Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PODBITKA DACHOWA-fotki

prystelka

Recommended Posts

Jestem przed podbitką, dlatego z chęcią sobie popatrzę na wykonania innych. Sam jestem raczej przekonany do drewnianej, i chyba nie prostopadła a na krokwiach.

Oczywiście to wszystko rzecz gustu, ale zupełnie się z Tobą zgadzam. Ładnie wyrzeżbione płatwie i krokwie + dobrej jakości podbitka (boazeria), oczywiście montowana na krokwie. Natomiast kolory.. Kolor "Tik, machoń, itd" impregnatu jednej firmy, bardzo często nie odpowiadają kolorystyce konkurencyjnej firmy, i na to radziłbym uważać.

• Odpowiedzi 68
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 9 months później...
Może odświeżę wątek ;-D Takie techniczne pytanko: Chcę wykonać podbitkę z blachy trapezówki przykręconą na krokwiach. Co będzie się działo z wełną mineralną która będzie nad blachą wepchana od góry od strony poddasza, bo chyba przecież muszę jej trochę wepchać za murłatę? Chodzi mi o wilgoć, na poddaszu wełna będzie chroniona folią paroizolacyjną a co z wełną nad podbitką? Jak to zrobić?

• 2 weeks później...
Wiem kto ma taka ale w okolicach Warszawy :) Jesli chcesz daj znac na priv to podesle Ci namiar na inwestora. Moze przesle Ci kilka fotek mailem. Nie bedzie to na zywo ale zawsze to cos.. Pozdrawiam

Witam,

Do Warszawy trochę mi daleko ale chętnie zobaczę zdjęcia. Prosze o namiary na investora na priv.

dzięki

• 1 month później...

Witam wszystkich.

Potrzebuję dosłownie mały kawałek podbiciówki w kolorze grafitowym PCV Gamrat. Może komuś zostały odpady ;) Bo ja wszystko wyrzuciłam, bo nie sądziłam że się przyda. Musiałam podbiciówkę demontować, żeby założyć rolety, a potem się okazało, że brakuje 2 malutkich kawałków. A kupić można tylko 3 i 4 m wielkości. Jestem z Rzeszowa, ale jakby ktoś miał i byłby tak miły, żeby wrzucić do koperty, to pokryję koszty przesyłki.

O taką chodzi:

006.JPG

Bardzo proszę pomóżcie.

A tu widać trochę widać, jak się dobrze wpatrzy, miejce gdzie brakuje podbitki:

159.JPG

• 10 months później...
  • 6 months później...