Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Tygodnik Jednak Budowy - Cybulkowy D O M

Recommended Posts

spoko YreQ, tak jednorazowo to nie będzie :)

wczoraj przewieźliśmy większe klamotki teraz trzeba je wypakować a że sypialnie nie gotowe to jeszcze trochę nam zejdzie, poza tym jest jeszcze wiele mniejszych klamotków i większość ciuchów do przewiezienia - a pierwsza noc pewnie w następny łikend :D

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj,

Właśnie szukałam coś na temat białych drzwi i natknęłam się na Twój dziennik, a w nim drzwi nad którymi się zastanawiałam. I po obejrzeniu Twoich drzwi już podjęłam decyzję. Jeśli chodzi o kuchnię to też kupuję z ikei i też o takiej myślałam. Pięknie wygląda na tle tej oliwkowej ściany. Ja zdecydowałam się na biały kolor ścian. Zobaczymy. Obecnie mamy meble kuchenne ikeowskie też białe i jestem zadowolona. Po pierwsze-nie muszę czekać i po drugie stosunkowo nie są drogie, a styl szwedzki bardzo mi odpowiada. Nie ważne, że to ikea, a nie jakieś tam meble z salonu. Jak zrobiłam wycenę w salonie HTH-chyba duńska firma-za kuchnię ze sprzętem musiałabym wydać ok. 50 tyś. Zrezygnowałam. Nie jestem wybredna pod pewnym względem , a raczej praktycznie podchodzę do spraw.

Miałam dylemat co do koloru drzwi, bo podobnie jak Ty mam ciemne okna, jasny dąb (ale brązowe) zaś drzwi zawsze mi się podobały białe. Obecnie jak przeglądam dzienniki to wszyscy montują drzwi pod kolor okien ciemne, albo jeśli mają okna białe to i tak drzwi mają ciemne. Och jak dobrze, że natknęłam się na Twój dziennik!!! Wiele wątpliwości już mam rozwianych. Ale mam pytanie dotyczące drzwi. A mianowicie, jakie masz wypełnienie, bo Pol-skone oferuje trzy typy: plaster miodu, płyta wiórowa otworowana i płyta wiórowa pełna? Czy podcięcie w drzwiach masz większe niż standardowe?

Już od dziś będę śledzić Twój dziennik i zapisałam sobie w "ulubione". Pozdrawiam :p

Jasia - jestem zachwycona, piekny, przytulny dom - twoja kuchnia jest przesliczna, jeszcze nie urzadzona, ale wiem, ze bedzie bardzo rodzinnie i cieplo...

Czekam na wiecej zdjec, mam nadzieje, ze raczki Ci nie odpadna od przenoszenia tych wszystkich pudel ;)

p.s. fajne zdjecia detali - lubie takie :oops:

Witaj,

Właśnie szukałam coś na temat białych drzwi i natknęłam się na Twój dziennik, a w nim drzwi nad którymi się zastanawiałam. I po obejrzeniu Twoich drzwi już podjęłam decyzję. Jeśli chodzi o kuchnię to też kupuję z ikei i też o takiej myślałam. Pięknie wygląda na tle tej oliwkowej ściany. Ja zdecydowałam się na biały kolor ścian. Zobaczymy. Obecnie mamy meble kuchenne ikeowskie też białe i jestem zadowolona. Po pierwsze-nie muszę czekać i po drugie stosunkowo nie są drogie, a styl szwedzki bardzo mi odpowiada. Nie ważne, że to ikea, a nie jakieś tam meble z salonu. Jak zrobiłam wycenę w salonie HTH-chyba duńska firma-za kuchnię ze sprzętem musiałabym wydać ok. 50 tyś. Zrezygnowałam. Nie jestem wybredna pod pewnym względem , a raczej praktycznie podchodzę do spraw.

Miałam dylemat co do koloru drzwi, bo podobnie jak Ty mam ciemne okna, jasny dąb (ale brązowe) zaś drzwi zawsze mi się podobały białe. Obecnie jak przeglądam dzienniki to wszyscy montują drzwi pod kolor okien ciemne, albo jeśli mają okna białe to i tak drzwi mają ciemne. Och jak dobrze, że natknęłam się na Twój dziennik!!! Wiele wątpliwości już mam rozwianych. Ale mam pytanie dotyczące drzwi. A mianowicie, jakie masz wypełnienie, bo Pol-skone oferuje trzy typy: plaster miodu, płyta wiórowa otworowana i płyta wiórowa pełna? Czy podcięcie w drzwiach masz większe niż standardowe?

Już od dziś będę śledzić Twój dziennik i zapisałam sobie w "ulubione". Pozdrawiam :p

Witaj Lanetagf! :D

cieszę się, że mogłam Ci pomóc :wink:

niebawem zacznę na codzień użytkować drzwi, więc będę mogła więcej na ich temat powiedzieć, ale już teraz wiem, że wybór był słuszny - za tą cenę nie ma ładniejszych białych drzwi :)

szpary są standardowe - pewnie zwróciłaś uwagę na te na piętrze, tam nie ma jeszcze podłóg dlatego takie wrażenie :)

a wypełnienie drzwi to płyta wiórowa otworowana

kuchnia ikea to jak dla mnie najsensowniejsze rozwiązanie za sensowną cenę - powiem Ci nawet, że żadna kuchnia za 50 tys. nie podoba mi się tak jak moja :oops: :D

pozdrawiam Cię serdecznie i zapraszam nieustannie! :D

Jasia - jestem zachwycona, piekny, przytulny dom - twoja kuchnia jest przesliczna, jeszcze nie urzadzona, ale wiem, ze bedzie bardzo rodzinnie i cieplo...

Czekam na wiecej zdjec, mam nadzieje, ze raczki Ci nie odpadna od przenoszenia tych wszystkich pudel ;)

p.s. fajne zdjecia detali - lubie takie :oops:

hej Lipowa Pani(enko)! :D

bardzo bardzo miło mi słyszeć takie słowa! bo właśnie przytulny, rodzinny i ciepły ma być nasz D O M :p

no rączki mam jak tarki, ale odpadnięciem nie grożą :lol:

a zbliżenia też lubię, hihi :oops: :wink:

pozdrawiam Cię serdecznie! :D

Dziękuję za szybką odpowiedź! Przejrzałam sobie jeszcze raz Twoje zdjęcia i faktycznie nie widzę jakby większych szczelin. Nawet w drzwiach do łazienki nie będziesz wycinać więcej? Myślisz, że nie ma takiej potrzeby? Sorki ale jeszcze nie czytałam całego Twojego dziennika, a może Ty masz wentylację mechaniczną i dlatego nie podcinałaś? Napisz mi, czy te dzrwi przesuwane to są do kuchni? My mamy mały problem (niedopilnowaliśmy tej sprawy), otóż zamierzaliśmy zrobić drzwi przesuwane chowane w ścianie do kuchni, ale niestety wysokość od docelowej podłogi do nadproża to 206 i nie mieści się kaseta. Podpatrzyłam u Ciebie te drzwi naścienne (wcześniej nie brałam je pod uwagę)i nie wyglądają najgorzej i tak się zastanawiam. Wczoraj z mężem wymyśliliśmy drzwi składane ale jakby nie było to trochę zajmują miejsca. Muszę napisać, że bardzo i to bardzo mi się wszystko podoba!!! Trzy tygodnie temu zamawiałam parapety wewnętrzne i maiałam niezły zgryz. Gdzieś tam podświadomie chciałam białe parapety, ale nie byłam tak odważna i zamówiłam drewniane w kolorze okien. Gdybym wcześniej natrafiła na Twój dziennik też bym dała białe. Szkoda! Wszystko masz pięknie dopasowane!!! Podejrzewam, że jesteś po jakieś szkole związanej z architekturą wnętrz albo jakąś artystką :D :D :D

oj, ktoś tu nieźle przesadza! :lol: :wink:

po prostu wiem mniej więcej czego chcę, naoglądałam się zdjęć i i staram się nie przedobrzyć wykorzystując posiadane klamotki a nabywając takie, które pasują (wyczucie jakieś? :wink:)

parapety miały być jeszcze grubsze (te mają 4 cm), ale już by się nie zmieściły pod oknami :) - poza tym wnęki mam pomalowane na biało, więc ogólnie dobrze się to komponuje z ciemnymi oknami :)

szpara pod drzwiami łazienkowymi miała być, ale jakoś przeoczyliśmy to składając zamówienie i nie zostało to zrobione :roll: - chciałam prosić montażystów od kuchni, żeby je podcięli, ale Sebastian stwierdził, że mamy wentylatory i okna w łazienkach, więc nie powinno być problemu z wentylacją (a poza tym jakieś tam szpary przecież są)

drzwi naścienne łączą kuchnię z salonem - zamierzaliśmy je obudować od strony salonu, ale chyba nie wyglądałoby to najlepiej, więc na razie tak zostanie - te drzwi nie są tak stabilne jak te chowane w kasecie, ale ogólnie są ok :)

a gdzie można obejrzeć Twoje budowanie? :)

echhhh...zapomniałam... mam do Ciebie ogromną prośbę. :oops:

Też chcę Fiordy z Pol-skone, ale nie mogę ich nigdzie wytropić w realu. Proszę w miarę możliwości wklej tu duuuuużo dokładnych zdjęć drzwi. Pisałaś, że są piękne i ja Ci wierzę, ale muszę przekonać jeszcze męża :roll: Głównie chodzi mi o powierzchnię, jest gładka całkowicie ???? Świeci się??? jak w świetle dziennym wygląda???

oto gładkość moich drzwi :D :

http://images30.fotosik.pl/284/9c88d6588d501a8e.jpg

Chętnie prześlę Ci parę fotek na priva bo nie umiem wklejać zdjęć!

no to najwyższy czas się nauczyć! :D

zakładasz album na fotosiku na przykład (http://www.fotosik.pl - bezpłatnie), dodajesz tam swoje zdjęcia (instrukcja na stronie fotosika) - a potem przy każdym zdjęciu masz tzw. kody do zdjęcia - wybierasz w zależności czy ma to być pełne zdjęcie (moje są zmniejszone do 600 kb) czy miniaturka, która otworzy się po kliknięciu i wklejasz cały kod do swojego postu - na podglądzie będziesz widziała, czy Ci się to udało :)

powodzenia! :D

Wszystko ładne :D Bateria super! Co to?

Masz białe drzwi wewnętrzne i drewniane zewnętrzne. Jak to się godzi w wiatrołapie, bo też tak chcę?

dzięki Agakz! :D

bateria to level firmy Paffoni :)

wszystko w wiatrołapie się godzi, nie mam zastrzeżeń :) - pokażę Ci, jak będę miała zdjęcie obu par drzwi, póki co drzwi wejściowe są zakryte folią, ale prawdopodobnie dziś folia zniknie :D

też tak chcesz? a co z dębowymi drzwiami wewnętrznymi? :wink: