kadilak 05.05.2007 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Cieszę się, że i moje starsze dziecię znajdzie towarzystwo Już miałam wizję, że całymi dniami będzie przesiadywał przed kompem Z postępów na naszej drodze do własnego kąta bardzo się cieszę, ale sen z powiek spędza mi etap poszukiwania ekipy i zakupy materiałów Wolałabym, żeby ktoś załatwił to za mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berolina 07.05.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Natka na grillu brzmi dobrze A tak przy okazji, to budowa spędza Ci sen z powiek, czy jak???? Twój ostatni wpis pojawił się o totalnie nieludzkiej porze... forum dziala w innej strefie czasowej chyba posta pisalam ok. 7-mej Ja "na szczescie" nie-budowlana jestem - tylko rodzona kadilakowa siostra Natka, a czy Tobie coś mówi hasło forum dzieckoinfo?? bo mam pewne podejrzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berolina 07.05.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Witam wszystkich, którzy zajrzeli do mojego dziennika ech, zazdroszczę działeczki. Ja szukałam właśnie w Mikolowie z 2 lata, a chciałam Borową, albo Paniowy. Nic mi się nie widziało.... zrezygnowaliśmy latem. Może szkoda.... Ale też mamy teraz maleńkie mieszkanie 37m, więc nam się spieszyło, bo drugie dziecię było w drodze. Kupiliśmy szeregowca z obłędnie wielką działeczką i teraz go wykańczamy. Trzymam kciuki oby jak najszybciej udało Wam się zamieszkać w wymarzonym domku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadilak 07.05.2007 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Witam wszystkich, którzy zajrzeli do mojego dziennika ech, zazdroszczę działeczki. Ja szukałam właśnie w Mikolowie z 2 lata, a chciałam Borową, albo Paniowy. Nic mi się nie widziało.... zrezygnowaliśmy latem. Może szkoda.... Ale też mamy teraz maleńkie mieszkanie 37m, więc nam się spieszyło, bo drugie dziecię było w drodze. Kupiliśmy szeregowca z obłędnie wielką działeczką i teraz go wykańczamy. Trzymam kciuki oby jak najszybciej udało Wam się zamieszkać w wymarzonym domku . Szukaliśmy działki ze 3 miesiące, już też mieliśmy plany na szeregowca, ale rzutem na taśmę upolowałam ładny kawałek ziemi A gdzie kończysz budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berolina 07.05.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Witam wszystkich, którzy zajrzeli do mojego dziennika ech, zazdroszczę działeczki. Ja szukałam właśnie w Mikolowie z 2 lata, a chciałam Borową, albo Paniowy. Nic mi się nie widziało.... zrezygnowaliśmy latem. Może szkoda.... Ale też mamy teraz maleńkie mieszkanie 37m, więc nam się spieszyło, bo drugie dziecię było w drodze. Kupiliśmy szeregowca z obłędnie wielką działeczką i teraz go wykańczamy. Trzymam kciuki oby jak najszybciej udało Wam się zamieszkać w wymarzonym domku . Szukaliśmy działki ze 3 miesiące, już też mieliśmy plany na szeregowca, ale rzutem na taśmę upolowałam ładny kawałek ziemi A gdzie kończysz budowę? Domek już kupiliśmy gotowy, tzn. stan deweloperski. Mamy go w dzielnicy Regielowiec. Choliwka to mieliście szczęśc ie, że szukaliście tylko 3 miesiące, aż zazdroszczę, ale tak zdrowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 15.05.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Kadilak, brawo! Kolejny krok do realizacji marzeń... To kiedy pierwsza łopata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 15.05.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 No gratulka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadilak 15.05.2007 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Kadilak, brawo! Kolejny krok do realizacji marzeń... To kiedy pierwsza łopata? Kiedy zaczynam, hmmmmm Ja to już bym wykopała ten fundament, nawet sama A poważnie, to szykuje się na początek lipca. Jest tylko mały problem nie mam jeszcze EKIPY!!!!!!! W piątek dostane przerysowany projekt i zacznę poszukiwania. Wszyscy budujący się znajomi robią takie oczy kiedy im mówię, że nie mam jeszcze boba budowniczego, a zaczynam w lipcu, ale jestem optymistką jakoś zawsze mam fuksa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadilak 15.05.2007 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 No gratulka! Bardzo dziękuję Ale powiem Ci, że mam niezłego stresa z tym wszystkim. Myślałam, że jak już zdecydujemy gdzie i jak go postawimy, -dom znaczy się to odetchnę. A tu nic z tego, za wiele jeszcze niewiadomych Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 16.05.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Hehe... No stresów cała kupa... Przerabiam to na bierząco. Na całe szczęście ja już czekam na pozwolenie. Mam nadzieję, że urząd nie doczepi się do niczego i dadzą mi ten świstek szybko (a w sumie nie wiem po co się śpieszyć by niby mieli, przecierz i tak mam zamiar zacząć na wiosnę :) ) Hahaha... Najgorsze jest to, że co chwila trzeba podjąć jakąś "najważniejszą" decyzję, i jak się człowiek zastanowi to ta decyzja będzie widoczna na codzień i jak się ją schrzani to będzie to człowiek oglądał do końca życia domu lub mojego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 16.05.2007 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Slawkin, nie przesadzaj z tym "do końca życia". Podobno dopiero trzeci dom buduje się dla siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 17.05.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Jak się człowiek zakredytuje na 30 lat, to raczej do końca życia trza będzie "to" oglądać :) Hehehe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 18.05.2007 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Zacząć możesz już teraz, bo tak się wydaje że te chwaściska to z rok będziesz tępić :):) Podobnie zresztą jak ja :P:P Kadilak nie ma chwastow tylko piekna zielona trawke na wlasne oczy widzialam. Ja mam wiecej chwastow na moim pielegnowanym od 3 lat trawniczku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 27.05.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Kadilak, nie chcę Cię ściągać na siłę z nieba na ziemię, ale na wszelki wypadek odśwież za jakiś miesiąc temat terminu dostawy, bo ja już w nic nie wierzę. I jako wersję awaryjną - na wszelki wypadek zastanów się nad alternatywą dla Siriusa... Ja na niego złożyłam zamówienie ponad dwa miesiące temu (też brąz ) i ostatnio termin przeciągnął się na koniec czerwca z możliwością kolejnego opóźnienia... Nieoficjalnie się dowiedziałam, że Rupp chwilowo jeszcze nie robi brązów, walcząc z zamówieniami w czerwieni... Myślę, że kładzenie dachówki zimą nie jest tym, o czym Kadilak marzy, więc wentyl bezpieczeństwa jest wskazany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadilak 28.05.2007 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Kadilak, nie chcę Cię ściągać na siłę z nieba na ziemię, ale na wszelki wypadek odśwież za jakiś miesiąc temat terminu dostawy, bo ja już w nic nie wierzę. I jako wersję awaryjną - na wszelki wypadek zastanów się nad alternatywą dla Siriusa... Ja na niego złożyłam zamówienie ponad dwa miesiące temu (też brąz ) i ostatnio termin przeciągnął się na koniec czerwca z możliwością kolejnego opóźnienia... Nieoficjalnie się dowiedziałam, że Rupp chwilowo jeszcze nie robi brązów, walcząc z zamówieniami w czerwieni... Myślę, że kładzenie dachówki zimą nie jest tym, o czym Kadilak marzy, więc wentyl bezpieczeństwa jest wskazany. I święta racja, żeby się na 100% nie nastawiać Masakra jakaś z tym materiałem. Dziś złożyłam zamówienie na tego siriusa, po kontakcie z doradcą handlowym ruppa na teren śląska. Termin realizacji mam na początek listopada, ale tak jak piszesz, zerknęłam dziś na brązowego robena :lol: to tak na wszelki wypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja W. 28.05.2007 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Cześć Kadilak... Gratuluję tempa!! Mam pytanko... pisałaś w dzienniku, cytuję: "pomknęłam do starostwa z wnioskiem o wyłączenie gruntu z produkcji rolniczej" - czy to oznacza, że działka, którA kupiłaś jest rolna?? (a może to taka procedura standarodowa - niez nam się ) No bo widzę, że pozwolenie na budowę też dostaliści (a słyszałam o czymś takim jak siedliska - działak rolna z pozwoleniem na budowę i zastanawiam się, czy to ten przypadek)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 28.05.2007 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 GRATULACJE (otrzymania pozwolenia na budowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadilak 28.05.2007 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Cześć Kadilak... Gratuluję tempa!! Mam pytanko... pisałaś w dzienniku, cytuję: "pomknęłam do starostwa z wnioskiem o wyłączenie gruntu z produkcji rolniczej" - czy to oznacza, że działka, którA kupiłaś jest rolna?? (a może to taka procedura standarodowa - niez nam się ) No bo widzę, że pozwolenie na budowę też dostaliści (a słyszałam o czymś takim jak siedliska - działak rolna z pozwoleniem na budowę i zastanawiam się, czy to ten przypadek)... Dziękuję, staram się jak mogę A co do działki, to była i jest budowlana, ale grunty na takich kawałkach ziemi są orne. Jakoś tak mi to tłumaczyli Odralnia się tylko ten teren, na którym stoi dom, żeby nie płacić wyższego podatku za cały kawał działki. W sumie, miły ukłon w stronę podatnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 29.05.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Ejjjjj! Jak to masz pozwolenie?? A ja myślałem, że mój architekt ma wejścia (bo jest radnym w Mikołowie) ale twój to chyba tam jest szefem!!! Ja wczoraj dzwoniłem do SP i powiedzieli mi że teraz robią projekty z początku kwietnia... Ale jazda! Nie żeby mi się tak bardzo spieszyło ale... ale... ale... Ja też chcę!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja W. 29.05.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 A co do działki, to była i jest budowlana, ale grunty na takich kawałkach ziemi są orne. Jakoś tak mi to tłumaczyli Odralnia się tylko ten teren, na którym stoi dom, żeby nie płacić wyższego podatku za cały kawał działki. W sumie, miły ukłon w stronę podatnika Wszystko to jakieś pogmatwane... dzięki za odpowiedź i życzę dalszego powodzenia na budowie, na pewno będę obserwować wasze postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts