista ta lampa :) Oby jak najszybciej zawisła na swoim miejscu :lol: 8)

Też bym chciała już lampy kupować... I najgorsze jest to, że masa rzeczy tego typu wciska mi się w oczy i kusi : kup mnie, kup, będę pasować świetnie do kuchni/łazienki/sypialni :roll: :roll: :roll: A tu przeciągi hulają po chałupie... dachu nadal niet...

Też bym chciała już lampy kupować... I najgorsze jest to, że masa rzeczy tego typu wciska mi się w oczy i kusi : kup mnie, kup, będę pasować świetnie do kuchni/łazienki/sypialni :roll: :roll: :roll: A tu przeciągi hulają po chałupie... dachu nadal niet...

....a ja wczoraj widziałam mebelki ...... do łazienki ...... nie miałam aparatu więc Ci zdjęć nie zrobiłam ale cud miód malina - drewniane, stylizowane na stare, z postarzanymi okuciami, z rzeźbionkami delikatnymi, zamiast komody miniaturowe wykonanie szafy babcinej.....wiesz ...z szufladą u dołu pod drzwiami - w wersji łazienkowej taka szafa chyba tylko na papier toaletowy i dezodoranty bo miała głębokości tylko gdzieś na 35 cm - ale mówię Ci cudeńko - szafka pod umywalkę kosztowała 1550 zł o reszcie zestawu nie piszę bo głowa mała - ALE EFEKT NIEZIEMSKI.

Jak się spojrzy na Twoje piękne płytki, schody... i LAMPĘ ..... to aż niewiarygodne, że panowie BeDe dali radę na przygotowanie "gruntu" pod te wszystkie "dodatki". :D

Mam nadzieję, że w dniu swoich 20 urodzin (tj. 18 sierpnia 2026 ) Twój Mateuszek (sorry - Mateusz) doceni ich (tzn. BeDe) pracę i napisze na Forum: "Mama pisała 19 lat temu w "Tygodniku" że "BeDe" budują powoli - a ja dodam, że może i tak ale za to bardzo solidnie - i teraz nie muszę wydawać na remonty 20-letniego domu. Wolę wydać te pieniądze na wczasy dla Rodziców. "

I tego Ci życzę. :D

PS. Będę śledził budowę. :o

PS 2. BeDe mi nie płacą, nie znam ich, nie jestem ich kuzynem i w ogóle. :D

Ojej, Panie Jar, to znaczy Mr.Jar cóż za wzruszające wystąpienie! :D

szczerze mówiąc ta właśnie myśl jest mym pocieszeniem po trudach drogi przebytej u boku BeDe :roll: :wink:

miło mi, że nas odwiedziłeś - następnym razem zabierz ze sobą jakiegoś Wacusia,co? :wink:

dzięki Amonite! :D

muszę Ci powiedzieć, że już od początku budowy kupuję różne elementy wyposażenia domu, które wpadną mi w oko - wiem, że nie byłabym w stanie pójść i kupić wszystkiego od razu a tak zakupy rozkładają się w czasie i są wtedy mniej zauważalnym obciążeniem finansowym :)

tak więc ja daję się czasem skusić - tym bardziej, że często bywa tak, że dana rzecz nie czeka na nas w sklepie tylko wędruje po prostu do innego domu :wink:

więc jak? zmieniasz taktykę? :wink:

Jasiu

pięknista lampa :o . I płytki - super wybór: "niebrudzące" maziaje :D

Teraz postępy i postępy - każda rzecz to wielki krok do przodu.

dzięki Zakrzewianko! :D

no właśnie - maziaje jak trza! :wink:

mam tylko nadzieję, że płytki będą ładnie wyglądały po ułożeniu bo to 30/60 - myślałam nawet w pewnym momencie, żeby ułożyć je na przemian (jedna pionowo dwie poziomo itd.), ale w rezultacie będą leżeć tradycyjnie w kratkę (czyli prostokąty :wink:)

dzień dobry? :wink:

no więc jeśli chodzi o warunki, to jak dla nas były dość korzystne (to było w marcu a że w kwestiach kredytów hipotecznych ciągle coś wrze, trudno powiedzieć jak jest teraz :-?)

składaliśmy wniosek w domu kredytowym (znajomy polecił nam znajomego :wink:) i zostaliśmy uprzedzeni, że może to potrwać nawet dwa miesiące - stwierdziliśmy, że możemy tyle poczekać - ale jak widać z dwóch miesięcy zrobiło się prawie 3,5 (jeszcze nie mamy pieniędzy na koncie)

w rezultacie - dość szybka decyzja o samym kredycie a potem mordęga czekania nie wiadomo na co :roll:

trudno mi powiedzieć, czy tak obsługują wszystkich czy tylko pośredników a co za tym idzie nas :roll:

tak czy siak warto na samym początku upewnić się o WSZYSTKICH niezbędnych dokumentach i pilnować, żeby się nie przeterminowały :-?

Oj faktycznie nie przywitałam się, przepraszam - to dlatego, że miałam okazję odwiedzić ten dziennik kiedyś - przy okazji odwiedzin u majani - mojej kochanej koleżanki ze studiów i nie tylko (trochę mnie zaraziła chęcią posiadania i budowy domu). Może faktycznie przez pośrednika coś się opóźniło, my w marcu braliśmy kredyt na działkę, wstępną decyzję dostaliśmy na działkę + budowę, z pierwszym kredytem w zasadzie nie było problemów, oby było podobnie z drugim. Pozdrawiam. Paulina

hej! :D

nie no spoko Apinko, cieszę się, że wpadłaś :D

i jeśli mogę skorzystać z pośrednictwa :wink: to bardzo proszę o pozdrowienie Majanii :) - może jeszcze kiedys zajrzy na forum?

powodzenia z kredytem (na pewno pójdzie dobrze, skoro macie już doświadczenie) i przede wszystkim powodzenia z budową! :D

pozdrowionka! 8)