Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problemy ze styropianem-brak

miol

Recommended Posts

Witam

Tydzień temu jak rozglądałem się za styropianem to nie było problemu, to myślałem że sobie w tym tygodniu zamówię. I klops. Gdzie nie dzwonię to nie ma i trzeba czekać około miesiąca. A ja muszę go mieć maksymalnie za 3 tygodnie. Mówią że się przytkało. I oczywiście ceny do góry o jakieś 10%. Jeszcze trochę to i piasku zabraknie.

I uwaga do tych co mówią, że inwestorzy panikują i zamawiają materiały z wyprzedzeniem i napedzają rynek, jak się nie zamówi z większym wyprzedzeniem to się nie będzie miało na czas. I o ile brak cegły to jeszcze można próbowac tłumaczyć, bo ludzie zaczynają na wiosnę stawiać ściany, to brak styropianu nie wiem czym tłumaczyć, wszyscy budują 3W czy od razu kupują na ocieplenie ścian które może będą robić za pół roku?

Mamy podobny problem ze styropianem. Nam udało się zamówić w ostatniej chwili i mamy nadzieję, że będzie po niedzieli.

Teraz jest super pogoda na ocieplanie budynków, więc wielu inwestorów z tego korzysta i mamy korek z dostawami :cry:

To już nie te czasy, że materiały czekały na składzie i mogły przyjechać tego samego dnia.

jak się nie zamówi z większym wyprzedzeniem to się nie będzie miało na czas
- święta prawda.

Ostatnio zamawiałam styropian pod wylewki- będą robione po świętach. Nic dziewnego- naturalna kolej rzeczy. Tylko przede mną ludzie też zamawiali styropian pod wylewki. Niby też nic dziwnego, ale.... oni dopiero zaczynają kopać fundamenty :o :o :o :o :o

Teraz już wiecie, dlaczego nie ma styropianu. W sumie to im się nie dziwię- wszystko idzie w górę, materiałów brakuje, na wszystko trzeba czekać. I koło się zamyka. :(

Ostatnio zamawiałam styropian pod wylewki- będą robione po świętach. Nic dziewnego- naturalna kolej rzeczy. Tylko przede mną ludzie też zamawiali styropian pod wylewki. Niby też nic dziwnego, ale.... oni dopiero zaczynają kopać fundamenty :o :o :o :o :o

Teraz już wiecie, dlaczego nie ma styropianu. W sumie to im się nie dziwię- wszystko idzie w górę, materiałów brakuje, na wszystko trzeba czekać. I koło się zamyka. :(

styropian powinien z 2 miesiące leżakować