Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Tygodnik Jednak Budowy - Cybulkowy D O M

Recommended Posts

Ola i Krzysiek i Córcia - witam Was oficjalnie na stronach tygodnikowych komentarzy! :p

Dziękuję raz jeszcze za otuchę i życzę duuużo przyjemności w budowaniu!

Pozdrowionka! :D

Pan od ciasteczek! a może zaproponuj, że sam rurę położysz to będzie szybciej? Słyszałam, że jak samemu zrobi się przyłącze (przez własnych specjalistów lub firmę, którą wskaże gazownia) to z terminem nie ma problemu.

i nie mogę się powstrzymać: a to drewno to skąd masz? i jakie? może możesz polecić jakieś ciekawe źródło?

Pozdrowionka! :D

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

i nie mogę się powstrzymać: a to drewno to skąd masz? i jakie? może możesz polecić jakieś ciekawe źródło?

Żródłem był las w okolicach Czerniejewa.

Sąsiad zadzwonił, umówił się z leśniczym i załadowaliśmy samodzielnie 10m brzozy i olchy na dwie traktorowe przyczepy.

Cena - chyba niecałe 70zł za metr, nie pamiętam.

W każdym razie lepiej palić drewnem sezonowanym pół roku niż zupełnie świeżym.

W każdym razie lepiej palić drewnem sezonowanym pół roku niż zupełnie świeżym.

wiem, wiem - mój Mąż jest leśnikiem z wykształcenia... :D

ale dzięki za info! Sebastian już nie pracuje w Lasach (wcześniej pracował w okolicach Wrocławia) - szukamy jakiegoś dobrego źródła bliżej Poznania i dlatego pytam; póki co kupiliśmy drewno w okolicach, gdzie teraz pracuje, ale to 100 km stąd...

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
Wiesz Jasiu? podziwiam cie :D

ooo, jesteś? to miło!

też się podziwiam... :-?

Faktycznie tego Be trzeba by kopnąć w de...

cholipka, jakbym się o to pokusiła, to Be co najmniej do księżyca by doleciał...

niestety okoliczności finansowo-rynkowe zmuszają mnie do zaniechania kopania... :-?

• 2 weeks później...
obserwuję Twoje wysiłki już od jakiegoś czasu. Ale chyba warto - domek będzie przepiękny! Też zastanawialiśmy się nad tym projektem i teraz jestem ciekawa jak w rzeczywistości wypadną wnętrza.

ooo, nowi Goście! :D Witamy serdecznie! :D

też się cały czas pocieszam, że na końcu będę zadowolona - póki co Be buduje dobrze a to bardzo ważne :)

też już bym chciała widzieć jak zmieniają się wnętrza (wiadomo - kobiece podejście :wink:), ale teraz bardziej myślę o dachu - musieliśmy zmienić lukarny i mam nadzieję, że dom nie straci przez to swojego charakteru :-?

a Wy? jaki projekt wybraliście? budujecie już? gdzie macie działkę?

8) pozdrawiam słonecznie 8) !

Witaj fajna kobieto z Be panem.... :D

Łączą nas............chyba nie francuskie filmy i zgaga, ale:

1. Wrocław - ubóstwiam to miasto...często tam zaglądasz więc może też :roll:

2. pan Be..... jesteś pewna, że nie A ? :o - czytając miałam wrażenie, że jak nie robił u ciebie, to był u mnie i odwrotnie... :wink: ale dooglądawszy zdjęć trochę... stwierdziłam, że chyba nie, bo mój be ale A spierdzielił mi robotę a u ciebie ładnie...

3. Strop - też tego słowa nie lubię .... a jego wykonanie wpiszę w kanon historyczny..."najdłuższe wojny europy"

4. Naiwność - omyłkowo pojmowaną jako wiarę w to, że mówią prawdę i będą robić jak mówią....

5. Poczucie humoru bez względu na wszystko. :D :D :D

Dlatgo moja droga............. zaglądać będę do dziennika ciągle, bo MISIE lubię i MISIE podoba :lol: i ..... mam kilka dzienników na forum, które dobrze się czyta i Twój do nich już zaliczam.

Zatem do miłego.....

Pozdrawiam

Jasiu

budujemy, budujemy... pod Poznaniem, w Zakrzewie. W zeszłym tygodniu weszli cieśle. Dom parterowy, więc na etapie stanu surowego bardzo dużo: murarki, stropów, ciesielki, dachu... Też się pocieszam, że warto :D . Parterowy to było nasze marzenie...

Faktycznie katastrofa była jedna: zmowa hurtownia - cieśla - tartak, która zaskutkowała cenami x 2 za folię oraz akcesoria ciesielskie, a także próbą wciśnięcia nam odpadów z robienia zapałek jako drewna konsrukcyjnego. Ale cóż, od początku byłam przekonana, że gdzieś to myto musimy zapłacić.

Trzymam kciuki. Wyjaśnij proszę, w jaki sposób chcecie zmienić lukarny

Pozdrawiam serdecznie

Witaj fajna kobieto z Be panem.... :D

Łączą nas............chyba nie francuskie filmy i zgaga, ale:

1. Wrocław - ubóstwiam to miasto...często tam zaglądasz więc może też :roll:

2. pan Be..... jesteś pewna, że nie A ? :o - czytając miałam wrażenie, że jak nie robił u ciebie, to był u mnie i odwrotnie... :wink: ale dooglądawszy zdjęć trochę... stwierdziłam, że chyba nie, bo mój be ale A spierdzielił mi robotę a u ciebie ładnie...

3. Strop - też tego słowa nie lubię .... a jego wykonanie wpiszę w kanon historyczny..."najdłuższe wojny europy"

4. Naiwność - omyłkowo pojmowaną jako wiarę w to, że mówią prawdę i będą robić jak mówią....

5. Poczucie humoru bez względu na wszystko. :D :D :D

Dlatgo moja droga............. zaglądać będę do dziennika ciągle, bo MISIE lubię i MISIE podoba :lol: i ..... mam kilka dzienników na forum, które dobrze się czyta i Twój do nich już zaliczam.

Zatem do miłego.....

Pozdrawiam

YreQ! Witam Cię serdecznie :D!

zaczęłam czytać o Twoich perypetiach budowlanych, ale nadal jestem w retrospekcji... - przeczytałam już jednak dość, żeby złapać się wielokroć za głowę! Matko jedyna! Koszmar! Że też tacy ludzie nie mają piętna wypalonego na czole... :-?

ale doczytalam też, że macie już nową ekipę i nowego kierownika i że w tej kwestii już lepiej się wiedzie - miejmy nadzieję (wciąż :) ), że już z budowaniem nie będzie TAKICH jazd! bo jakieś pewnie muszą być... :wink:

a teraz:

1. Wrocław bardzo lubię, choć ciągle mam za mało czasu, żeby się go nazwiedzać wystarczająco... :roll:

2. widzisz - okazuje się, że TYCH panów to cały alfabet jest... :wink:

3. dobre! kto by pomyślał, że tu Historia się tworzy...

4. z tego jeszcze się chyba nie wyleczyłam... :) - natura kobieca? :wink:

5. przecież życie jest... śmieszne!

bardzo się cieszę, że będziesz do nas zaglądać i że MISIE CISIE podoba i że Ci się dobrze czyta i że do miłego i że... W OGÓLE :D !

więc: zapraszam bardzo :D !

Jasiu

budujemy, budujemy... pod Poznaniem, w Zakrzewie. W zeszłym tygodniu weszli cieśle. Dom parterowy, więc na etapie stanu surowego bardzo dużo: murarki, stropów, ciesielki, dachu... Też się pocieszam, że warto :D . Parterowy to było nasze marzenie...

Faktycznie katastrofa była jedna: zmowa hurtownia - cieśla - tartak, która zaskutkowała cenami x 2 za folię oraz akcesoria ciesielskie, a także próbą wciśnięcia nam odpadów z robienia zapałek jako drewna konsrukcyjnego. Ale cóż, od początku byłam przekonana, że gdzieś to myto musimy zapłacić.

Trzymam kciuki. Wyjaśnij proszę, w jaki sposób chcecie zmienić lukarny

Pozdrawiam serdecznie

ok, budujecie - a pokażecie? :D

parterowy znaczy wygodny - obecnie mieszkam w szeregowcu i mam cztery poziomy do tzw. obskoczenia - masakra :-? - dlatego cieszę się, że tu tylko dwa będą... :)

z tym mytem to okazuje się, że na każdym etapie trzeba płacić, cholipka :roll:!

a nad tymi lukarnami długo się biedziliśmy - w końcu zadecydowaliśmy, że ma być coś w tym stylu: http://images28.fotosik.pl/57/b55a76a8e09ecab0.jpg

zobaczymy, jak to faktycznie będzie... :)