Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie,

cudem udało mi się kupić z dnia na dzień dachówkę ceramiczną angobowaną Koramica - i mam pytanie - do gąsiorów potrzebuje dwa trójniki - i tu mam zagwozdkę - w katalogu są dwa - początkowy i końcowy. Ja to rozumiem tak, że trójniki z prawej i lewej powinny być takie same - w takim czym się różni początkowy i końcowy? pomóżcie proszę!

Sad Ripper

https://forum.murator.pl/topic/75736-dach%C3%B3wki-tr%C3%B3jnik-pocz%C4%85tkowy-i-ko%C5%84cowy-r%C3%B3%C5%BCnice/

Początkowy i końcowy to nie to samo. Skoro potrzebujesz dwa to najprawdopodobniej po jednym z nich. Jeden zaczyna się częścią, która jest przykryta poprzednim gąsiorem, pozostałe dwa końce przykrywają następne gąsiory. Drugi gąsior odwrotnie.

ale jak to trójnik, to jeśli rozumieć to przez analogię do np. rur, to niezależnie którym króćcem cię zacznie, to dwa dalsze wychodzą pod takim samym kontem - 120 stopni (jak znaczek mercedesa)?

Wyjaśnijcie mi proszę vo to za diabelstwo!

Ok, dzieki - juz wiem - z jednej strony zachodzi na gasior, a z drugiej pod. Ufff. WIedza uspokaja ;-)

Jezeli kat trojnika ci nie odpowiada , to mozna w Koramicu zamowic , taki jaki chcesz , ale bardzo drogo , chyba cos kolo 700 zl.

A tak wogole to nie sa trojniki , tylko pampersy :D

No niezły z Ciebie żartowniś :lol: :lol: , ale radzę nie powtarzać tego dalej bo się górale obrażą :( :-? , że portki nazywasz pampersami :x :evil: . Pozdrawiam :wink: .