Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Tygodnik Jednak Budowy - Cybulkowy D O M

Recommended Posts

Dawno nie pisałam, choć do dziennika od czasu do czasu zaglądam. Podoba mi się u Was ale trochę mało zdjęć. Nie narzekam, bo rozumiem, że każdy chce zachować trochę prywatności. Poza tym rodzinka Wam się powiększyła i czasu brak. Chciałabym się Ciebie zapytać o płytki w kuchni. Czy już je położyliście? Jeśli tak to czy był jakiś problem z ich fugowaniem? U mnie po długim, bo aż 4 miesięcznym poślizgu z zamówieniem płytek niedługo będziemy je kłaść. I mam dylemat dotyczący białej fugi. Dałabym białą fugę epoksydową ale fachowiec już mnie przekonuje do zwykłej fugi. Niestety epoksydową fugę nie jest łatwo kłaść. Natomiast ja się trochę obawiam,że zwykła będzie się brudzić pomimo chemicznych powłok zabezpieczających je. Jak znajdziesz chwilę to proszę koniecznie mi odpisz! Pozdrawiam serdecznie!

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jasiu! O mamusiu, lata świetlne! Co u Was? Jak domek, jak ogród? Zapodaj jakieś fotki, bardzo bardzo prosimy !!!! :)

Ps. Dzięki Jasi mam białe płyteczki w dolnej łazience! :rolleyes:

Pozdrawiam!

hej Nelli! :-)

no w domu za wiele się nie zmienia, w ogrodzie nieco więcej zmian, ale nie są one spektakularne :-)

za to w życiu wkrótce znów wielka zmiana, o czym za chwilę w Tygodniku :-D

pozdrowionka dla Was ! :-)

Dawno nie pisałam, choć do dziennika od czasu do czasu zaglądam. Podoba mi się u Was ale trochę mało zdjęć. Nie narzekam, bo rozumiem, że każdy chce zachować trochę prywatności. Poza tym rodzinka Wam się powiększyła i czasu brak. Chciałabym się Ciebie zapytać o płytki w kuchni. Czy już je położyliście? Jeśli tak to czy był jakiś problem z ich fugowaniem? U mnie po długim, bo aż 4 miesięcznym poślizgu z zamówieniem płytek niedługo będziemy je kłaść. I mam dylemat dotyczący białej fugi. Dałabym białą fugę epoksydową ale fachowiec już mnie przekonuje do zwykłej fugi. Niestety epoksydową fugę nie jest łatwo kłaść. Natomiast ja się trochę obawiam,że zwykła będzie się brudzić pomimo chemicznych powłok zabezpieczających je. Jak znajdziesz chwilę to proszę koniecznie mi odpisz! Pozdrawiam serdecznie!

no cześć :-)

jak już wcześniej pisałam za wiele się u nas w kwestiach budowlano-domowych nie dzieje, więc skoro nie pokazałam płytek w kuchni, to dlatego, że ich nadal nie ma - ba, nadal nie wiem, jakie miałabym wybrać ;-) - więc w tej kwestii Ci niestety nie pomogę jakoś konkretnie

nie wiem jakie masz mieć te płytki, myślę jednak, że może jakimś rozwiązaniem jest dość wąska fuga, wtedy zabrudzenia nie będą tak bardzo widoczne - nie wiem, czy warto ryzykować z fugą epoksydową, jak coś fachowcowi nie wyjdze powie, że odradzał Ci taką fugę i będziesz miała problem

a jak już rozwiążesz kwestię płytek i fug, to powiedz jak sobie poradziłaś z tematem :-)

pozdrowionka! :-)

Jasia a ja zapytam o kuchnię, ponieważ te meble są po prostu przepiękne. Jeśli to nie tajemnica, to proszę napisz ile kosztowała Cię ta kuchnia, bo mnie się marzy taka sama:) pozdrawiam

kuchnia faktycznie godna polecenia, wygodna w utrzymaniu - meble razem z blatem kosztowały jakieś 10 tys. - w programie do planowania kuchni ikea możesz na końcu zrobić przybliżoną wycenę, musisz jednak pamiętać o cokołach, nóżkach i tych innych drobiazgach, żeby cena była w miarę precyzyjna :-)

pozdrawiam! :-)

GRATULUJĘ!

Jeśli chodzi o płytki dam białe 15x15, co do fugi nadal się zastanawiam. Ale czasem myślę, że dam jasną szarą, taki mały kompromis. Gdzieś w gazecie widziałam, że na płytki zamontowano przezroczystą szybę, ale tylko pod okapem, za kuchenką. Myślę, że i ja tak zrobię. Wstępne rozmowy z kafelkarzem w wakacje przeprowadziłam i jeśli się nic nie zmieni to może do końca września będę mieć kafelki. Zgadzam się z Tobą, że mogę przedobrzyć z tą fugą epoksydową. Trudno jest ją położyć, na podłodze, a co dopiero na ścianie gdzie dodatkowo sprawę utrudniają meble. Jak już będą płytki to postaram się przesłać jakieś zdjęcie. Pozdrawiam gorąco szczególnie w te zimne dni!

jasiu witam po raz pierwszy w twoim dzienniku :) twój domek jest piękny! każde jego pomieszczenie mnie zauroczyło -gratuluję gustu.

Wielkie gratulacje z okazji kolejnej małej cybulki :)

Na pewno pisałaś to już nie raz, ale jeżeli mogę zapytać to co za glazurę masz w łazience?i te cudne kinkieciki gdzie kupowałaś?

Pozdrawiam!

GRATULUJĘ!

Jeśli chodzi o płytki dam białe 15x15, co do fugi nadal się zastanawiam. Ale czasem myślę, że dam jasną szarą, taki mały kompromis. Gdzieś w gazecie widziałam, że na płytki zamontowano przezroczystą szybę, ale tylko pod okapem, za kuchenką. Myślę, że i ja tak zrobię. Wstępne rozmowy z kafelkarzem w wakacje przeprowadziłam i jeśli się nic nie zmieni to może do końca września będę mieć kafelki. Zgadzam się z Tobą, że mogę przedobrzyć z tą fugą epoksydową. Trudno jest ją położyć, na podłodze, a co dopiero na ścianie gdzie dodatkowo sprawę utrudniają meble. Jak już będą płytki to postaram się przesłać jakieś zdjęcie. Pozdrawiam gorąco szczególnie w te zimne dni!

dzięki :-)

faktycznie szara fuga to też niezły pomysł

zamiast szyby może być pleksi - myślałam, żeby ją dać na ścianę za kuchenką, ale Seb nie bardzo się ten pomysł spodobał

pozdrowionka i czekam na efekt! :-)

jasiu witam po raz pierwszy w twoim dzienniku twój domek jest piękny! każde jego pomieszczenie mnie zauroczyło -gratuluję gustu.Wielkie gratulacje z okazji kolejnej małej cybulki Na pewno pisałaś to już nie raz, ale jeżeli mogę zapytać to co za glazurę masz w łazience?i te cudne kinkieciki gdzie kupowałaś?Pozdrawiam!

hej Martaibartek! :-)

dzięki za wizytę, miłe słowa i gratulacje :-)

płytki w łazience to casablanca zakupiona w leroy-merlin, często nie jest wystawiona i trzeba zapytać obsługę, ewentualnie zamówić przez nich próbkę

kinkiety natomiast kupiłam tu - http://www.swiatlamp.pl/advanced_search_result.php?keywords=louisianna

widzę, że nawet są teraz w lepszej cenie :-)

widzę, że Wasza budowa jest już dość zaawansowana - życzę Wam wytrwałości i powodzenia! :-)

pozdrowionka! :-D

No to wspaniale !!!

U mnie jest równo dwa latka i jest rewelacyjnie - czasem żałuję, że nie mniejsza różnica - ale u nas mniej się nie dało;)

Jak tylko natura pozwoliła na rodzeństwo - zakiełkował pod moim sercem Franuś:)

Między mną a bratem jest rok i 3 miesiące i ta różnica wieku jest świetna.

Trzymam kciuki za bezbolesne "rozwiązanie" :)

JASIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

Ale ekstra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

SERDECZNE GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)