MarcinM 13.06.2003 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 proszę o opinie na temat tego, czy warto stawiać siatkętymczasową na czas budowy, czy lepiej zrobić gotowe ogrodzenie. ile takie tymczasowe ogrodzenie (np stemple jako słupki) może kosztować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olmiś 13.06.2003 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Właśnie dzisiaj coś takiego skończyłem. Z boków porządna siatka 4mmx1,5 m ocynk(12 zł/m), przód najtańsza 2,8mmx1,5m (6zł). Na stemplach budowlanych (4zł/szt) - za miesiąc pójdą pod strop. W wolnej chwili ( np.wiązanie fundamentu), niedziela, będę robił z boków porządną podmóruwkę ze słupkami i na nią pójdzie ta siatka. Z przodu prowizorka postoi nieco dłużej.. Czy warto ? To trudno powiedzieć, ogrodzić i tak kiedyś trzeba. A jak teren ogrodzony to zawsze trudniej wejść, czy wskoczyć po coś na chwile. Wrażenie porządku i kontroli, może jakieś lepsze samopoczucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olmiś 13.06.2003 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Właśnie dzisiaj coś takiego skończyłem. Z boków porządna siatka 4mmx1,5 m ocynk(12 zł/m), przód najtańsza 2,8mmx1,5m (6zł). Na stemplach budowlanych (4zł/szt) - za miesiąc pójdą pod strop. W wolnej chwili ( np.wiązanie fundamentu), niedziela, będę robił z boków porządną podmóruwkę ze słupkami i na nią pójdzie ta siatka. Z przodu prowizorka postoi nieco dłużej.. Czy warto ? To trudno powiedzieć, ogrodzić i tak kiedyś trzeba. A jak teren ogrodzony to zawsze trudniej wejść, czy wskoczyć po coś na chwile. Wrażenie porządku i kontroli, może jakieś lepsze samopoczucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 13.06.2003 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Nie warto!!!Dokładnie tydzień temu w nocy z soboty na niedzielę, ukradziono mi około 60m nowej siatki ogrodzeniowej zamontowanej na słupkach stalowych. Moim ogrodzeniem budowy cieszyłem się tylko 3 dni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.06.2003 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Póki co moja jest solidnie przybita do stempli. Mam zamiar "pobrudzić" ją farbą podkładową, a do docelowych słupków stalowych, to chyba ją przyspawam. W każdym bądź razie w całości nie zdejmą - co najwyżej w kawałkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Osówka 13.06.2003 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Jeśli masz starą ,zardzewiałą to montuj bez ryzyka. Ale nowa, jak widzisz, potrafi zniknąć, nawet ze słupkami obcinanymi przy podstawie. Oceń prawdopodobieństwo wyparowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olmiś 13.06.2003 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Wyparować z budowy może praktycznie wszystko(oby nie, tfu) - ryzyko zawsze jest. Jak ktoś będzie na budowie na stałe, albo są sąsiedzi ( życzliwi) to ryzyko jest mniejsze. Ale bez ogrodzenia też źle, a i prawdopodobieństwo znikniecia drobnych rzeczy większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts