Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Tygodnik Jednak Budowy - Cybulkowy D O M

Recommended Posts

a co się akryluje?

wszystkie łączenia regips-regips oraz regips-ściana (miejsca gdzie pod wpływem naprężeń może pękać) - na oczyszczone ściany przed drugim malowaniem. Akryl pokrywa się farbą - silikonu nie zamalujesz.

Ja asekuracyjnie zacznę malowania i tynkowania ozdobne od pom.gospodarczych :wink:

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jasny gwint! :-? Ja też myslałam, że masz okno w kabinie :oops: :oops: ...Dobra, dobra może nie rozwódźmy się na ten temat :roll: :wink:

Do rzeczy. Czy ta łazienka jest cała biała?, że się tak laicko zapytam. Ja bedę jedną łazienkę miała bez okna (bez skojarzeń proszę) i właśnie wymyśliłam ją sobie całą bialutką, podłoga i ściany a jako przyjemny akcent kabina z błękitnym szkłem.

Jasiu życzę miłego wypoczynku z rodziną. :D :D Jak Ty wrócisz to ja lęcę ze swoją na sielankowe ostatki

a co się akryluje?
wszystkie łączenia regips-regips oraz regips-ściana (miejsca gdzie pod wpływem naprężeń może pękać) - na oczyszczone ściany przed drugim malowaniem. Akryl pokrywa się farbą - silikonu nie zamalujesz.

Ja asekuracyjnie zacznę malowania i tynkowania ozdobne od pom.gospodarczych :wink:

dzięki za oświecenie :)

dowiedziałam się, że robili to, ufff :)

też będziemy ćwiczyć techniki malarskie w spiżarce a potem zdobyte doświadczenie wykorzystywać w pokoju :wink:

a te tynki ozdobne naprawdę będziesz sama robić? :o

Jasny gwint! :-? Ja też myslałam, że masz okno w kabinie :oops: :oops: ...Dobra, dobra może nie rozwódźmy się na ten temat :roll: :wink:

Do rzeczy. Czy ta łazienka jest cała biała?, że się tak laicko zapytam. Ja bedę jedną łazienkę miała bez okna (bez skojarzeń proszę) i właśnie wymyśliłam ją sobie całą bialutką, podłoga i ściany a jako przyjemny akcent kabina z błękitnym szkłem.

Jasiu życzę miłego wypoczynku z rodziną. :D :D Jak Ty wrócisz to ja lęcę ze swoją na sielankowe ostatki

:D :D

łazienka ma białe płytki na ścianach i brązowe na podłodze - poza tym ściany bez płytek będą pomalowane na kolor zbliżony do podłogi, bądź o ton jaśniejszy - do tego biała szafka z umywalką, biały kibelek, białe półki i lustro w białej ramie :D

łazienki całe w bieli też mi się bardzo podobają - zarówno te nowoczesne jak i klasyczne :)

i dzięki za życzenia oraz nawzajem! :D

Jakie postępy u Ciebie... super :D

Widzę, że mamy podobne upodobania kolorystyczne w kwestii łazienki oraz podłóg gresowych... Powiedz mi co to za białe płytki w łazience bo nie znalazłam w dzienniku nazwy, czy mają fakturę, bo chyba widziałam paseczki???

I drugie pytanie w sprawie gresu Nord Ceram. Czy kupowałaś I czy II gatunek i za jaką cenę? W Warszawie widziałam format 30x30 za 109 zł, a 30x60 za 146. Natomiast II gatunek można kupić dużo taniej tylko czy warto...

hej Renka :D

białe płytki to casablanca, nawet nie wiem jaki producent, kupiłam w leroy-merlin - mają paseczki, na przemian grube i cienkie - były dość tanie, jakieś 36 zł/ m2 :)

chcesz łazienkę białą czy biało brązową? :)

za hedera cotto 30/60 zapłaciłam 70 zł/m2, sprawdzałam w sklepie zanim kupiłam i była notatka, że to gatunek pierwszy, ale wykonawca zgłaszał, że niektóre płytki są nierówne - miałam dwie partie, więc właściwie nie wiem czy przypadkiem nie wcisnęli mi drugiego gatunku? :roll:

płytek zabrakło i dziś Sebastian będzie jechał po nie znów, sprawdzi więc raz jeszcze :)

Dużo radości i słońca i uśmiechów na twarzach i słodkości i miłości - z okazji tych 2 rocznic.

A kalendarzem idąc dalej - to jak się miewa montaż drzwi wewnętrznych ?

(poczytam w nocy, bo jadę na budowę dziś nieco spóźniona - u mnie kładą się płytki w kuchni i trwa malowanie; ja kładę struktury)

jaki tam matoł, zalatana jesteś, ot co :lol:

białe listwy już mam, więc jak zostaną zamontowane to będziesz mogła sobie zdjęcie wydrukować i się zastanawiać na okrągło, hihi :D

a do wiatrołapu już się czaję na, oczywiście białą, szafę pax z ikei, ale nie wiem, czy mi na nią wystarczy pieniądzów :wink:

a swoją drogą jasny dąb też ładny :)

w tym wątku o przedpokojach są takie ładne:

http://forum.muratordom.pl/szafka-na-buty-i-wieszak-w-wiatrolapie-spedza-mi-sen,t138384.htm

ale ja będę mieć orzechowe drzwi zewnętrzne i to zepsuje efekt :(

Białego Paxa zrobiłam rodzicom w przedpokoju, który ma kolor ścian cytat z mojego taty "jak w czołgu" :D

ale piękne! dzięki za wątek! :D

po 1 - orzechowe drzwi zewnętrzne wcale nie muszą zepsuć efektu - biały będzie pasować na pewno - właściwie musi, bo przecież ja właśnie takie będę miała :D

albo po 2 - możesz zrobić orzechowe drzwi na zewnątrz a białe wewnątrz, tak jak Twoje okna zresztą :D