Lonio 30.03.2007 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 To co się teraz dzieje na rynku materiałów budowlanych to istne wariactwo.Materiałow na ściany nie ma. W mojej okolicy nawet na zeszyt nie zapisują a tam gdzie ewentualnie by mnie zapisali to i tak nie wiedzą kiedy ten materiał dostaną i za ile.W jednym ze składów budowlanych zaproponowali mi sprowadzenie w ciagu 2 tygodni bloczku z białego betonu komórkowego (z wpsustami) za cenę ok. 180 zł. na metr kwadratowy ściany (ok. 30%) drożej od ostatniej dostawy polskiego bloczku jaki mieli na składzie na początku stycznia.Co sądzicie o kupnie materiałown na ściany w Niemczech ?Czy propozycja jaką otrzymałem jest atrakcytjna? Jeszcze jedno słyszałem, ze wogóle materiały budowlane w Niemczech i Czechach są tańsze niż u nas i bez kolejek można je dostać.Co powiecie o propozycji skrzyknięcia sie kilku osób i zamówieniu większej parti tychże materiałow u naszych sąsiadów.Ja konkretnie jestem zainteresowany kupnem 2000 szt. bloczków białego betonu komurkowego 24 szer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alkman 30.03.2007 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Też o tym myślałam żeby poszukać na terenie Niemiec ale u nas chwilowo nie jest aż tak dramatycznie. Trzeba pamietać o kosztach transportu no i oczywiście nie znamy konkretnych cen materiałów by móc porównać. Ja w tej chwili zapłaciłam za materiały na dach chociaż nie mam jeszcze fundamentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacper69 31.03.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Jeszcze troszkę zdrożeją te materiały , to szwagierek znowu uruchomi cegielnię, która zamknął ze 4 lata temu.Wtedy pewno znowu będą tanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 17.04.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 wiem, że drewno na stropy u nas sprowadza się ze Słowacji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kristak 18.04.2007 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Byłem wczoraj w Niemczech dowiedzieć się o Poroton 36,5 na klej. Oferta wczorajsza to 2.30 euro za sztukę . transport własny odbiór u wskazanego producenta na terenie Niemiec. Właściciel TIR za kilometr średnio bierze 1 euro/km. Można się dogadać na opłatę "w jedną stronę", w spedycji załatwia sobie kurs do Niemiec a z powrotem z twoim materiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel1309 18.04.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Byłem wczoraj w Niemczech dowiedzieć się o Poroton 36,5 na klej. Oferta wczorajsza to 2.30 euro za sztukę . transport własny odbiór u wskazanego producenta na terenie Niemiec. Właściciel TIR za kilometr średnio bierze 1 euro/km. Można się dogadać na opłatę "w jedną stronę", w spedycji załatwia sobie kurs do Niemiec a z powrotem z twoim materiałem. a orientujesz się może jak stoi ytong? (rownież 36,5) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kristak 19.04.2007 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Ytong widziałem w niemieckim OBI , przyznam się że nie pytałem ale cena była zbliżona chyba coś koło 2.70. Mnie interesował tylko poroton na klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts