Marek i Ewa 31.03.2007 00:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 20.04.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Komentarz do Dziennika budowy Ewy i Marka - Arletta Zapraszamy Korzystam więc z zaproszenia . Widzę, że do budowy podchodzicie "z głową". Cieplejsza ściana niż w projekcie to z pewnością dobra decyzja. Do tego rekuperator. Razem daje to dom, do którego ogrzania potrzeba prawie połowę pierwotnie projektowanego zapoprzebowania na ciepło. Czy zastanawialiście się już nad ogrzewaniem ? Sam chcę się też wybudować w pobliżu (okolice Słupska). Z założenia ma to być dom pasywny. Problem ogrzewania mi odpadnie - przynajmniej w zakresie kosztów eksploatacji. A może macie namiary na jakąś wolną działkę w pobliżu Waszej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pianiwo 30.11.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Szkoda, ze zawsze wszystko idzie dobrze, ale do czasu. Niewiadomo skąd i dlaczego znajdzie się ktoś, kto spartaczy nasze marzenia na bezproblemową budowę......a potem tylko poprawki, poprawki i poprawki... ohhhh życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 30.11.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Lista błędów wykonania fundamentów jest rzeczywiście porażająca. Mam nadzieję, że usterki dadzą się bez problemów usunąć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 17.12.2007 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Witam. Jak tam na budowie? Ruszyliscie ze ścianami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek i Ewa 17.12.2007 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 wrrrrr....Odwadniam działkę - zeszliśmy 5 m w dol i dalej glina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 17.12.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 wrrrrr.... Odwadniam działkę - zeszliśmy 5 m w dol i dalej glina Nieciekawie Fachowcy wrócili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek i Ewa 27.02.2008 22:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Fachowcy nie wrócili - jest nowa ekipa - jak na razie jestem zadowolony .... Odnośnie "nieciekawie" .... parę dni popadało - u somsiadów woda a u mnie suchutko ... (aczkolwek ze studni 2x5m3 wody na pole wypompowałem) A więc drenaż działa, studnia odbiera - tylko jeszcze dopchać się do warstwy przepuszczalnej ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ReddyS 29.01.2009 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Witam. My też przymierzamy się do projektu Arletta. Wahamy się jeszcze między Klementynką a Arlettą Wy już skończyliście budowę? Można prosić o parę fotek? Żona strasznie ciekawa jest jak wygląda on w rzeczywistości. Robiliście jakieś zmiany w projekcie? pozdrawiam ReddyS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 30.01.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Ale tutaj cisza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek i Ewa 15.02.2009 23:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Witam. My też przymierzamy się do projektu Arletta. Wahamy się jeszcze między Klementynką a Arlettą Wy już skończyliście budowę? Można prosić o parę fotek? Żona strasznie ciekawa jest jak wygląda on w rzeczywistości. Robiliście jakieś zmiany w projekcie? pozdrawiam ReddyS Dawno nas nie było ale wkrótce uzupełnimy dziennik Trochę zmian było - wywaliliśmy ściany nośne, wentylację kotłownię, zrobiliśmy przejście z domu do garażu, schody są betonowe, zlikwidowaliśmy okna dachowe, a szerokie drzwi balkonowe na piętrze wymieniliśmy na zespół drzwi + okno - a i strop zmieniliśmy z żelbetowego na terrivę A budowlańcy dołożyli co nieco od siebie - podniśli fundament o 3 cm, chlapnęli się o 10 cm na ścianie kolankowej (na szczęście nie naruszyliśmy statyki) itp atrakcje Za dwa tyg jak będą okna i tynki to damy foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts