janekdaria 31.03.2007 04:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Odbior budowlany-jakie potrzebne do niego dokumenty,gdzie i co sie sklada,wogole jak to wyglada????[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 31.03.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 inwetntaryzacja geogezyjna powykonawcza protokoły odbioru przyłączy woda scieki pradopinia kominiarska oswiadczenie kierownika budowydziennik budowy kierownik budowy powinien pomóc to skompletowac , składa się to do nadzoru budowlanego i czeka chyba 21 dni, jak urząd nie wniesie sprzeciwu , można mieszkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djbobo 01.04.2007 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 A jak to jest jezeli mam kilka nieistotnych zmian w stosunku do projektu ?Lepiej je naniesc na projekt przed odbiorem czy wystarczy tylko adnotacja w dzienniku a moze nic nie robic i miec nadzieje ze sie uda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 02.04.2007 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Podepnę się pod temat: Czy przy odbiorze potrzebny jest jakiś protokół szczelności instalacji wodnej w domu (c.w.u i c.o.)? Czy do odbioru trzeba mieć zrobione schody? Póki co mam betonowe - czy to wystarczy? Czy muszą być np. zrobione poręcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robeli 02.04.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 inwetntaryzacja geogezyjna powykonawcza (budynku, przyłączy ja mam również od razu ogrodzenie) protokół kominiarza oswiadczenie kierownika budowy dziennik budowy u mnie jeszcze musiałem dostrczyć Umowę z Energetyką oraz umowę na dostawę wody oraz 5 atestów materiałów Pani oznajmiła iż za 3 dni mam się zgłosić po protokół odbioru i można się meldować co uczyniłem i od 2 miesięcy sobie mieszkamy...:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johny27 02.04.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 a co z badaniem wody jak mam wlasna studnie -- musze dostarczyc badania czy nie? MOze ktos z was zna przepisy w tej sprawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johny27 02.04.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 a co z badaniem wody jak mam wlasna studnie -- musze dostarczyc badania czy nie? MOze ktos z was zna przepisy w tej sprawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dode 02.04.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 a co z badaniem wody jak mam wlasna studnie -- musze dostarczyc badania czy nie? MOze ktos z was zna przepisy w tej sprawie? u mnie o wode nikt nie pytał, ale zawołali o oświadczenie szczelności szamba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czajnik 02.04.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Nie sądzicie Państwo, że najlepiej udać się do inspektoratu nadzoru budowlanego i zapytać u źródła? Oni mają z reguły przygotowany dla petentów, gotowy wykaz dokumentów, który można sobie pobrać bezpłatnie, a potem tylko kompletować według listy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts