YreQ 07.08.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 a co się akryluje? wszystkie łączenia regips-regips oraz regips-ściana (miejsca gdzie pod wpływem naprężeń może pękać) - na oczyszczone ściany przed drugim malowaniem. Akryl pokrywa się farbą - silikonu nie zamalujesz. Ja asekuracyjnie zacznę malowania i tynkowania ozdobne od pom.gospodarczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 07.08.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Jasny gwint! Ja też myslałam, że masz okno w kabinie ...Dobra, dobra może nie rozwódźmy się na ten temat Do rzeczy. Czy ta łazienka jest cała biała?, że się tak laicko zapytam. Ja bedę jedną łazienkę miała bez okna (bez skojarzeń proszę) i właśnie wymyśliłam ją sobie całą bialutką, podłoga i ściany a jako przyjemny akcent kabina z błękitnym szkłem. Jasiu życzę miłego wypoczynku z rodziną. Jak Ty wrócisz to ja lęcę ze swoją na sielankowe ostatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 08.08.2008 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 a co się akryluje?wszystkie łączenia regips-regips oraz regips-ściana (miejsca gdzie pod wpływem naprężeń może pękać) - na oczyszczone ściany przed drugim malowaniem. Akryl pokrywa się farbą - silikonu nie zamalujesz. Ja asekuracyjnie zacznę malowania i tynkowania ozdobne od pom.gospodarczych dzięki za oświecenie dowiedziałam się, że robili to, ufff też będziemy ćwiczyć techniki malarskie w spiżarce a potem zdobyte doświadczenie wykorzystywać w pokoju a te tynki ozdobne naprawdę będziesz sama robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 08.08.2008 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Jasny gwint! Ja też myslałam, że masz okno w kabinie ...Dobra, dobra może nie rozwódźmy się na ten temat Do rzeczy. Czy ta łazienka jest cała biała?, że się tak laicko zapytam. Ja bedę jedną łazienkę miała bez okna (bez skojarzeń proszę) i właśnie wymyśliłam ją sobie całą bialutką, podłoga i ściany a jako przyjemny akcent kabina z błękitnym szkłem. Jasiu życzę miłego wypoczynku z rodziną. Jak Ty wrócisz to ja lęcę ze swoją na sielankowe ostatki :D łazienka ma białe płytki na ścianach i brązowe na podłodze - poza tym ściany bez płytek będą pomalowane na kolor zbliżony do podłogi, bądź o ton jaśniejszy - do tego biała szafka z umywalką, biały kibelek, białe półki i lustro w białej ramie łazienki całe w bieli też mi się bardzo podobają - zarówno te nowoczesne jak i klasyczne i dzięki za życzenia oraz nawzajem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 13.08.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Jakie postępy u Ciebie... super Widzę, że mamy podobne upodobania kolorystyczne w kwestii łazienki oraz podłóg gresowych... Powiedz mi co to za białe płytki w łazience bo nie znalazłam w dzienniku nazwy, czy mają fakturę, bo chyba widziałam paseczki??? I drugie pytanie w sprawie gresu Nord Ceram. Czy kupowałaś I czy II gatunek i za jaką cenę? W Warszawie widziałam format 30x30 za 109 zł, a 30x60 za 146. Natomiast II gatunek można kupić dużo taniej tylko czy warto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 18.08.2008 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 hej Renka białe płytki to casablanca, nawet nie wiem jaki producent, kupiłam w leroy-merlin - mają paseczki, na przemian grube i cienkie - były dość tanie, jakieś 36 zł/ m2 chcesz łazienkę białą czy biało brązową? za hedera cotto 30/60 zapłaciłam 70 zł/m2, sprawdzałam w sklepie zanim kupiłam i była notatka, że to gatunek pierwszy, ale wykonawca zgłaszał, że niektóre płytki są nierówne - miałam dwie partie, więc właściwie nie wiem czy przypadkiem nie wcisnęli mi drugiego gatunku? płytek zabrakło i dziś Sebastian będzie jechał po nie znów, sprawdzi więc raz jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 18.08.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Cześć Jasia. Szybko, szybko, zanim mnie znowu rozłączy ... O te płytki na parapety zewnętrzne chciałam zapytać. Jaką mają długość? Bo ja bardzo długich potrzebuję i nigdzie nie mogę dostać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 19.08.2008 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 hej K74! te płytki to korziulius 24 cm - z tego co pamiętam mieli jeszcze 30 cm, ale dłuższych już chyba nie i nie mów, że w centrum klinkieru w Baranowie nie mieli takich parapetów, jak potrzebujesz?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 19.08.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Dużo radości i słońca i uśmiechów na twarzach i słodkości i miłości - z okazji tych 2 rocznic. A kalendarzem idąc dalej - to jak się miewa montaż drzwi wewnętrznych ? (poczytam w nocy, bo jadę na budowę dziś nieco spóźniona - u mnie kładą się płytki w kuchni i trwa malowanie; ja kładę struktury) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 19.08.2008 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 wiem, wiem, pracuś z Ciebie niesamowity! podziwiam Cię niezmiennie dzięki YreQ za miłe życzenia! montaż drzwi wewnętrznych w toku - inszpekcja popołudniu - mam nadzieję, że bez niespodzianek, chyba, że miłe będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 20.08.2008 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 bombastic fantastic!!! superowe drzwi! Czekam na klamki bo tak się właśnie zastanawiam jakie dobrać, może mnie zainspirujesz? Nasze drzwi "się robią".Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 20.08.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 20.08.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 bardzo mi się podobają - moż dlatego, że teraz mam białe i ciut podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 21.08.2008 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 dzięki Dziewczyny, cieszę się, że Wam też się moje drzwi podobają :D Lidex, klamki będą jakieś takie : http://www.sparta.com.pl/photo/product_info/3/5/e/1_35e6d26fddf1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 21.08.2008 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 ale jestem matoł, nie zauważyłam że od wczoraj można podziwiać Twoje drzwi śliczne są i znów mam dylemat, bo już sądziłam, że chcę w kolorze jasnego dębu, a teraz znów mnie kusi na białe i oczywiście białe proste listwy. I białe meble do przedpokoju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 21.08.2008 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 jaki tam matoł, zalatana jesteś, ot co białe listwy już mam, więc jak zostaną zamontowane to będziesz mogła sobie zdjęcie wydrukować i się zastanawiać na okrągło, hihi a do wiatrołapu już się czaję na, oczywiście białą, szafę pax z ikei, ale nie wiem, czy mi na nią wystarczy pieniądzów a swoją drogą jasny dąb też ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 21.08.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 w tym wątku o przedpokojach są takie ładne: http://forum.muratordom.pl/szafka-na-buty-i-wieszak-w-wiatrolapie-spedza-mi-sen,t138384.htm ale ja będę mieć orzechowe drzwi zewnętrzne i to zepsuje efekt Białego Paxa zrobiłam rodzicom w przedpokoju, który ma kolor ścian cytat z mojego taty "jak w czołgu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 21.08.2008 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 ale piękne! dzięki za wątek! po 1 - orzechowe drzwi zewnętrzne wcale nie muszą zepsuć efektu - biały będzie pasować na pewno - właściwie musi, bo przecież ja właśnie takie będę miała albo po 2 - możesz zrobić orzechowe drzwi na zewnątrz a białe wewnątrz, tak jak Twoje okna zresztą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 21.08.2008 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 ale jak sobie walnę orzechowe wejściowe pod kolor okien ("drzewniane" więc chyba odpada żeby od środka były białe, a na drugim końcu przedpokoju dębowe, to białe mebelki już nie bardzo, prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 22.08.2008 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 wydaje mi się, że drewniane drzwi też można zrobić w dwóch kolorach, ale to trzeba ze stolarzem pogadać no przy orzechowych i dębowych drzwiach to już nie ten sam efekt, ale chyba by uszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts