Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Tygodnik Jednak Budowy - Cybulkowy D O M

Recommended Posts

po mojej bardzo wylewnej wypowiedzi :wink: napisze cos wiecej :D

moim zdaniem kuchnia z IKEA to naprawde dobry wybor maja ciekawe wzornictwo do tego ta dostepnosc

stat slicznie wyglada z takimi scianami dopiero widac jak te mebe sa ladne! :D

DRZWI SA GENIALNE nie moglas chyba wybrac lepiej do tego jak przeczytalam o cenie to czego chcec wiecej?

Twoj dom jest swietnym przykladem na to ze detale takie jak listwy, dzrzwi, klamki "robia" caly klimat :D

ps

lazienka jedna z lepszych na forum 8)

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jasia, Ty masz 2 lodówki :o ? Tak sie obudziłam bo męczę temat lodówki do mebli Stat... Miała być zabudowana, ale one są takie ciasne :roll:

nie :lol: - mam szafę na przyszłą lodówkę i mam prawie nową lodówkę wolnostojącą, którą już miałam na stanie :) - stwierdziłam, że na początek będę korzystać z tej, którą mam - jak już będę mieć te kilka złotych na zbyciu wtedy kupię lodówkę ikeową do zabudowy - powiem Ci, że nawet ich nie oglądałam, myślisz, że są mniej pojemne niż inne?

wydaje mi się, że ta biała jakoś wybitnie nie kłuje w oczy, ale ogólnie wolę zabudowaną - ale jeśli planujesz sprzęt inox np, to może wolnostojąca inox będzie ok?

o, albo coś takiego? cudeńko!:D

http://bi.gazeta.pl/im/3/4861/z4861813X.jpg

ja mam teraz zabudowaną lodówkę Whirlpoola kupioną w Ikea razem z meblami. Wiesz, ja tam Nigella nie jestem, serek i masełko się mieszczą, ale jest odczuwalna różnica pojemności do wolnostojącej. Jakieś garnuszki zresztkami obiadu to już ciasno :( Planowałam taką zabudowaną, ale zaczęło mnie kusić...side-by-side - wielka z zewnatrz, ale w środku podobno i tak ciasno bo 2 połówki po 45 cm - nieustawne :-? Normalna wolnostojąca - inox chyba średnio do tego stylu, w białych jest dużo mniejszy wybór. No, oczywiscie bym chciała z komorą zero, kostkarką itd, ale za jakieś sensowne pieniądze :wink: Ae tak to tylko w Erze :D

po mojej bardzo wylewnej wypowiedzi :wink: napisze cos wiecej :D

moim zdaniem kuchnia z IKEA to naprawde dobry wybor maja ciekawe wzornictwo do tego ta dostepnosc

stat slicznie wyglada z takimi scianami dopiero widac jak te mebe sa ladne! :D

DRZWI SA GENIALNE nie moglas chyba wybrac lepiej do tego jak przeczytalam o cenie to czego chcec wiecej?

Twoj dom jest swietnym przykladem na to ze detale takie jak listwy, dzrzwi, klamki "robia" caly klimat :D

ps

lazienka jedna z lepszych na forum 8)

dzięki Ooliwka! :D

bardzo się cieszę, że już teraz dostrzegasz klimat mojego domu - mam jeszcze na stanie kilka elementów, które mam nadzieję jeszcze go ubogacą, ale jakoś ciągle czasu brak, żeby dziury powiercić :roll: :wink:

ps. dzięki :oops: choć myślę, że jest po prostu inna nieco i tyle :)

Jasia, Ty masz 2 lodówki :o ? Tak sie obudziłam bo męczę temat lodówki do mebli Stat... Miała być zabudowana, ale one są takie ciasne :roll:

nie :lol: - mam szafę na przyszłą lodówkę i mam prawie nową lodówkę wolnostojącą, którą już miałam na stanie :) - stwierdziłam, że na początek będę korzystać z tej, którą mam - jak już będę mieć te kilka złotych na zbyciu wtedy kupię lodówkę ikeową do zabudowy - powiem Ci, że nawet ich nie oglądałam, myślisz, że są mniej pojemne niż inne?

wydaje mi się, że ta biała jakoś wybitnie nie kłuje w oczy, ale ogólnie wolę zabudowaną - ale jeśli planujesz sprzęt inox np, to może wolnostojąca inox będzie ok?

o, albo coś takiego? cudeńko!:D

http://bi.gazeta.pl/im/3/4861/z4861813X.jpg

ja mam teraz zabudowaną lodówkę Whirlpoola kupioną w Ikea razem z meblami. Wiesz, ja tam Nigella nie jestem, serek i masełko się mieszczą, ale jest odczuwalna różnica pojemności do wolnostojącej. Jakieś garnuszki zresztkami obiadu to już ciasno :( Planowałam taką zabudowaną, ale zaczęło mnie kusić...side-by-side - wielka z zewnatrz, ale w środku podobno i tak ciasno bo 2 połówki po 45 cm - nieustawne :-? Normalna wolnostojąca - inox chyba średnio do tego stylu, w białych jest dużo mniejszy wybór. No, oczywiscie bym chciała z komorą zero, kostkarką itd, ale za jakieś sensowne pieniądze :wink: Ae tak to tylko w Erze :D

oj, faktycznie może być ciężko :roll: :wink:

jak już kupię lodówkę do zabudowy to tą sprzedam, albo wstawię do spiżarni - jeśli nie tą, to w spiżarni na pewno będę miała zamrażarkę

może zaplanuj gdzieś drugą lodówkę? :)

Jasia, bardzo fajne kolorki w pokojach. Ja tylko w sypialniach dzieci i pokoju gościnnym dałam jakieś tam kolorki, natomiast w naszej sypialni , przedpokoju,wiatrołapie i w salonie dałam jeden kolor-jaśniutki. Zastanawiam się, czy Ty masz kominek w salonie? Bo jakoś nie zauważyłam go! Do kotłowni,pralni i łazienki gościnnej już kupiłam kafle. Mój fachowiec od wykończeniówku chce 60 zł za metr układania (kafelki 10x10-kotłownia). Nie wiem czy to dużo czy mało. A ile Wy płaciliście, jeśli można wiedzieć. Do gościnnej łazienki kupiłam Majolikę ale: białe 20x20 ściany i podłoga 30x30 żółte. Jak już będą zrobione to pokażę.

dzięki Lanetagf! :D

kominek w salonie będzie, ale na razie kupimy kozę (mam nadzieję, że niebawem, bo uwielbiam ogniste ciepełko) - potem koza powędruje na górę, do pokoju telewizyjnego :) na drugiej stronie Tygodnika jest zdjęcie kozy budowlanej - na tej ścianie będzie stał kominek :)

z tego, co pamiętam na kładzenie płytek mieliśmy podobną cenę :)

ślicznie :lol: baaaardzo mi się podoba :lol: :lol:

cieszem siem! :wink:

PS. a jak Twoja kuchnia? pomalowana? :lol:

no cóż oglądałam nawet farby :lol: ale na razie nie mam czasu :( muszę to przełożyć na później ale jestem zdeterminowana więc kolor w kuchni będzie :lol:

tak się napatrzyłam naTwoją kuchnię że nie wiem czy po raz drugi nie zrobię bialej :roll: ................. a miala być brązowa :roll: - adel średni brąz

a jeszcze bardziej zmąciło wizję brązu to że pojawił się biały adel (nowość) :roll:

no tak, przydałoby się zdobyć gdzieś więcej czasu :wink:

jak już go znajdziesz i wykorzystasz to chętnie zobaczę efekty w Twojej kuchni :)

u mnie na początku też miała być brązowa, i to ciemna liljestad (nadal mi się podobają, ale jednak są bardziej poważne), bo Sebastian nie chciał białej - pewnego dnia jednak zobaczył gdzieś ładną białą kuchnię i właściwie nawet nie musiałam go przekonywać :lol:

biały adel już był - długo zastanawialiśmy się adel czy stat - może miałaś na myśli lidingo? to jest nowość - też ładna :)

Masz białe drzwi wewnętrzne i drewniane zewnętrzne. Jak to się godzi w wiatrołapie, bo też tak chcę?

Agakz, to dla Ciebie! :D

i jak, godzi się? :wink:

http://images30.fotosik.pl/291/5c9db15f9183b574.jpg

http://images29.fotosik.pl/291/ecab812a7128858e.jpg

http://images29.fotosik.pl/291/f9b2b6bb11b5bda3.jpg

domowo się robi...

postument super, widziałam tę serię, ale tylko doniczki :(

no i proszę jak trafiłam, akurat do Ciebie piłam (powyżej) :wink:

postument kupiłam na allegro :)

a doniczkę na nóżce mam czerwoną, ale mi pękła :( - jeszcze nie próbowałam, może da się skleić - nawet jeśli będzie ślad to luzik, bo one już takie jakieś posklejane są :)