jarkotowa 30.03.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Moze podpowiecie mi jak wykonczyc takie okno? Wymyslilam, zeby obudowac wneke czyli te dziury k-g , jedna lub dwie warstwy, w zaleznosci od krzywizn (miejscami jedna plyta nie kryje pianki). Rogi (wneka-sciana) potraktowac tasma i szpachla. A miejsce, w ktorym plyta styka sie z oknem wykonczyc cieniutkim cwiercwalkiem. Na koniec drewniany parapet. Mam nadzieje, ze jasno sie wyrazilam . Co o tym myslicie? Moze ktos juz to przerabial i moze doradzic cos sensownego. http://www.jaknet.pl/zuzia/okno.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HARY 30.03.2007 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Tak właśnie mamy zrobione i bardzo dobrze się sprawdza. Jeśli na ścianach też jest g-k będzie wszystko pasowało a widzę że, jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm1964 21.04.2007 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Cześć jarkotowa Jakbym swoje wlasne okienko zobaczył - rychtyk to samiućko. Jesteśmy tu na tym samym etapie - ja mam od dzisiaj pierwszy parapet - wyszło ekstra, jak mi się uda to wlepię zdjątko. Chyba Twoje pomysły są ok. U mnie idzie tak samo, jak piszesz, tylko zamiast dawać podwójną płytę dołożyliśmy jakieś cienkie listewki i trochę wełny pod płytę, tak, żeby przykryła piankę bez dodatkowych ćwierćwałków. Szpary zostaną obetkane akrylem przy malowaniu. Pozdrawiam jm1964 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 21.04.2007 23:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 My zrobiliśmy, tak jak wymyśliliśmy Podwójna plyta jest raptem w jednym miejscu (zrobiliśmy 2 okna). Jesteśmy jeszcze przed szpachlowaniem, ale już widać, że okno jest wykończone. Chętnie zobaczę fotkę twojego okna z parapetem. Jeszcze gdybyś mi powiedzial, jak zainstalowaleś parapet to byloby super. Dodam, że w moim oknie nie ma jakiegoś tam specjalnego wcięcia na parapet.Wszystko jest równe i gladkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 22.04.2007 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 pod oknem powinno być miejsce na parapet.Na rogach polecam zainstalować kątownik aluminiowy uchroni on od utrąceń.Przy oknach wykończyć akrylem.A reszta to dobry pomysł.Można parapet dostawić do okna tylko musi być odpowiedniej grubość oczywiście.Przy styku z oknem można zabezpieczyć akryle w kolorze albo przezroczystym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts